reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wyprawka dla maluszka , torba do szpitala

Poród zaczyna się i kończy w nieprzewidywalnych porach a posiłki w szpitalach zwykle są o stałej. I jak widać po porcji :-D nie da się najeść ;-)

Chociaż w szpitalu w którym rodziłam i byłam 2 tygodnie nie mogłam narzekać, było i smacznie i wystarczająco dużo. A jak będzie w tym, nie wiem, być może muszą pacjentom wystarczyć nowe ściany :-D

reklama
No wlasnie a'propos jedzenia, to ja mam zakaz jedzenia i picia od polnocy dnia poprzedzajacego CC i nie wiem jak zniesc szczegolnie to nie picie... zwlaszcza, ze coprawda ide tam o 7.30 rano, ale jesli beda jakies nagle CC to ja czekam...

ewcia, kiedy masz swoja CC?

hope, to by wiele tłumaczyło ogrom porcji w szpitalu : nie masz się przejadać tak na wszelki wypadek ;))) jak by coś;) czyli i brzuszek nie syty i szpital zadowolony ;)))))

Swoją drogą jak to jest, kobiety po sutym posiku jadą na porodówkę i po dwóch godzinach lądują na CC bo coś tam nie tak z porodem a te co mają planowane albo przyjechały za wcześnie mają dobę nie jeść. To się kupy nie trzyma.

Ja tam piłam łyczka wody jak potrzebowałam, nie opijałam się jak smok, wiadomo ale też nie siedziałam całą noc o suchym pysku.

Bubbles, w poniedziałek będę znała termin cc:tak:

a co do jedzenia, to wczoraj jak wychodziłam doktorek mówił, że 6 godzin przed cc nie powinno się jeść...
wspomniał coś o zachłyśnięciu się w trakcie cc, dał mi radę, że jak coś, to dobrze, abym jadła co jakieś 4 godz, żeby nie było za pełno...:-p

ale ja tam nie wierzę w zachłyśnięcie się:sorry2:
Cesarka z Maciusiem była nieplanowana i byłam po 2 obiadach jakieś 2 godz:zawstydzona/y:

i wiem, że nawet jak będę dzień przed cc, no to może od jedzenia się powstrzymam w nocy, ale od picia:no: w życiu!!!

persefona ja kupiłam w rozmiarze 62, najwyżej popodwijam cuś albo skompletuję mniejszą z tego co mam :-)

Boże jaką ja mam zgagę, ten mój Oluś to normalnie włosy do pasa powinien mieć:-D:-D:-D

persefona a rozmiar 56 na ile jest??
bo ja się nie znam jak tam w pl jest ..
ale jak patrzyłam na moje metki to ja mam wszystko na 0-3m i 62 cm
czytałam w necie że jak dziecko ma ok 4 kg to 56 sa za małe...
no i moja 1 córka miała więcej więc liczę że 2 też będzie miała więcej:tak:

ja w większości ubranka dostałam ale jak już kupowałam to na 62 a na 56 wziełam dosłownie kilka body. Z resztą mi lekarz powiedział, żebym kupowała większe bo dzidzia będzie długa :-) czyli pewnie urozi się na styk 56 :-)

reklama
Do góry