reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badań mamuś

reklama
A u mnie smiesznie bo na czczo 4,6mmol a po glukozie 4,0 mmol. Niezla jestem, co? Rzadko to sie zdarza ale sie zdarza...

A dla mnie te wyniki obciazenia glukoza to narazie czarna magia ;) Ale gratuluje i sie ciesze, ze jest u Was w porzadku!

karoo-kp pisze:
a ja mialam wynik 120 przy normie 70-110 (na czczo ta norma) wiec chyba tez dobrze??

karoo na czczo miałaś 120?? bo jeśli na czczo to niedobrze, a jeśli po obciążeniu glukozą to w miarę ok (nie pamiętam jaką dawką Cię obciążali i po jakim czasie robili ponowne badania)

Sandra ja gdzies czytałam ,ze to badanie na obciązenie glukozą kazą robic po 24 tyg wiec nic sie nie martw bo pewnie na przyszłej wizycie ci gin da skierowanie..pozdrawiam

Karoo nareszcie sie pojawiłaś :laugh:
juz Cie dawno nie widziałam na BB , mam nadzieje że u was juz pomału wszystko wraca do normy :D

W końcu odebrałam swoje wyniki badań (tzn. P. odebrał ;)) i jestem bardzo szczęśliwa, bo niespodziewanie mi się poprawiły ;D
Nie są może idealne, ale w końcu zbliżyły się do normy, a nie, jak już przewidywałam, spadły na łeb ;)

Oto one:
Leukocyty 11,8 (norma 4,8 - 10,8) było 11,5 (w ciąży zawsze jest więcej, więc oki)

Erytrocyty 3,78 (norma 3,8 - 5,4) było 3,61
Hemoglobina 10,9 (norma 11 - 15,5) było 10,0
Hematokryt 33,0 (norma 33 - 47) było 30,6

Płytki krwi: 247 (norma 140 - 400)
Glukoza na czczo: 82 (norma 70 -110)

Mocz: oprócz nielicznych szczawianów wapnia, bez zmian, nawet bakterii nie mam, a już myślałam, że będę miała mnóstwo, bo te upławy przecież... ::)

Robiłam jeszcze tzw. próby wątrobowe, bo cielsko mnie jakiś czas temu swędziało okrutnie (przeszło, zanim zrobiłam badania, bo okazało się to być uczuleniem na oliwkę niemowlęcą J., ale badania zrobiłam dla spokojności, żeby wykluczyć cholestazę). I tak:
Fosfataza alkaliczna: 83 (norma 42 - 98)
Bilirubina 0,7 (norma do 1,1)
AST 15 (norma do 31)
ALT 12 (norma do 33)

I w końcu może w czwartek gin nie będzie załamywał rąk nad moją anemią ;D

reklama
Dominique, bardzi sie ciesze, ze wyniki masz prawie idealne! Oby tak do konca ciazy!

Ja jade w czwartek na badanie moczu i krwi. Zobaczymy czy Sorbifer cos pomogl na moja hemoglobinke ;)

Do góry