karoo-kp
Mama Jagodzianki
- Dołączył(a)
- 6 Styczeń 2006
- Postów
- 6 419
madziulanatasza, ja calkiem niedawno robilam mielone metoda pieczenia ;-) Normalnie zmielilam miesko, dodalam wszystkie dodatki - cebula, jajko, bulka itd, obtoczylam w bulce tartej, zrobilam spore kuleczki, w srodku zrobilam zaglebienie w ktore wlalam po kropli oliwy z oliwek, a wczesniej wylozylam wszystko na blache - na papier do pieczenia. Pieklo sie dluzej niz normalnie sie smazy, bo chyba kolo 50 minut, ale bez stania przy patelni, chudziutkie miesko, naprawde pyszne, a dodatkowo po przygotowaniu i wsadzeniu mieska do piekarnika zdazylam obrac i ugotowac ziemniaczki i zrobic surowke - wiec oszczednosc czasu no i zdrowiej. A poza tym mamy grilla elektrycznego wiec ostatnio dosc czesto jemy piers z kurczaczka grillowana - tez zdrowiej i chyba smaczniej niz kotlety... Ja to moze sie az tak nie przejmuje, bo tak malo jem, ze mi wszystko jedno, ale moj malzonek po ostatniej wizycie w szpitalu ma bardzo uwazac na cholesterol i boze bron smazonego...