reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Ja mieszkam blisko granicy z niemcami i u nas najpopularniejszym lekiem na kolki jest lek o nazwieSAB-SIMPLEX (tak nawiasem mówiąc ma bardzo zblizony skład do espumisanu ),ale nawet jak się czyta opinie na innych forach to ten niemiecki jest duzo lepszy.Niestety do kupienia albo w Niemczech (kosztuje ok.7 euro) ,Czechach (tu jest dużo tańszy bo około 20 zł może trafić) albo internet pozostaje.Ja go stosowałam u syna i miałam spokój z kolkami:-)mitemil ;-) dla babelkow karmionych piersia majacych kolki mozna podawac lekarstwo w kropelkach - nie wiem tylko dokladnie czy daje sie je bezposrednio do buzki czy miesza sie z odciagnietym mleczkiem... espumisan chyba bezposrenio ale nie pamietam bo na szczescie nie musialam tego tematu przerabiac...
MALINKA2109
Fanka BB :)
Dzięki Kasiu za informacje.A tą herbatkę to taką zwykła czy tą dla dzieci piłaś?Często?Mitemil ja karmiac sama pilam koperek, ktory przedostawal sie do mleczka. Na szczescie kolki nas ominely, ale jest wiele preparatow, np. espumisan ktory jest w kropelkach bezposrednio do buzki.
przy pierwszym synku używałam gripe-water i pomagało choć bardziej dawałam mu zapobiegawczo niż leczniczo
a materac mam po Małej kokos-pianka-kokos, ortopeda mi polecił a potem taki sama w sklepie mi polecili, a mam taki co bardziej poleca niż wciska na siłę:-), używałam go 2 lata i nic się z nim nie stało!
a materac mam po Małej kokos-pianka-kokos, ortopeda mi polecił a potem taki sama w sklepie mi polecili, a mam taki co bardziej poleca niż wciska na siłę:-), używałam go 2 lata i nic się z nim nie stało!
kaskax25
mama wspaniałej trójki
Malinka zwykla ekspresowa koperkowa cherbate. A pilam ze trzy razy na dzien albo na zmiane z cherbatka mlekopedna bo w niej tez jest koperDzięki Kasiu za informacje.A tą herbatkę to taką zwykła czy tą dla dzieci piłaś?Często?
Co do kolek to w szkole rodzenia podali:
INFACOL - podaje się półkroplomierza przed głównymi posiłkami - od 1 mc dla dziecka
Herbatki PLANTEX - 3 tygodnia życia
VIBURCOL - czopek
No i niestety mamy dwie kolki:
Pierwsza jak dzieciątko nałyka się powietrza, to jest kolka z którą sobie poradzimy i druga niestety cięższa kolka. Jeśli mama zje nabiał, który dzieciątko nie przyjmie dobrze, to płacz przez 3 dni non stop i raczej nic nie pomaga
. To tak w skrócie.
INFACOL - podaje się półkroplomierza przed głównymi posiłkami - od 1 mc dla dziecka
Herbatki PLANTEX - 3 tygodnia życia
VIBURCOL - czopek
No i niestety mamy dwie kolki:
Pierwsza jak dzieciątko nałyka się powietrza, to jest kolka z którą sobie poradzimy i druga niestety cięższa kolka. Jeśli mama zje nabiał, który dzieciątko nie przyjmie dobrze, to płacz przez 3 dni non stop i raczej nic nie pomaga
_karincia_
Fanka BB :)
A jaka jest właściwie różnica między materacem z samego kokosu i gryki a tym z gryki, pianki i kokosu?? :-)
Ta pianka ma jakieś właściwości??
Ta pianka ma jakieś właściwości??
reklama
andariel
mama super dwójki :]
może ja jutro u siebie spytam, jeśli nie zapomnę (co mi się ostatnio często zdarza)...