reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Dziewczynki to napiszcie mi prosze, w jakim rozmiarze najlepiej te pierwsze ciuszki kupowac? :baffled: napatrzyłam sie na te wasze zakupy i chyba zaraz sama polece do sklepu cos poogladac i pokupowac :-)

reklama
Wiesz Aga kilka na 56 sie przyda na pierwszy tydzien albo po odbior do szpitala, ale radze w wiekszej ilosci zaopatrzyc sie w rozmiar 62, poniewaz tak male dziecko szybko rosnie. Moje dzieci np. od razu jak sie rodzily mialy po 56cm wiec dlugo nie pochodzily w rozmiarze 56.

Wiesz Aga kilka na 56 sie przyda na pierwszy tydzien albo po odbior do szpitala, ale radze w wiekszej ilosci zaopatrzyc sie w rozmiar 62, poniewaz tak male dziecko szybko rosnie. Moje dzieci np. od razu jak sie rodzily mialy po 56cm wiec dlugo nie pochodzily w rozmiarze 56.
a moje obie dopiero po miesiącu chyba weszły w 62,bo jedna miałam 51 cm a druga 54 cm,wiec maleństwa

Iwonka mój też miał 51 i musiałam dokupić 56 ale lepiej dokupić lub zakładać większe niż kupić dużo 56 a założyć tylko w szpitalu.
a juz myślałam,ze tylko ja takie maleństwa miałam pocieszyłaś mnie bo u nas dzieci znajomych wszystkie jak sie urodziły miały ponad 60cm od razu wiec mniejszych wcale nie potrzebowały

mój tez miał 3000g i 51 cm więc spokojnie w 56 pochodził - dopiero potem jakoś nadgonił i przyspieszył - chyba podobnie jak u Ani było przeskoczenie rozmiaru

Dziewczyny zakupy sliczne choć nie ukrywam że patrząc na te wszystkie wasze kreacje pomyślałam - oby w ogóle zdążyły księżniczki je założyć w takich ilościach ;) tym bardziej że te "dorosłe" ubranka w takich rozmiarach zakłada się tak od święta...na co dzień głównie śpioszki, body itd...ale cuda śliczne robią!!!
ja niby wszystko mam ale też zawsze się na coś skuszę i z takich konkretów oprócz bielizny jak trafiłam okazje to kupiłam wczoraj w 5 10 15 zestawik sztruksiki mięciutkie, bluzeczka i koszula w rozm 62 :) może będzie na młodego na wesele bo jak bedzie miał ok miesiaca to się wybieramy...no i polecam zajrzeć do 5 10 15 jak ktoś ma pod ręką bo duże przeceny są z kolekcji wiosennej

Dziewczynki, ile przed porodem szykujecie sobie torbę?Ja już ogólnie cała wyprawkę mam, musiałabym jeszcze zrobić inwentaryzację w ciuszkach dla małego, ale nie umiem się dostać do komody, bo jest remont. Moja teściowa dużo ciuszków markowych pokupowała w "ciucholandach". Wszystko wyprałam i wygląda jak nowe. Teraz będę musiała i tak prać jeszcze raz jak będę torbę sobie szykować, bo przy tym remoncie to się wszystko skurzyło

Ja zaczęłam kupować pomału rzeczy do torby :)
Koszul nie miałam, bo ich nie lubię ...
Szlafroka jakoś też nigdy nie kupiłam, bo nie potrzebowałam....
Więc, żeby się nie obudzić z ręką w nocniku zaczęłam szukać i kupować :)

ja niby wszystko mam ale też zawsze się na coś skuszę i z takich konkretów oprócz bielizny jak trafiłam okazje to kupiłam wczoraj w 5 10 15 zestawik sztruksiki mięciutkie, bluzeczka i koszula w rozm 62 :) może będzie na młodego na wesele bo jak bedzie miał ok miesiaca to się wybieramy...no i polecam zajrzeć do 5 10 15 jak ktoś ma pod ręką bo duże przeceny są z kolekcji wiosennej

Ja właśnie bluzy i spodnie kupiłam dla Małej :-)
Opłaca się robić u nich zakupy jak są przeceny :-)

reklama
Ja dzis zupełnie niechcący tam trafiłam - Anielka się zsikała w majty:zawstydzona/y: i trzeba było na gwałt ciuchy na przebranie kupić - i przy okazji kupiłam Antkowi bluzę, taka lekko ocieplaną w rozm. 68

Do góry