reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
w oryginalnym opakowaniu Laktatora Aventu powinny byc 2 buteleczki ale faktycznie trzeba brac wszystko pod uwage... dla mnie kazda cena tego laktatora ponizej 179 zl bedzie rewelacyjna bo tyle dalismy za laktator 4 lata temu!!! fakt, ze allegro wtedy nie sprawdzalismy - zakupy robil malz bo ja bylam w szpitalu ;-(

ja nie miałam w szpitalu i u nas nie ma takich wymogów,a przy drugim porodzie mleczko ręcznie ściągałam do kieliszka dla innego dziecka bo miałam go sporo

ja musialam sobie sprawic laktator bo Jasiek to wczesniak i nie moglam go karmic bezposrednio z piersi - odciagalam mleko, wlawalam do szpitalnych butelek i chowalam do lodowki i potem do zamrazalki szpitalnej.
u nas wymogu jako takiego nie ma a odciaganie pokarmu bo jest go duzo spowoduje chyba ze bedzie go jeszcze wiecej.... jak ma sie dziecko przy sobie to po co robic mega zapasy? ja mialam pochowane w zamrazlce mleko a Jasiek i tak go nie pil... w szpitalu tez zostawilam spore zapasy ale wiem ze ich nie mogli zuzyc dla innego bobaska - takie podobno mieli przepisy...

Ja poczytałam sobie na innych watkach o piluszkach to z tych tańszych polecają z Tesco (chyba fioletowe opakowanie), z Biedronki sobie chwalą (tylko nie mają one tej gumki z tyłu jak oryginalne papry i trzeba dokłanie zapinać),i z Lidla ,coś tam o pieluszki z Rossmana mi sie jeszcze obiło ale dokładnie nie pamiętam.Ja na razie jestem na etapie testowania chusteczek nawilżających .Próbowałam już z biedronki i Lidla ,może do końca ciązy jeszcze Tescowe wypróbuję;-)

I które chusteczki przypadły Ci do gustu?? Biedronka czy Lidl??

gdzies na forum czytałam ,że dziewczyny owszem kupowały mleko modyf.,ale takie jak w szpitalu dostawały ich dzieci,ponieważ były na 100% pewne ,że dziecko dobrze je toleruje i nie ma alergi na nie.Musisz zaryzykować z kupnem lub poczekać do porodu:-)

A ja słyszałam, że w niektórych szpitalach na śląsku dokarmiają dzieci mlekiem modyfikowanym, zeby przybierały na wadze, bo wtedy szybciej można je do domku wypisać :baffled:

Skoro juz o laktatorach mowa to ja Wam powiem lepszego niusa :tak:
Koleżanka mówi że kupi sobie laktator bo MUSI mieć go do szpitala :baffled:
że niby szpital wymaga tego :eek:
Spotkałyście się z tym??

W większości szpitali u nas jest wymóg posiadania laktatora, ponieważ w wolnej chwili (kiedy dzidziuś śpi) poprzez odciąganie nawet najmniejszej ilości pokarmu poprawiamy laktację, ktora na poczatku może być bardzo skąpa... A dla tych pań, które na brak pokarmu nie narzekają, laktator potrzebny jest, zeby zastoi nie miały.

u nas w sklepie zalezy w którym pani jest bardzo miła i mówi o każdym ,doradza i nawet sama mówi,zeby popytać jeszcze i poczytać co lepsze
ale ja miałam chyba cos z kokosem

Czytałam na różnych forach i większość dziewczyn poleca gryka - pianka - kokos, i taki też kupiłam...

Ostatnia edycja:
reklama
no wlasnie....
stary materacyk mialam chyba kokosowy... teraz uslyszalam o gryce... znalazlam "kokosowo-gryczny" i okazalo sie ze owiszem - z jednej strony kokos, z drugiej gryka a w srodku pianka... nie znalazlam w ogole takiego gdzie jest tylko kokos i gryka wiec zaczelam sie zastanawiac czy takie w ogole istnieja....???

mitemil ;-) a kupowalas w sklepie czy przez net? bez pianki jest ten materac?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry