reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

shenkoka a możesz mi powiedzieć czy tapicerka jest gładka czy taka jakby pleciona patrząc z bliska:confused: ja myślałam o active coffee ale jeszcze nie jestem zdecydowana:confused2: przy stelażu też mam skórzaną rączkę ale przy foteliku jest gąbkowa:baffled: też kupię ten rozkładany na płasko mimo tego że jest ciężki ale największy z możliwych na rynku:tak: stelaż mam ten z osią skrętną urban rider:tak:

roksi jest taka jakby pleciona, ale własnie tylko ten kolor..chyba, ze cos przegapiłam :baffled: urbany tez sa fajne :tak:jak bylam na wakacjach to spotkałam babke, która prowadziła urbana i wypytałam ja o wszystko..z 15 minut opowiadała :tak:

ja kupiłam ostatnio 3 paczki biedronkowych... mam wrażliwą skórę na buzi i testowałam na sobie bardzo dużą rodzajów chusteczek... dada mnie nie uczulają a np. pampersowe jak najbardziej:confused2: za 3 paczki dałam 10 zł:cool2:

tez mam biedronkowe :tak:

a wiecie , że w Unii obowiązuje gwarancja 24 mies. nie 12, warto o tym pamiętać, bo sprzedawcy często zapominają

nie wiedziałam :no: a masz jakies dane na co sie powolac w sklepie?

Zamast szlafroczka dodałam dwa zdjęcia koszuli.....

cudeńka :-D

ja też jestem zdecydowana na medelę electric.
Koszulkę z Muzzy kupiłam u nas na targowisku za 35 peelenów. Jest naprawdę extra. Chce kupić sobie jeszcze jedna i normalną pidżamę od nich również :-)

a gdzie na targowisku, że tak taniutko :confused:

ja też dostałam sporo rzeczy od koleżanki, niby ona nie chce tego spowrotem ale mimo wszytsko chciałabym jej zwrócic po wykorzytsaniu, natomiast martwi mnie czy nie pomylę i zapamiętam co od niej dostałam, trochę się tego nazbierało :sorry:

jak dostaniesz te rzeczy to rozłóż je tak zeby wszystkie były w miarę widoczne i porób zdjecia

heh ja tak właśnie zrobiłam :tak:

reklama
witam byłam z moją mamą w Auchanie i wydałam160 zł-masakra ale zakupki fajne bo kupiłam2 bodziaki-prześliczne rozmiar56 i 4 na rozmiar 62 2 pary skarpetek i te chusteczki nawilżane z bambino- wąchałam dzi to bambino - oliwke nie wiem może sie przekonam bo penaten nie umię nigdzie dorwac...a i kupiłam ceratke pod przescieradełko kocyk-ślicznie biało niebieski rozek-drugi bo jeden mamy z...zapomniałam jakiej firmy a dziś kupiłam 2 tańszy
i pieluchy haggys newborn opakowanie48 sztuk a właściwie ile tych pieluch -opakowań i jakie opakowania bo są mniejsze i większe opakowania wsumie jechałam tylko po kosmetyki a kupiłam ciuszki a kosmetyków poza chysteczkami nie...
powiedzcie jakie foteliki kupujecie bo my nie mamy swojego auta ale pożyczamy od rodziców i do moich rodziców czasem jezdzimy na weekend wiec fotelik musi by ale na drogi mnie niesta a z drugiej strony niechce kupi czegoś w czym Róża nie będzie bezpieczna...

fotki zakupów pokaże jak mnie mąż nauczy wrzuca obrazki bo jeśli chodzi o mnie to jestem informatyczna kaleką!

nie wiedziałam :no: a masz jakies dane na co sie powolac w sklepie?

nie dopytywałam się, ale juz wcześniej sie z tym spotkałam, najbardziej rzetelną informację uzyska się u rzecznika praw konsumenta w każdej gmnie taki jest i można zadzwonić zapytać, mam nadzieję jednak, że nie będziemy musiały korzystać z tych udogodnień:-)
pozdrawiam o 3 nad ranem..........:dry: nie mogę spać, ale odbije sobie rano zapewne:cool2:

Ja mam już 6 paczek chusteczek, 5 pampersa, ale różne:-), i jedne z Lidla w wersji sensitive głównie. siostra ma mi tez wysłać jeszcze jakieś z Polski. Laktator kupiła mi ręczny z Chicco, pewnie podobny do tego Luizy

Świat Dziecka :: Laktator ręczny Chicco 65[1]=%2F1%2F11&sortuj=kod

Nie wiem, czy mi się przyda, ale tutaj nie będę za nim biegać, jak naprawdę okaże się niezbędny:-)

to ja pokażę moje łóżeczko a właściwie maleństwa :-)

a kupiłam je dla tego serduszka, jest z obu stron bocznych poręczy i na szufladzie.

Załączniki

• Obraz 0046.jpg
    Obraz 0046.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 64
  • Obraz 0047.jpg
    Obraz 0047.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 58
  • Obraz 0018.jpg
    Obraz 0018.jpg
    12 KB · Wyświetleń: 44
to ja pokażę moje łóżeczko a właściwie maleństwa :-)

a kupiłam je dla tego serduszka, jest z obu stron bocznych poręczy i na szufladzie.

Pszółko SUPER!!!! a możesz zdadzić ile Cię ono kosztowało- ja mam niby upatrzone łóżeczko (białe z szufladą koniecznie), ale może opcja się zmieni.
NA PEWNO MUSI BYĆ BIAŁE

Mamusia88Odp: Wyprawka dla naszych maluszków
witam byłam z moją mamą w Auchanie i wydałam160 zł-masakra ale zakupki fajne bo kupiłam2 bodziaki-prześliczne rozmiar56 i 4 na rozmiar 62 2 pary skarpetek i te chusteczki nawilżane z bambino- wąchałam dzi to bambino - oliwke nie wiem może sie przekonam bo penaten nie umię nigdzie dorwac...a i kupiłam ceratke pod przescieradełko kocyk-ślicznie biało niebieski rozek-drugi bo jeden mamy z...zapomniałam jakiej firmy a dziś kupiłam 2 tańszy
i pieluchy haggys newborn opakowanie48 sztuk a właściwie ile tych pieluch -opakowań i jakie opakowania bo są mniejsze i większe opakowania wsumie jechałam tylko po kosmetyki a kupiłam ciuszki a kosmetyków poza chysteczkami nie...
powiedzcie jakie foteliki kupujecie bo my nie mamy swojego auta ale pożyczamy od rodziców i do moich rodziców czasem jezdzimy na weekend wiec fotelik musi by ale na drogi mnie niesta a z drugiej strony niechce kupi czegoś w czym Róża nie będzie bezpieczna...

fotki zakupów pokaże jak mnie mąż nauczy wrzuca obrazki bo jeśli chodzi o mnie to jestem informatyczna kaleką!

co do pieluch... ja kupiłam dwa opakowania PAMPERS new born 43szt w jednym i mam jedno opakowanie PAMPERS new baby takie 103szt. Myślę, że na sam początek wystarczy, a zawsze można dokupić.
A chusteczki mam NIVEA SOFT narazie 4 paczki, ale Bambino też zapachem odpowiadają i śa tańsze, a z resztą BAMBINO produkuje NIVEA... więc whatever.

Byłam ostatnio u siory i ona dla swoich maluchów używa chusteczek DZIDZIUŚ i jest zadowolona.

ja testowałam na sobie chusteczki BAMBINO, PAMPERS, NIVEA i DZIDZIUŚ.

i powiem WAM, że jedynie Pampers jakoś mi nie leżał.
a DZIDZIUSIEM byłam pozytywnie zaskoczona.
wybrałam na początek NIVEA w zasadzie nie wiem dlaczego?? MARKA?? REKLAMA??

reklama
Dziewczyny, śliczne zakupy.
A ja stwierdziłam, że ze względów czysto ekonomicznych, na razie chłopcy będą spali w jednym łóżeczku. I tak mnie czeka jeszcze zakup jednego fotelika i wózka ,więc drugie łóżeczko na razie odpuszczam.
A z laktatorów marzy mi się elektryczny aventu. Ale jest cholernie drogi. Na razie chyba kupię jakiś zwykły, byle tylko był, a potem zobaczę.
Jeszcze tylko wizyta w aptece po gaziki, spirytus i inne sole fizjologiczne mnie czeka, a tak to już chyba wszystko inne mam :-) . Oczywiście oprócz wózka i fotelika, ale fotelik w ten weekend mamy zanabyć, a wózek ma być od dziadka (mojego taty).

Do góry