reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
My właśnie mamy taki jak Never pokazała...Tylko uwaga - ma bardzo słabe boczne kółka, odkształcają się przy byle wertepach i trzeba prostować, ale najlepiej jednak wymienić na porządniejsze ;-) Na razie jeszcze Jula nim jeździ, ale na 4 urodziny kupimy jej większy rowerek, a ten dostanie Jaś (na 2 urodziny hehe ;p).
Obecnie mamy taki plastikowy, grający - (swoją drogą jak się zdemontuje podnóżki to się robi rowerek biegowy - ale to tak dla 2 - 2,5 latka minimum). Czasem używamy go w zastępstwie do wózka, ale i tak najlepiej się sprawdzają u nas nogi ;-) A jak chcę gdzieś szybko iść, w konkretnym kierunku to tylko wózkiem.
aaaaaa jeszcze czasem Jasiek na autku pojeździ (takim co nóżkami się odpycha), ale to troszkę bo szybko się męczy i nudzi go to. I zaraz leci na nogach swoje ukochane pociągi oglądać;-)

Ostatnia edycja:
Ja tez jestem zdecydowana na laufrada,ale jak przymierzyłam Natke to stwierdziłam,że w tym roku to absolutnie nie ma sensu bo Natka nie urośnie do lata czy do jesieni az tyle,żeby nogi gleby dotknęły;-),a to jednak warunek konieczny:-)! Takze laufrada dostnie chyba na gwizdke zeby na wisne kolejnego roku juz mogla śmigac. Na razie ten co mamy jest świetny, i Nati tak sie rwie na niego i nawet pedały pomalusiu rozkminia,takze lada moment sama bedzie pedałowała:)

Deli ale ja Oli dosiega nogami to ja bym sie nie zastanawiala, laufrad to suuper wybor,absolutnie jestm preciwna rowerom na dwoch kolach z doczepianymi tymi bocznymi.O!
Buźki:)

Natt a czemu jesteś przeciwna takim rowerkom? U mnie Jula dostała go na 2 latka i już po 2 miesiącach potrafiła przejechać parę metrów, teraz śmiga jak struś pędziwiatr i pewnie jak dostanie większy to już bez bocznych kółek, wcześniej miała plastikowy(który zresztą się już rozleciał), w którym była najpierw pchana - a potem użytkowała go jak rowerek biegowy (gdzieś po drugich urodzinach), a już bliżej 3 roku się nauczyła na nim pedałować, ale to ani wygodne ani efektywne więc wolała tradycyjny rowerek z bocznymi kółkami.. Ii mi się wydaje on bardzo fajny i zastanawiam się czemu jesteś przeciwna ;-)

Madziu, widzisz najwazniejsze że Julci pasuje rowerek.
Ja wole biegowe rowerki dlatego,ze te z doczepianymi kołami ksztalktują zły nawy wychylania sie na boki podczas pedałowania( to czysta fizyka nie do przeskoczenia) no i przez to potem dziecko dłuzej uczy sie łapac rownowagę na juz tym zwykły dwukołowcu. Laufrad ma to do siebie,ze dziecko od samego początku uczy sie zachowywac rownowagę i potem przesiadka na zwykły rower nie stanowi kłopotu:). O! także tyle w tej kwestii.
Ale tak jak mówię,najważniejsze,ze twoja Jula zadowolonaa a tym co ja tu wypisuje sie nie stresuj kochana;-),no i brawka dla Julci,ze tak dzielnie sobie radzi na rowerze:)

Natt w necie gdzies .jak poszukam to ci wkleje jest jak dobrac rowerek ten oczywista sprawa biegowy to wzrostu dziecka .I sa roznej wielkoscie te rowerki .Znajoma swojemu dwulatkowi wlasnie zakupila a on kurdupelek jest do mojej Alki i jest dobry .Poszepram to wkleje .Aha ona jednak kupila tego laufrada metalowego a nie drewnianego .

reklama
Do góry