reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Dziewczyny a jakiej firmy kupujecie pampersy??Bo widziałam że oryginalne tej firmy Pampers to kosztują 40 zł(ale nie wiem ile tam sztuk:sorry:)A może są jakieś równie dobre ale tańsze????
A do szpitala u nas się nie zabiera pampersów ani żadnych takich bo tam w pieluszki szpitalne można tylko dzidzie ubierać.....

reklama
Dziewczyny a jakiej firmy kupujecie pampersy??Bo widziałam że oryginalne tej firmy Pampers to kosztują 40 zł(ale nie wiem ile tam sztuk:sorry:)A może są jakieś równie dobre ale tańsze????
A do szpitala u nas się nie zabiera pampersów ani żadnych takich bo tam w pieluszki szpitalne można tylko dzidzie ubierać.....
Ja poczytałam sobie na innych watkach o piluszkach to z tych tańszych polecają z Tesco (chyba fioletowe opakowanie), z Biedronki sobie chwalą (tylko nie mają one tej gumki z tyłu jak oryginalne papry i trzeba dokłanie zapinać),i z Lidla ,coś tam o pieluszki z Rossmana mi sie jeszcze obiło ale dokładnie nie pamiętam.Ja na razie jestem na etapie testowania chusteczek nawilżających .Próbowałam już z biedronki i Lidla ,może do końca ciązy jeszcze Tescowe wypróbuję;-)

jesli chodzi o pampersy to testowalam rozne przy Jasku - dla nas lepszych od pampersow orygginalnych nie bylo i teraz tez bede sie ich trzymac kurczowo ;-)
chusteczki - tu zadnych problemow nie mielismy - pasowalo nam wszystko choc o Rossmannowych, Biedronkowych czy Lidlowych nawet nie slyszalam - malz zaopatrzeniowiec do tych sklepow nie zagladal....

No ja mimo ceny jednak zdecyduje sie na oryginalne pampersy przynajmniej na poczatek, bo maja fajna siateczke ktora pochlania rzadka kupke. Dwojki bede kupowac huggies premium w biedronce maja czesto na nie promocje sa wtedy po 33zl, a tak kosztuja 39,90.
Tansze pieluszki polecalabym dla troche starszych niemowat a i powiem wam ze przez te tansze przedostaje sie zapach moczu, co mnie osobiscie bardzo drazni.
Dla Matiego uzywam fioletowych Tesco ale wczesniej kupowalam pampers na zmiane z huggies, sa bardzo chlonne, nie przeciekaja jak te tansze.

Ja z Anielka tez testowałam różne pieluchy - i jak tak zliczyc do kupy - to i tak wychodzi na to samo. Bo w Pampersach bobo pochodzi dłużej - więc się mniej ich zuzywa, te tańsze sa tak mało chłonne i tak jak pisała KASIA "śmierdzące", ze trzeba je dwa razy częściej zmieniać - czyli tez częściej kupować - to już lepiej od razu kupić Pampersy i sie ni bujać z ewentualnymi odparzeniami. Jedyne Pampersy org, które nam się nie sprawdziły, to takie pielucho-majty bo odpażały pupkę - lepsze były Tesco. Ale teraz widziałam, że Pampers je jakoś unowocześnił - zrobił podział na dziewczynki i chłopców.

ja mam zamiar kupić oryginalne pampersy (małą paczkę, bo nie wiem czy nie uczulą), myślałam też o pieluszkach z belli z wycięciem na pępek... może któraś z mam stosowała i powie czy warto?
kupiłam też te tańsze z rossmanna, raczej tak po domu, a na noc te lepsze
chusteczki nawilżające też muszę kupić różne, bo nie wiem które się sprawdzą, ale takie rzeczy mam zamiar kupować pojedynczo lub małe paczki, bo może się okazać, że dziecko ma od nich uczulenie :tak:

a właściwie to jest jakaś duża różnica między pieluchami 1 czy 2? bo w zasadzie to różnią się tylko 1kg...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a kosmetyki, to których firm polecacie (nivea, hipp, j&j itp.)?
i właściwie to co się przyda? sudocrem to dostanę ze szpitala, oliwkę pewnie też, myślałam o szamponie i płynie do kąpieli 2w1, może jakiś balsam do ciała..., skoro będę używać sudocremu to przyda mi się jeszcze puder?

a są jakieś sposoby na wywabienie fioletowych plam z ubranek po tym czymś na pępek?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oj jest Iza mimo ze niby tylko kg ale sa wieksze i nie maja juz tej siateczki a szkoda bo jest bardzo przydatna.{mowa o oryginalnym pampers}
Co do wyciecia na pepuszek to ja po prosu podwijalam pampersa i wszyscy tak w szpitalu robili. Belli nie uzywalam wiec sie nie wypowiem. Co do chusteczek to faktycznie niektore moga uczulac tak u nas bylo z bella happy, pupa czerwona jak rak. Ja uzywalam lacznie z oryginalnym pampers chusteczek pampers i efekt byl taki ze przez pol roku pupka byla bez odparzen a dodam ze nie stosowalam zadnych kremow wiec zaoszczedzilam na kremach od odparzen.
Ale niestety nie wszystkie dzieci sa jednakowe i niektore nawet pampers moze uczulic wiec tak jak pisze Iza nie warto robic duzo zapasow
Ja polecam firme Nivea, maja hipoalergiczne produkty i sa naprawde dobre. Od pudru raczej juz sie odchodzi, poniewaz posypana pudrem pupa odparza sie pod pampersem, robia sie takie grudki ktore draznia pupe.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry