• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyniki badania prenatalnego

reklama
I wszystko skończyło się dobrze? A robiłaś krew pappa?
Robilam, ale szybciej robiłam nifty, bo krew nie dałaby mi jasnej odpowiedzi czy dziecko jest zdrowe czy nie. Z resztą przy nieprawidłowym USG Paola, aż tak znaczenia nie ma.
Na połówkowych miał już o półtorej tygodnia dłuższe kości udowe, a synek urodził się w styczniu zdrowiutki jak rybka.

Jedno mnie tylko zastanawia... Przy prawdopodobieństwie większym niż 100 ZALECA się amno, ale czy wtedy robienie np. sanco jest bezcelowe? Czy to ma jakiś wpływ na te badanie, że wynik jest gorszy niż 100?
Oczywiście, że nie jest bezcelowe. Pytanie, co ma ci dać to badanie, w jakim celu je wykonujesz? Jeśli badanie krwi wyszło gorzej, a USG ok, to możesz spodziewać się np. problemów z łożyskiem, nadciśnienia, czy zatrucia ciążowego. To po prostu może wskazywać nie tyle na genetykę dziecka ile jakieś problemy. Dlatego warto bardziej monitorować ciążę. Ale jak będzie na prawdę, to tylko czas pokaże

Cześć dziewczyny pisze w bardzo podobnej sprawie lekarz na badaniach prenatalnych przy usg powiedział, że dziecko zdrowe. Widziałam że BPD jest bardzo niskie ale dopiero po badaniu gdy spojrzałam na wykresy. Oczywiście poszłam z wynikiem USG do lekarza prowadzącego powiedział że skoro poprzedni lekarz mówił że jest dobrze to jest dobrze i nie ma czego szukać.
Ok, nie szukałam wczoraj dostałam wyniki biochemii i załamka.
Mój lekarz na urlopie. CZYTAM..
Wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu 1 do 46, gdzie 150 to wynik podwyższony. Umówiłam się do innego lekarza. Doktor zobaczyła wyniki i mówi dlaczego nikt dalej Cię nie pokierował???
Okazało się że ryzyko preeklampsji i

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry