ja mam Jumpera X , kolor czerwono- czarny. Mi przypadł do gustu. Zwrotny, dosyć duża gondola, duża spacerówka, fotelik posłużył aż do 1 roku życia bo Kinga nie ważyła wiele (dziś raptem 10,5kg) a i dobre jest to ze można przysłonić dziecko w spacerówce zarówno przed słońcem jak i deszczem. Może nie jest lekki ale do cięzkich nie należy. moja siostra ma min 2 kg cięższy i do tego nie zwrotny. Sprawdziła sie możliwość podnoszenia części gondoli jak maluszek chce pooglądać świat a i prosty sposób opuszczania oparcia w spacerówce gdy dziecko zaśnie. Niestety wada to że jest stosunkowo duży po zlożeniu i niestety nie jest to wózek który nadaje sie dla mobilnych rodziców. Zajmuje sporo miejsca w bagażniku nawet kombi. dlatego jak już maluch sprawnie siedzi do użytku w trasie z samochodem trzeba kupić parasolkę. ale chyba nie ma wielofunkcyjnego który by zajmował malo miejsca w bagażniku. A jest jeszcze jedna fajna rzecz w tako. Gondola to też kolyska. Po ściągnięciu ze stelaża można spokojnie maluszka usypiać w gondoli jak w kołysce. Nam sie sprawdziło na wyjazdach u moich rodziców i męża.