reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wybieramy wózeczki

reklama
Agnieszka18 wąska gondola mi nie przeszkadzała - też mam synka właśnie z pażdziernika - już od świąt  ( czyli IV) jeżdził w spacerowej wersji Mutsy, a tak przez całą zimię wchodził do gondoli ubrany w kombinezon , a w gondolce był jeszcze śpiworek. tylko najbardziej meczyłam się z tym ciężarem wózka, no i jak chciałam zapakować go do samochodu ( mam 206) to musiał go rozebrac na części pierwsze. Teraz wiem ze cena wózka jest za wysoka - można chyba zgrabniejsze wózeczki kupić za niższą cenę - i chyba nie warto kupowac wózka 2 w jednym tylko najpierw jakąś tanią gondolkę a potem jakiś na bajerze wózek spacerowy ( bo ten drugi dłużej posłuży) .
Ale się rozpisałam -  ;D - mam nadzieję że nie macie mi tego za złe.
A co myślicie o tym wózku? W sumie tez 2 w jednym - ale w sklepie fajnie wyglądał
http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=127284&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100816%2F126873&grp=&sortuj=kod

Aga juz mojej mamie mowilam ze w Bielsku Bialej jest ogrod wozkow ( babcia kupuje wozek) ... ja tez sie mozliwe tam wybiore wiec jakby co zglosze sie do Ciebie ;) jesli mozna oczywiscie :)

Dzięki Agnieszka
będziemy dzwonić pewnie w połowie lipca do tej hurtowni
baaaardzo Ci dziękuję :D

Dziewczynki, ja ostatnio dość mocno wzięłam się za wybieranie wózka i napiszę Wam jakie są moje spostrzeżenia na temat tych które mnie interesowały. Najpierw poczytałam w internecie, wybrałam te które mi się podobają i pojechałam do sklepów żeby oglądnąc je na żywo. Interesowało mnie w sumie pięć typów.
Oto one:

Deltim Fokus

Trxx Marlin 3 i Traxx marlin 4

Traxx Jaguar

Implast Volant 3

Moje spostrzeżenia są takie:
Focus jest duży, niedrogi, mamy sobie go chwalą i wszystko byłoby by super gdyby nie wygląd spacerówki. Wg mnie jest po prostu brzydka.
Wszystkie Traxxy bardzo ładnie wyglądają, fajnie się je prowadzi, ale po pierwsze budka w gondoli składa sie strasznie głośno, a poza tym w gondoli nie ma zadnego wywietrznika.
Implas Volant to wózek który wybrałam i myślę że na niego się zdecyduje. Jest tylko niestety najdroższy z tych wszystkich które miałam na oku.

Tyle moich przemyślen i spostrzeżeń. Czekam na Wasze.
Pozdrawiam

Hej Mała Mi :) Ja też już zdecydowana jestem na Volanta tylko że w wersji 4 kołowej, i podobnie jak Ty uznałam to za najtrafniejszy dla nas wybór patrząc też nie ukrywam na stosunek cena-jakość-wygląd ;)

reklama
Dziewczyny!
Mała podpowiedź po trzymiesięcznym używaniu wózka!
Zwróćcie uwagę na wagę wózka, bo nie ma znaczenia na którym piętrze mieszkacie i tak go odczujecie pchając coraz większego malca. Ważna jest też amortyzacja - nie wszystkie dzieci lubią czuć wszystkie wyboje na chodniku. Lepiej kupić dobrze resorowany i podpompować potem kółka - jak się da - niż się denerwować, że dzidzia budzi się na polskich chodnikach :mad:
I trzecia rzecz o której wspomniała Mała Mi - wywietrzniki w gondoli - no teraz to bym bez nich nie dała rady wyjść na spacer - mam dwa i Olo przynajmniej oddychać może bo jak wybierałam kolor to miałam "pomroczność jasną" i wzięłam granatowy z czerwonymi dodatkami. A i duże koła też się przydają - można zimą przebrnąć przez błoto a my teraz chodzimy na wycieczki po drogach gruntowych i też się czasem kałuża trafi.
A mam Deltima Voyagera Easy - już go nie produkują, ale ja w sumie jestem zadowolona tylko ta waga - 15kg... i twarde zawieszenie...
I ostatnie spostrzeżenie: każdego wózka i tak trzeba się nauczyć - choćby super się prowadził.

Do góry