reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Nikola tez przechodzilam przez te dylematy i przeczytawszy setki postów wybralam gryczano-kokosowy. Przez pierwsze 5-6 miesiecy Maly bedzie spal na stronie kokosowej, bo jest sztywniejsza, a pozniej przewrocimy na gryczana, bo ma podobno wlasciwosci masujace.

reklama
Wlasnie wrocilam od lekarza z kontroli. Wywrozyl (wymacal) ze moj Maly bedzie wazyl jakies 3800! Kawal chlopa :-D
Polowa ciuszkow w takim razie sie wogole nie przyda. Dostalam kupe ubranek od kolezanek na maluszki o wadze 3400. Co ja teraz z nimi zrobie?
Chyba nawet nie warto pakowac takich malych do szpitala, bo moj "noworodek" sie nie wcisnie :zawstydzona/y:

Moja mala wedłu usg ma 2600. Coś mi sie wierzyć nie chce, ze taka malutka jest...

No wlasnie Deli miala miec takiego pulpaska kolo 4kg a wyszlo 3 kg wiec waga z usg czy jakiegos macania moze byc mylaca;-)

Miałam to samo napisać. Wszyscy czekali na małego pulpecika, a tu bardzo przeciętny wagowo dzidziuś :-)

Nie wiem czy to ma jakis wplyw, ale ja wazylam 4300 jak sie urodzilam ! :-D Kawal klocka, moja mama miala spore problemy mnie wypchnac.

Oboje z mezulkiem jestesmy dosc wysocy. No, zobaczymy co to bedzie ;-)

ja miałam 3750 a synek tylko 3000 :)
ale generalnie nie ma się co nastawiać na to że pomiary takie pewne :)
no a ciuszkami o tez się tak nie przejmuj no bo one też są różne - ja mam niektóre na 56 większe niz inne na 62...no i nie jeste tak że jak dziecko ma 57 cm czy waży 3500 to się w te na 56 i 3400 nie zmieści :) większość starcza jednak na troche dłużej...

Nikola tez przechodzilam przez te dylematy i przeczytawszy setki postów wybralam gryczano-kokosowy. Przez pierwsze 5-6 miesiecy Maly bedzie spal na stronie kokosowej, bo jest sztywniejsza, a pozniej przewrocimy na gryczana, bo ma podobno wlasciwosci masujace.
Dziękuję bardzo -jutro mi kupi .Bo tylko tego mi brakowalo -aby łóżeczko bylo gotowe .

nikola66 Ja trochę poczytałam i w końcu zdecydowałam na lateks+kokos. Ponoć najlepszy jest właśnie lateks i wbrew temu co niektórzy piszą nie jest to plastik a substancja naturalna z drzewa hevea, która ma swietne wlaściwości dopasowywania się do kształtu ciała i antyalergiczne zarazem. kupiłam tu:MATERAC LATEKSOWY + KOKOS HEVEA 70/140 ! ATESTY (705216981) - Aukcje internetowe Allegro

aha, dodam tylko że kauczuk hevea nihttp://pl.wikipedia.org/wiki/Kauczukowiec nie ma nic wspólnego z ciuszkami do bara bara - te produkowane są z tzw lateksu ale sztucznego ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry