reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

czy któras z was ma jakies doświadczenia na temat nosidełek baby bjorn carrier active lub innego podobnego modelu?
baska, fajne te baby bjorny ale troche drogie, my mamy active infant i nie polecam go wcale, bolą plecy, a do tego w lecie strasznie gorąco, starszy nie chcial w nim siedziec i tylko kilka razy go uzywalismy, moze mlodszemu sie spodoba

Ostatnia edycja:
reklama
Karincia spokojnie zmieści się jeszcze przez jakiś czas, a waga do 13 kilo jest max, ale rzadko dzieci tak długo są w tych fotelikach, bo nóżki wystają i jest im strasznie ciasno.
Ja mojej wkładkę też już sciągłam i jest teraz o niebo lepiej :))).

Ja ubieram moją kruszynkę tak samo jak dziewczyny. body długi rękaw, rajstopki, spodenki, sweterek i kombinezon zimowy. Ale moja mała chudzinka jest więc się nad nią trzęsę. W wózku już ma śpiworek zimowy. Ale u nas na żuławach wilgoć jest większa niż u was.
Co do fotelika moja jeszcze z wkładką jeździ ale my z miesiąc młodsze więc...musimy.

Dziewczyny a ile u Was stopni?
U mnie 8-10 i jak wychodze z psem biorac mala w nosidelko to tylko na to co ma po domu(spioszki z kaftanikiem) zakladam dresik i czapeczke.:baffled:
A do wozka w sumie to samo...tylko przykrywam jeszcze kocykiem.
Z kombinezonem czekam do zimy...na mroz.:sorry2:

Ja od jakiegoś tygodnia małego wkładam w kombinezonik. Mam taki bez nogawek, a'la śpiworek i wkładam tam małego tak jak jest ubrany w domu. Na to kocyk i gra. Wcale nie jest mu gorąco, bo sprawdzam na karczku. Jak będą mrozy to dorzucę do tego jeszcze jakiś dresik cieplejszy.

my dotychczas jeszcze nie użyliśmy kombinezonu zimowego; wkładam malutką w to co w domu, do tego polarkowe spodenki i czasem drugi kaftanik i bobas do śpiworka ciepłego i do wózka; zawsze mam ze sobą kocyk i jak np. wieje, to okrywam dokładnie małą; do tego osłonka ta z wózka do gondolki i malej jest cieplutko; czapeczkę zmienilam już na polarkową z osłonkami na uszka;
nie mam natomiast szaliczka, więc przy temperaturze poniżej zera i silnym wietrze nie wychodzę;

reklama
chciałam Was prosić o plecenie dobrego termometru dla maluszka; może jakiś link do allegro? chodzi mi o taki którego same używacie i nie fiksuje, jak te badziewie made in china...

Do góry