mayo
Fanka BB :)
Ja wybralam kokos-pianka-kokos ale obiektywnie go narazie nie ocenie bo wlasciciel jeszcze w brzuszku;-):-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no własnie ja powoli rozglądam się za kocykami i tak zastanawiam się jakie kupić tzn. z czego? tyle teraz tego na rynkuchciałabym dwa takie mniejsze i jeden taki właśnie większy rozmiar jak Tobie Przczółko udało się kupić
co do książki to też jestem zadowolona z jej zakupu :-)
Ja nie mogę powiedzieć nic z własnego doświadczenia ale tylko to co powiedziała mi położna ze szkoły rodzenia.
-Termentiol+sudocrem (mieszamy) używamy tylko gdy są odparzenia bo te leki mają za zadanie wyszyć.
- do pupy może być np. alantan maść ( ja sprawdziłam na sobie po solidnym spaleniu na słońcu i jest ok)
- do mycia lepiej zacząć od zwykłego mydełka, jeśli będą jakieś problemy ze skórą to wtedy przechodzimy na te "specjalne"
- nawilżamy skórę tylko gdy jest taka potrzeba i zwracamy uwagę na fałdki na rączkach i nóżkach,
- co do zasypki to jest dobra czy pieluchach tetrowych?( bo wtedy skóra oddycha) przy jednorazowych zasypka się ruluję itp.,
- buzię przemywamy przegotowaną wodą
- pępuszek pielęgnujemy spirytusem.
ja mam gryka-pianka-kokosDziewczyny bardzo proszę poradźcie, jaki najlepiej kupić materacyk?
Zamawialiśmy dziś łóżeczko, jednak przy materacu zwariowaliśmy. Jeden sprzedawca doradza tylko i wyłącznie sprężynowe (bo rzekomo nie odkształcają się), drugi lateksowe, kolejny odradza lateksowe (bo rzekomo dziecko się poci).... usłyszałam też dziś, że od gryki się odchodzi, bo jak się zamoczy to może tam coś urosnąć (pleśń itp). Do tej pory byłam przekonana do zakupu gryka-kokos, ale teraz już zupełnie nie wiem...
![]()
Pszczółka dzięki za info. zaćmienie umysłu miałam ;-)
Ja zakupilam ceratki ale na poczatek chyba zaryzykuje i nie bede uzywac. W koncu podobno Pampersy nic nie przepuszczaja a tez sie martwie ze okruszek bedzie sie pocil..Tylko pod glowke chce podkladac pieluszke tetrowa w razie ulania.Dziewczyny, a czy pod prześcieradełko będziecie podkłądały jakąc ceratkę, czy coś? Bo jak to z dziećmi bywa to pewnie nie raz, nie dwa coś się zamoczy... Tylko, że tak się zastanawiam, czy wtedy maleństwo nie będzie się pociło, i czy to będzie przepuszczało powietrze...![]()