reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Ja mam jedną całą paczkę 1 (27 sztuk) i drugą napoczętą (ok. 20 sztuk). Są to jeszcze pozostałości po moim chrześniaku, bo moja siostra narobiła sobie zapasów 1, a mały szybko z nich wyrósł :tak: Do tego dokupiłam paczkę (74 sztuki) 2. Mam nadzieję, że na pobyt w szpitalu i pierwsze dni w domu wystarczy. Potem mąż będzie zaopatrzeniowcem:-D

reklama
a na sam pobyt w szpitalu trzeba więcej niż 1 opakowanie w rozmiarze 1?

deli, czapeczka przeurocza! zdałam sobie sprawę, że właśnie czapeczek ozdobnych mi jeszcze brakuje, bo na razie mam same bawełniane na oseska

a na sam pobyt w szpitalu trzeba więcej niż 1 opakowanie w rozmiarze 1?
Myślę, że to wszystko zależy od tego jak duże jest dziecko, jak często siusia i ile będziecie w szpitalu. Ja mam tyle, bo zostało mi w spadku po chrześniaku. Myślę, że jedna paczka powinna mimo wszystko starczyć. Najwyżej kup drugą 2, bo nie wiadomo jak duży będzie Wasz brzdąc. W razie czego wyślesz tatusia na pierwsze samodzielne zakupy:-)

biorac pod uwage ze trzeba babelka przewinac przy okazji kazdego karmienia to trzeba liczyc nawet 12-15 pampow na dobe pomnozyc to przez ilosc dob w szpitalu i niby kalkulacja gotowa ;-)
ja sie nie stresuje bo w moim szpitalu jest sklep gdzie mozna papmersiki na sztuki kupowac ;-)
to chyba dla bezpieczenstwa zeby tatus czegos innego nie kupil :-D moj malz zamiast papersow przyniosl do domu 4-pak chusteczek dopupnych :-D - kolor i gabaryty podobne byly a jemu nie przyszlo do glowy poczytac napiskow...

Mam nadzieję, że mój poczyta jak już go wyśle jak braknie :) i przyniesie to co trezba

no właśnie, też mam taka nadzieję:-D dlatego wolałabym kupić co trzeba w odpowiedniej ilości, żeby się potem nie martwić, ale nie da się przewidzieć wielu rzeczy;

dziewczyny, a te majtki poporodowe trzeba kupić w takim rozmiarze jak przed ciążą? czy o rozmiar większe, skoro ma się tam zmieścić jakiś podkład czy nawet pielucha?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mitemil u mnie cała prawie szafa jest w różu i mojemu się podoba, choć na początku prosił by nie było tylko różu, a potem sam kupował, może i twojemu też przypadnie do gustu .

Mój mąż uwielbia kolor niebieski i najchętniej w takim kolorze ubrałby małą od stóp do głowy :tak:

Kocyk kupiony wczoraj w Lidlu.

I jak te kocyki?? Warte uwagi i swojej ceny??

A to moja ulubiona czapeczka, co babcia kupiła Oliwci :). Inne też są śliczne, ale ta ...:-):-):-).

Jest przeurocza :-)

No tatuś chce Małą Damę :-), ale mama sportowe rzeczy również kupuje ;-).

Ja jeszcze pampersów nie kupowalam czekam na promocję może a nóż będzie 2 paczki za 1 bo czasami tak robią :-) na razie w realu jest 50% gratis, ale to większe od 7 kg :wściekła/y:.

Przyznam, ze jeszcze się nie orientowałaj jakie rozmiary i ceny pampersów mamy :sorry: Ale myśle, że nie kupie dużo, niech mąz poczuje się też do obowiązku bycia ojcem :-) Pierwsza kąpiel będzie należała do niego, a i nie wykluczone, ze zakupy również :tak:

dziewczyny, a te majtki poporodowe trzeba kupić w takim rozmiarze jak przed ciążą? czy o rozmiar większe, skoro ma się tam zmieścić jakiś podkład czy nawet pielucha?
Po porodzie brzuszek wygląda jak w 5 miesiącu ciaży, więc lepiej kupić wieksze;-), ja po porodzie wygladałam jak w 8 miesiącu, więc lepiej mieć naprawdę dużo większe.

Widze ,że już zakupy wyprawkowe ruszyły pełną parą...Mi już tez niewiele brakuje do końca wyprawki.Pozostało mi tylko wanienkę dokupić,łóżeczko ,pościel i w lipcu wózek odebrać bo na razie stoi w sklepie ,żeby w domu nie zagracał miejsca.A dla mnie doszpitala szlafrok i stanik do karmienia tylko rozmiaru E lub F nie mogę nigdzie dostać:zawstydzona/y:

reklama
ehhhh.... ja tez jeszcze czekam z kupnem stanika bo jeszcze za wszesnie na to. mam po poprzedniej ciazy jeden czy dwa ale sa dobre teraz (miseczki bo pod biustem troche przyciasne) a jeszcze mi w tym miejscu przybedzie ;-)
szlafrok podobno idzie ale jak nie przyjdzie do piatku to robie afere na allegro bo ja przelalam pieniadze 15.05.09 a szlafroka jak nie bylo tak nie ma...wrrrrrrr
dla babla potrzebuje jeszcze kupic przewijak, wozek, materacyk do lozeczka i kosmetyki. reszta czeka sobie na strychu na pranie, odkurzanie itp. manewry ;-)
z zakupem pampersow i konkretnej wyprawki na wyjscie ze szpitala (chce komplecik - nowy a nie po Jasku) poczekam do ostatniej chwili - Jasiek wazyl ponad 3 kg a urodzil sie 5 tygodni przed terminem wiec jak teraz uda sie donosic i biorac pod uwage ze zazwyczaj kolejne dzieci sa wieksze to sa realne szanse na to ze wskoczymy od razu w pampersy nr 2 i ciuszki 62/68...
poza tym to nie te czasy kiedy trzeba bylo biegac po sklepach i polowac na akcesoria i ciuszki dla dzieci - jak juz pisalam u mnie w szpitalu jest bardzo dobrze zaopatrzony sklepik a niektore rzeczy sa tansze niz na miescie ;-)

Do góry