reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

ja tez pakowalam bardzo malo rzeczy, koszule dla siebie i cienki szlafroczek, dresiaki i bluzke na wyjscie, 2 komplety ubranek dla Malutkiej (cienki i grubszy), malutka kosmetyczne z naprawde podrecznymi rzeczami, wkladki laktacyjne i podklady poporodowe (po kilka sztuk, nie cale opakowania), 10 pampersow i reczniki dla siebie i dzidzi (nie lubie szpitalnych) i wyszla mi dosc pokazna torba :szok:. Niby mam byc tylko kilka godzin w szpitalu ale wszystko bedzie mi potrzebne

reklama
No to mi brakuje czegos do pępuszka, nie wiem czy ten Lewanol czy spiryt ;-)wybiorę jak odwiedzę aptekę no i soli fizjologicznej, i takie głupie pytanie, ile tych ampułek soli fizjo. mam kupić?? bo to chyba w ampułkach tak? :dry: jak ktoś już wczesniej o tym pisał to przepraszam ale szukałam i nie mogłam znaleźc może ślepak jestem :zawstydzona/y:

a z innej beczki to się pochwalę bo mały dostał prezent od wujka, i się uśmiecham jak to widzę :-D tylko ta bluza z kapturkiem misiowa pewnie za mała będzie na jesień, bo ma rozmiar newborn... :dry: a ja się nie znam jak dzidziak może być duży po 3 m-cach, może któraś z Was będzie miała mniejszego szkraba to odstąpię w prezencie :-D
ss850569.jpg

Nikola66 oczywiście że tak, poprane i poprasowane, jak najbardziej :-)
ja już torbę spakowałam, i wszystko swoje mieć musiałam więc i podkłady i papmki

Ostatnia edycja:
No to dziekuje Ci bardzo -ciesze się .Mówiła mi siostra żeby wziąśc ciepły szlafrok ,bo bedzie mnie telepac po porodzie i skarpetki cieple .Ale przecierz mamy takie upały ?Ja taz biore cienki szlafroczek ,żeby malo miejsca mi zajął -ale tak czy siak ręczniki dużo zajmuja i te inne gadżety -a jeszcze biore słoiczek -i rywanol tam sobie będe mogła rozpuścić -w razie ciecia po rywanolu szybko sie goi rana .

Nikola66, to prawda, ja też skarpetki mam spakowane w razie jakby jednak mi te stopy zmarzły chociaż jak patrzę za okno to ni chu chu w to nie wierzę ale.. ;-)

aa jednak :- D znalazłam że sól fizjologiczna po 5 ampułek jest sprzedawana :-D to teraz tylko ILE sztuk mi trzeba? :]

Ostatnia edycja:
ja tez pakowalam bardzo malo rzeczy, koszule dla siebie i cienki szlafroczek, dresiaki i bluzke na wyjscie, 2 komplety ubranek dla Malutkiej (cienki i grubszy), malutka kosmetyczne z naprawde podrecznymi rzeczami, wkladki laktacyjne i podklady poporodowe (po kilka sztuk, nie cale opakowania), 10 pampersow i reczniki dla siebie i dzidzi (nie lubie szpitalnych) i wyszla mi dosc pokazna torba :szok:. Niby mam byc tylko kilka godzin w szpitalu ale wszystko bedzie mi potrzebne
u nas pampki i podklady tez daja

Maggie ale superowe ciuszki -podobają mi sie .to ma bys chłopczyk ? u mnie urodzi sie córeczka Nikol-A czapeczki cienkie macie i jakie?zawiązywane czy tylko wkładane .Bo ubiło mi sie coś że bez zawiązywania maja byc do szpitala .

Nikola, tak chłopczyk ma być :-D chociaż jak wyjdzie dziewczynka to też się nie obrażę :-D oby zdrowe :tak:

Ja spakowałam jedną cienką czapeczkę do szpitala taką nie wiązaną, nie wiem czy się przyda w ten upał szczerze mówiąc, położna mnie przestrzegałą żeby nie przegrzać maluszka na starcie więc sama nie wiem czy trzeba ją zakładac :szok:

Do szpitala dla małej mam bawełniane wiązane, na wyjście bawełniana ale taka troszkę grubsza :) a jak będzie cieplutko to tzw. smerfetke na główkę mam wkładaną :)))

Do szpitala mam też skarpetki spakowane :)))

maggie super ciuszek
sól fizjologiczna kupiłam 5 szt na początek

Nikola, tak chłopczyk ma być :-D chociaż jak wyjdzie dziewczynka to też się nie obrażę :-D oby zdrowe :tak:

Ja spakowałam jedną cienką czapeczkę do szpitala taką nie wiązaną, nie wiem czy się przyda w ten upał szczerze mówiąc, położna mnie przestrzegałą żeby nie przegrzać maluszka na starcie więc sama nie wiem czy trzeba ją zakładac :szok:

Maluszek na początku nie trzyma dobrze ciepła, więc ja na pewno założę czapeczkę w zależności od pogody grubsza lub cienka

reklama
o widzisz Deli, co mama to opinia pewnie :)) ja jedną czapeczkę w torbie mam, może faktycznie trzeba będzie ją założyć, myślę że to w praniu wyjdzie wszystko, jak byłam zwiedzać porodówkę jakiś czas temu to nie zauważyłam żeby dzieciątka miały czapeczki bo tam tak gorąco było, ale kto wie :confused: W sumie zerkałam przez drzwi delikatnie jak szła nasza "procesja" ze szkoły rodzenia bo głupio tak się przypatrywać :dry: no zobaczymy :))

Do góry