reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

139 zl za laktator aventu to bardzo dobra cena ;-)
u mnie w szpitalu mozna wypozyczyc Tuffi za 5 zl za dobe ale nie wiem czy reczny czy elektryczny...
o elektryczntym bede myslala jak bede wracac do pracy - nie wiem kiedy to bedzie, nie wiem czy bede jeszcze karmic piersia wiec na razie sobie tylko obserwuje za ile chodza elektryczna na allegro ;-)

reklama
trzeba patrzeć co wchodzi w skład laktatora, bo czasami dają np. tylko 1 butelkę, ja 138zł z przesyłką zapłaciłam za 2 butelki :tak: oczywiście firmy avent no i ręczny

A ja przed chwila kupilam taki kojec-poduszke motherhood do spania. Teraz dla mnie a potem i dzidzia skorzysta:)

Też mam ten kojec - do spania super - a wczoraj "przetestowany" został na dzieciach - odwiedziły mnie koleżanki jedna z 7m synkiem a druga z 4m córeczką - w obu wypadkach się sprawdził (do siedzenia i do leżakowania na brzuszku) - co mnie niezmiernie ucieszyło :-D

Skoro juz o laktatorach mowa to ja Wam powiem lepszego niusa :tak:
Koleżanka mówi że kupi sobie laktator bo MUSI mieć go do szpitala :baffled:
że niby szpital wymaga tego :eek:
Spotkałyście się z tym??

NIe.... zresztą w większości szpitali sa wypozyczalnie. a gdzie ona chce rodzić?

A KARINCIA miałam Ci napisać - czy Ty chcesz rodzić na Madalińskiego? Jeśli tak, to ostatnio rozmawiałam z Ciotka, która jest neonatologiem i pracuje w centrum zdr, dziecka i baaardzo chwaliła ten szpital, że mają tam bardzo dobrych specjalistów. Gdyby nie to, że mam juz wszystko w miarę dograne i jestem prowadzona w przychodni w św. Zofii to bym sie zastanowiła...

niby dla czego maja wymagac laktatora????przeciez wrazie co to mozna recznie mleko odciagnac???polozne to chyba wiedza najlepiej i pokazuja jak to robic??ja pierwsze slysze o takim wymogu-czasem to bezsensowny wydatek i ztego co slysze to nie tani a przy dzidzi duzo wydatkow mamy raczej:eek:

NIe.... zresztą w większości szpitali sa wypozyczalnie. a gdzie ona chce rodzić?

A KARINCIA miałam Ci napisać - czy Ty chcesz rodzić na Madalińskiego? Jeśli tak, to ostatnio rozmawiałam z Ciotka, która jest neonatologiem i pracuje w centrum zdr, dziecka i baaardzo chwaliła ten szpital, że mają tam bardzo dobrych specjalistów. Gdyby nie to, że mam juz wszystko w miarę dograne i jestem prowadzona w przychodni w św. Zofii to bym sie zastanowiła...
W Gdańsku ale nie wiem w jakim szpitalu.
Ona sama twierdzi że musi miec laktator bo mleka jest tak dużo po porodzie :baffled:

heh z tego co ja slyszalam to nie zawsze jest nadmiar a niektore kobitki maja problem z mlekiem na poczatku bo jest go malo albo wcale:( wiec chyba nie zawsze ten nadmiar a poza tym dzidzie sie czesto karmi po porodzie

mju ja chciałabym rodzić w MSWiA na Wołoskiej :-)
O Madalińskiego słyszałam tak różne opinie że juz sama nie wiem co myslec o tym szpitalu :baffled:

reklama
W Gdańsku ale nie wiem w jakim szpitalu.
Ona sama twierdzi że musi miec laktator bo mleka jest tak dużo po porodzie :baffled:
U nas chyba Mola1 posała ,że chce zabrać laktator do szpitala.jak się pojawi na forum to trzeba się jej dopytać czy to wymóg czy tak tylko chce sobie wziąć.
Niby na drugi czy trzeci dzień karmienia jest jakiś nawał pokarmu.ale ja miałam niewielki ,mały swietnie dał sobie z nim rade.Odciąganie nie było potrzebne:-)

Do góry