reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
gryka-kokos też są dostępne, tak samo jak gryka-pianka-kokos
ja właśnie też się zastanawiam nad gryką-pianką-kokosem lub gryką-kokosem i dalej nie wiem który wybrać :eek:

mój synek używa biedronkowych i zadowolony a ja sobie bym do krocza nie używała takich chusteczek bo usuwają naturalna warstwę ochronną co innego tak ale nie tak mocno intymnie.
Na razie zadnego zapalenia nie nabawiłam się,jak coś będzie się działo (a w ciązy często się zdarza jakiś grzybek lub infekcja) to lekarz myśle ,że pomoże:-)

Dziewczyny ten wątek to mi się przydaje skarbnica wiedzy na każdy temat:tak:

A teraz mam inne pytanie.Chodzi mi o to czy takiemu maleństwu już dawać jakieś herbatki czy może wodę-tą co jest dla dzieci.Jak pamiętam moja młodsza siostra nie dawała dopiero później zaczęła jakąś herbatka robić....Może to głupie pytanie ale gdzieś czytałam że na początku się nie daje bo dziecko pije mleko i to mu wystarcza....

Malinka jesli karmisz wylacznie piersia nie ma potrzeby dopajac dziecka, ja przez pierwsze pol roku karmilam tylko i wylacznie piersia i niczym nie dopajalam. pierwsze mleczko jest wodniste i sluzy do napicia sie przez dziecko, dopiero po chwili plynie gestsze bardziej kaloryczne sluzace najedzeniu sie dziecka.
Inna sprawa gdy karmi sie sztucznie wtedy trzeba dziecko przepajac cherbatkami lub woda

Szwagierka u siebie ma jeden, u teściów drugi materacyk i podobno nie ma większej różnicy.
A jak dziecko będzie miało kolki przy karmieniu piersią, to nie daje sie herbatek z kopru włoskiego??

reklama
Ja też juz nie wiem na który sie zdecydować :baffled:
Dziewczyny podpowiedzcie coś :-)
kurcze... ja tez teraz nic juz nie wiem... a na allegro jak wpisuje "kokos-gryka" to mi tylko te z pianka w srodku wyskakuja :crazy:

mitemil ;-) dla babelkow karmionych piersia majacych kolki mozna podawac lekarstwo w kropelkach - nie wiem tylko dokladnie czy daje sie je bezposrednio do buzki czy miesza sie z odciagnietym mleczkiem... espumisan chyba bezposrenio ale nie pamietam bo na szczescie nie musialam tego tematu przerabiac...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry