reklama
Lilla My
Fanka BB :)
Lilla - ale masować paluszkiem z gazikiem czy jakimś specjalnym ustrojstwem?
Aha i Małgorzatka pisała kiedyś (nie wiem w którym wątku), że dziecku od samego początku trzeba szczotkować główkę nawet jak nie ma włosków. Czyli najlepiej od razu zaopatrzyć się w szczotkę jakąś. Polecacie jakieś szczególne? Bo one są zazwyczaj spakowane w plastik i nawet nie ma jak sprawdzić twardości włosa.
Uważam tak jak Małgośka i Pączek, że na początku gazik z wodą, a potem jakieś nakładki, pasty. To też moje pierwsze dziecię, ale dla mnie higiena j.ustnej jest bardzo ważna i uważam, że z niemowlakami, jak z psami trzeba od początku przyzwyczajać do mycia zębów.
Ja jak poznałam mego męża to psina miała już koło roku i teraz nie daje sobie zębów myć już. Z dzieckiem nie popełnię tego błędu
kropka&pączek
Makota,
nożyczki przelałam wrzątkiem, potem przed każdym użyciem przecierałam spirytusem, szczotkę do włosów umylam wodą z żelem do mycia dzieci.
Ianka,
gazik zazwyczaj jest kwadratowy ja tak owijałam na palcu wskazującym, że zawsze róg gazika trzymałam kciukiem i nic mi sie nie ześlizgiwało, nawet jak młody zamknął paszczę w trakcie.
nożyczki przelałam wrzątkiem, potem przed każdym użyciem przecierałam spirytusem, szczotkę do włosów umylam wodą z żelem do mycia dzieci.
Ianka,
gazik zazwyczaj jest kwadratowy ja tak owijałam na palcu wskazującym, że zawsze róg gazika trzymałam kciukiem i nic mi sie nie ześlizgiwało, nawet jak młody zamknął paszczę w trakcie.
sokoja
hmmm z tym myciem jamy ustnej to mnie też zaskoczyłyście...nie wiedziałam o tym. Jedynie co, to mój Synek jak miał 3,5 miesiąca to miał pierwsze 2 zęby więc wtedy już przemywałam i używałam silikonowej szczoteczki. No, ale człowiek uczy się całe życie jak widać ;-)
agulam
GiB czemu az tyle nei moiglas usiasc po porodzie?tak Cie pocieli?
ja mylam dzieciaczkom w buzi wlasnei gazikami jalowymi i teraz tez je zakupilam,sol w ampulkach tez mam x 100 szt ,przyda sie
koła poporodowego nei mialam ,maz kupilmi takie zwykle ale tez nei uzywalam.jakos na boku siadalam.
mam tearz poduszke kojec od siostry i ejst super,ale musze ja oddac bo siostra w ciazy i pewnie sie pzryda wiec moze zakupie fasolke-jaka polecacie?
ma ktoras Poduszki do karmienia - Fasolka Motherhood | motherhood.pl
ja mylam dzieciaczkom w buzi wlasnei gazikami jalowymi i teraz tez je zakupilam,sol w ampulkach tez mam x 100 szt ,przyda sie
koła poporodowego nei mialam ,maz kupilmi takie zwykle ale tez nei uzywalam.jakos na boku siadalam.
mam tearz poduszke kojec od siostry i ejst super,ale musze ja oddac bo siostra w ciazy i pewnie sie pzryda wiec moze zakupie fasolke-jaka polecacie?
Lilla My
poduszke kojec od siostry i ejst super,ale musze ja oddac bo siostra w ciazy i pewnie sie pzryda wiec moze zakupie fasolke-jaka polecacie?
ja mam taką: Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | motherhood.pl
kupiłam na tablicy używaną i po raz kolejny napiszę że jest genialna.
mam też fasolkę, ale na razie schowaną. wyciągnę jak będę karmić bo na razie pies mi na poduszki włazi i co chwila muszę prać
malgorzatkar
agulam ja mam taką fasolkę, rewelacyjna jest! ale tylko ta z motherhood, bo te tanie z allegro są o kant tyłka, mają wypełnienie ze styropianu i do niczego się nie nadają... ja kupiłam używaną
reklama
Podziel się: