reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
Ja tez nie kupuje zadnego mleka bo potem tylko kusi niepotrzebnie. Mloda mama ma tylko jedno w glowie, dziecko placze to jest glodne, nie najada sie wiec trzeba dac butle, a to najprostsza droga do zakonczenia karmienia i zaburzen laktacji. Sama przez to przeszlam a na braki pokarmu najlepsze jest czestsze przystawianie do piersi, a nie dokarmianie sztuczna mieszanka.

Ja tez nie kupuje zadnego mleka bo potem tylko kusi niepotrzebnie. Mloda mama ma tylko jedno w glowie, dziecko placze to jest glodne, nie najada sie wiec trzeba dac butle, a to najprostsza droga do zakonczenia karmienia i zaburzen laktacji. Sama przez to przeszlam a na braki pokarmu najlepsze jest czestsze przystawianie do piersi, a nie dokarmianie sztuczna mieszanka.

Dokładnie:-) mówiła mi ostatnio o tym moja gin

Też nie kupuję mleka, wiem jak było z moim bratem, mama słuchała ciotki-wtedy raczej zalecali krowie i sztuczne-płacze=dać mleka...a potem sery leciałay, był mały spaślak i alergik wiecznie chory.

no i ja tez nie kupie mleka:)
bo przynajmniej przez 6- 8 m-cy mam zamiar karmic piersią , bo to co najleprzego mam chce dać mojemu maleństw:-):-):-)u :)

Tak karincia Oilatum najlatwiej dostac w aptece, ale widzialam tez na allegro, ale to chyba z przesylka sie nie oplaca

ja tez mam zamair zakupic Pampersy oilatum i sudocrem bede używała,mleka przy żadnej nie kupowałam dodatkowego i teraz tez nie zamierzam

o matko! nie wiedzialame ze tematem mleko modyfikowane wywolam taka ozywiona dyskusje... to moze sie wytlumacze i o cos jeszcze zapytam....
najpierw tlumaczenie - 4 lata temu twierdzilam tak jak Wy! zadnego dokarmiania i dopajania! Jak Jasiek skonczyl 4 miesiace kategorycznie odmowil piersi. przez tydzien walczylam z dzieckiem - ja mu piers on w ryk, jak plakal przystawialam go do piersi, potem odciagalam (nie mialam zadnych problemow z laktacja - bylam jak dojna krowa!!!) i podawalam butla - zadnej roznicy... jak juz byl bardzo glodny to troche wypil i... zwymiotowal... gdyby nie to ze moja mama w tajemnicy na wszelki wypadek kupila mleko modyfikowane to bym chyba dziecko zaglodzila... pediatra powiedziala ze nie bylo sensu meczyc dziecka i siebie... teraz postanowilam sama wybrac rodzaj mleka wczesniej....

a teraz pytanie... tak zawziecie kupowalyscie butelki Aventu.... do dopajania czy do karmienia? te malutkie dla bobasa po 6 miesiacu???

nie musicie odpowiadac - powiedzmy ze to bylo pytanie retoryczne - byc moze blednie zalozylam ze kupujac flaszki bedzie tez myslaly o zakupie mleka modyfikowanego "na wszelki wypadek". kazda z nas i tak postapi po swojemu ;-)

reklama
Rubi , butelki to na później, własnie te małe- nie wiadomo mile Szkrab będzie jadł. I w takiej sytuacji jka Maluch sam się zbuntuje, to zrozumiałe, ale na pewno nie od razu.

Do góry