reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Mitemil ja karmiac sama pilam koperek, ktory przedostawal sie do mleczka. Na szczescie kolki nas ominely, ale jest wiele preparatow, np. espumisan ktory jest w kropelkach bezposrednio do buzki.

reklama
mitemil ;-) dla babelkow karmionych piersia majacych kolki mozna podawac lekarstwo w kropelkach - nie wiem tylko dokladnie czy daje sie je bezposrednio do buzki czy miesza sie z odciagnietym mleczkiem... espumisan chyba bezposrenio ale nie pamietam bo na szczescie nie musialam tego tematu przerabiac...
Ja mieszkam blisko granicy z niemcami i u nas najpopularniejszym lekiem na kolki jest lek o nazwieSAB-SIMPLEX (tak nawiasem mówiąc ma bardzo zblizony skład do espumisanu ),ale nawet jak się czyta opinie na innych forach to ten niemiecki jest duzo lepszy.Niestety do kupienia albo w Niemczech (kosztuje ok.7 euro) ,Czechach (tu jest dużo tańszy bo około 20 zł może trafić) albo internet pozostaje.Ja go stosowałam u syna i miałam spokój z kolkami:-)

a ja niewiem co to kolki,ale pamiętam,że siostrzenica miała i wtedy najlepsza była Gripe-Water czyli woda koperkowa,sprawdzała sie rewelacyjnie

przy pierwszym synku używałam gripe-water i pomagało choć bardziej dawałam mu zapobiegawczo niż leczniczo

a materac mam po Małej kokos-pianka-kokos, ortopeda mi polecił a potem taki sama w sklepie mi polecili, a mam taki co bardziej poleca niż wciska na siłę:-), używałam go 2 lata i nic się z nim nie stało!

Co do kolek to w szkole rodzenia podali:
INFACOL - podaje się półkroplomierza przed głównymi posiłkami - od 1 mc dla dziecka
Herbatki PLANTEX - 3 tygodnia życia
VIBURCOL - czopek

No i niestety mamy dwie kolki:
Pierwsza jak dzieciątko nałyka się powietrza, to jest kolka z którą sobie poradzimy i druga niestety cięższa kolka. Jeśli mama zje nabiał, który dzieciątko nie przyjmie dobrze, to płacz przez 3 dni non stop i raczej nic nie pomaga :(. To tak w skrócie.

A jaka jest właściwie różnica między materacem z samego kokosu i gryki a tym z gryki, pianki i kokosu?? :-)
Ta pianka ma jakieś właściwości??

reklama
Do góry