reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

reklama
No a moje Malenstwo nadal na boczku... Nozki z mojej lewej strony i oczywiscie tylkiem w kierunku jazdy :-( i tak od samego poczatku. Wogooooole sie nie przekreca... i co USG to plecy widac i zdjecia takie same :-( tylko wielkosc sie zmienia...

Ach, czyli to to są te skórcze :-D rany, a tak się zastanawiałam cóż to , bo jak galareta tak się w środku coś trzęsło. No i jeszcze takie dziwne czasami uczucie jakby chciał nogę przez pochwę wyciągać :confused:

Ja zauwazylam ze gdy malo leze w ciagu dnia to maly mniej sie rusza,a jak juz leze w lozku to nadracbia zaleglosci:-):-):-)
ja tez zauwazylam ze jak moje chodzenie mala kolysze do snu.... ale za to jak leze to łojoj.... :-):-):-)...
ej zauwazylam ze jak koszmary mi sie snia to mala probuje mnie strasznie mocnymi i czestymi kopniakami wybudzic - udaje jej sie to po jakims czasie - i po wszystkim wycisza sie i sama idzie spac :-)

Ach, czyli to to są te skórcze :-D rany, a tak się zastanawiałam cóż to , bo jak galareta tak się w środku coś trzęsło. No i jeszcze takie dziwne czasami uczucie jakby chciał nogę przez pochwę wyciągać :confused:
nie sa to zadne skurcze - od skurczy brzuch twardnieje a nie sie trzesie, moj gin mowi ze to mala "biegajac" w miejscu moze powodowac "trzesienie sie brzuszka" ....

nie sa to zadne skurcze - od skurczy brzuch twardnieje a nie sie trzesie, moj gin mowi ze to mala "biegajac" w miejscu moze powodowac "trzesienie sie brzuszka" ....

Aaaa, to już rozumiem, w takim razie skurcze rzadko u mnie występują(póki co). Kurcze mój gin mi nic nie mówi o niczym. Jak coś mu mówię co czuję to on tylko acha, yhm i zapisuje w karcie. A jak pytam co to jest i dlaczego to mam odp, że niektóre kobiety tak czują, albo mają takie dolegliwości...:confused:

Aaaa, to już rozumiem, w takim razie skurcze rzadko u mnie występują(póki co). Kurcze mój gin mi nic nie mówi o niczym. Jak coś mu mówię co czuję to on tylko acha, yhm i zapisuje w karcie. A jak pytam co to jest i dlaczego to mam odp, że niektóre kobiety tak czują, albo mają takie dolegliwości...:confused:
ojej, to wspolczuje kochana, ja bylam u takiego na poczatku ciazy, ale momentalnie zrezygnowalam, teraz chodze prywatnie (za mala cene) i u mnie jest tak ze dzwonie o ktorej i kiedy chce, jak cos do zawsze do tego mojego do szpitala podjade i wogole jest boskim ginem :)... ----> gdybys byla z P-ń to bym mogla dac ci namiar na niego ;).

a propo skurczy -> Kochana ja nie mam zadnych, doslownie zadnych.... i mam nadzieje ze kiedy przyjdzie czas to one sie pojawia a teraz nie musi ich byc ;)....

Buzki i trzymaj sie :)

jestesaniolkiem zazdroszczę Ci gina. Do Pzn jest mi 100 km za daleko ;) Ja poszłam do tego mojego, bo dobre rzeczy o nim słyszałam, a jak już miałam u niego kartę założoną to zaczęły się na niego skargi i wszystko co najgorsze :baffled:. Facet pije kawe i żuje gume przy pacjentce ( nawet przy badaniu jak zagląda do środka). Chore. Następna ciąża na pewno u innego i prywatnie.

jestesaniolkiem zazdroszczę Ci gina. Do Pzn jest mi 100 km za daleko ;) Ja poszłam do tego mojego, bo dobre rzeczy o nim słyszałam, a jak już miałam u niego kartę założoną to zaczęły się na niego skargi i wszystko co najgorsze :baffled:. Facet pije kawe i żuje gume przy pacjentce ( nawet przy badaniu jak zagląda do środka). Chore. Następna ciąża na pewno u innego i prywatnie.
ojej <tulaski>..... ja jak poszlam na nfz to uslyszalam : czemu sie nie zwarzylam w domu i nie zmierzylam cisnienia wczesniej, jak moge taka nieprzygotowana przychodzic!!!!

No trafil mi sie aniol a nie gin :) - odbiera za mnie wyniki - dzwoni od czasu do czasu z pytaniem : jak sie pani czuje??.... jak cos jest nie tak to kaze dzwonic i go informowac :).... jak teraz mialam straszne problemy finansowe to nawet nie pozwolil sobie zaplacic za wizyet :)...

reklama
a propo skurczy -> Kochana ja nie mam zadnych, doslownie zadnych.... i mam nadzieje ze kiedy przyjdzie czas to one sie pojawia a teraz nie musi ich byc ;)....
To bARDZO DOBRZE,ŻE NIE ODCZUWASZ skurczy,ale myślę,że dlugo się nie nacieszysz tym,bo już wkrótce powinnaś zacząć je odczuwać-chodzi mi o skurcze fizjologiczne,które występują,gdy macica zaczyna po prostu ćwiczyć,przygotowywać sie do porodu,ale na dłuuugo przed porodem,będą to nieregularne skurcze-twardnienia brzuszka:tak:
Zawsze masz prawo do zmiany lekarza,ja zmieniłam lekarza mniej więcej pod koniec 1go trymestru,jestem teraz bardzo zadowolona, choć ten 1szy nie był taki zły,ale mam prawo wymagać by lekarz był najlepszy i najbardziej mi odpowiadał,bym czuła sie pod jego opieką bezpiecznie ,mogła zadzwonić w razie czego itp.,tak jak ma jestesaniolkiem ale znam dziewczyny,które zmieniają go później i nikt nie ma prawa się temu dziwic,ani pytać dlaczego-to Twój indywidualny wybór,nawet będąc 1szy raz u nowego lekarza,nie musisz mu się tłumaczyć dlaczego zmieniłaś,tylko powiedzieć,że chciałbyś od dziś być pod jego opieką lekarską-najpierw dowiedz się czegoś o nim od innych,czy jest ok.:tak:Dlatego ,jesli tylko w Twojej okolicy jest taka mozliwość ,to próbuj,albo prywatnie,albo w przychodni-masz prawo wyboru miejscowosci i przychodni,do której będziesz chodziła w ciąży,tak asamo,jak prawo wyboru szpitala,w którym chcesz urodzić:tak:
A co do ruchów dzidziusia w brzuszku-żeby było bardziej w temacie,to mój synek już ma mało miejsca i czuję jak mnie kopie wysoko w brzuszku -pod biustem ,czasem bardziej w prawym górnym boku pod żebrami:tak:,czasem te ruchy są bolesne,czasem bardzo sie rozpycha i brzuszek przybiera nierówne kształty wtedy:-D

Do góry