reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Dentico cudnie!!!!

Wy macie juz fajnie... poskladane łozeczka i pościel i wogóle....

a ja pokój jeszcze nie zrobiony i jakos sie nie zapowiada zeby mial byc zrobiony w najbliższym czasie:-(

Dentico naprawdę słodko - sama bym tam sie ułożyła do snu ;-)

Meduska my tez jeszcze pokoiku nie mamy (kilka mebelków z brw tylko złożonych stoi) przed nami całe zakupy dla Małej - ale i przed nami ogromny remont z powodu zalanej sciany - także dokupi z tum się nie uporamy to nawet nie mam co marzyć o pokoiku bo będziemy zawaleni tonami kurzu i pyłu :crazy:

Dentico... fajnie to urządziłaś :tak:

Medeuska... nie załamuj się... ja narazie mam tylko wszystko poprane i poprasowane. jutro przyjdą "magicy" zakładać panele do Pokoju Małej, a własciwie do sypialni naszej, którą będziemy narazie dzielić (narazie mamy wykładzinę). Także narazie też mam sporo do zrobienia, nie wspomnę już o remoncie łazienki, który miał być, a go nie ma z braku kasy....
TRUDNO!!! Dużo by się chciało...ale mierzę siły na zamiary.

ja to nawet poprane jeszcze nie mam :-D ale co tam.
Czekam na kasę i zamawiam babkę do malowania ścian w pokoju dziewczynek. Tzn narazie w pokoju Zuzy bo przez pierwsze pół roku Agatka będzie u nas w sypialni...
w związku z tym malowaniem mam ogromną zagwózdkę bo nie wiem na jakie obrazki się zdecydować...czy to miałyby być np. sceny z Kubusia Puchatka czy inne. Zuzka uwielbia tą kreskówke Świat Małej Księżniczki, ale ta ksieżniczka jest taka paskudna - wielkozebna, przeciez nie dam jej namalować na scianie!!!! Muszę poprzeglądac jakieś książeczi dla dzieci.

W sypialni mamy tylko łozko szafkę nocna i taki regał sosnowy z Ikea, taki powiedziałabym piwniczny :-) - mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi - kilka desek złozonych w regał z 5 pólkami.
Najpierw myslałam, że kupię takie kosze i powkładam między te półki a do tych koszy dam te podręczne rzeczy malenstwa - typu body, spiochy itd (grubsze do szafy w pokoju dziecinnym), ale pare dni temu wymysliłam sobie ze nie znajde takich pudełek na wymiar a za to z jakiegoś fajnego materiału uszyje taką zasłonkę na sznureczku, powieszę na tym regale i będzie taka podręczna szafa.... jak myślicie??

Dentico... fajnie to urządziłaś :tak:

Medeuska... nie załamuj się... ja narazie mam tylko wszystko poprane i poprasowane. jutro przyjdą "magicy" zakładać panele do Pokoju Małej, a własciwie do sypialni naszej, którą będziemy narazie dzielić (narazie mamy wykładzinę). Także narazie też mam sporo do zrobienia, nie wspomnę już o remoncie łazienki, który miał być, a go nie ma z braku kasy....
TRUDNO!!! Dużo by się chciało...ale mierzę siły na zamiary.
u mnie najgorsze ze maja okna wymieniac, ale.... dopiero jak bedziemy mieli kase bedziemy mogli isc amówic.. a..... po zamowieniu czeka sie 4 tyg!!!!!!!!!!! a nie wiem kiedy dokladnie bediemy mieli pieniądze na to- wiem tylko ze we wrzesniu,ale którego....:baffled: i czy wogóle az na tyle zeby od razu zaplacic zaliczke i meic pewnosc ze jak przyjda robic to bedziemy miec pieniadze tez nei do konca.. i jestem w kropce czy po wyplacie zamawiac okna i czekac te 4 tyg do poczatku pazdziernika czy zamawiac dopiero jak bedzie kasa, ale wtedy to moe byc tak ze okna beda wymieniac dopiero w listopadzie nawet:baffled::baffled::baffled::baffled:

u mnie najgorsze ze maja okna wymieniac, ale.... dopiero jak bedziemy mieli kase bedziemy mogli isc amówic.. a..... po zamowieniu czeka sie 4 tyg!!!!!!!!!!! a nie wiem kiedy dokladnie bediemy mieli pieniądze na to- wiem tylko ze we wrzesniu,ale którego....:baffled: i czy wogóle az na tyle zeby od razu zaplacic zaliczke i meic pewnosc ze jak przyjda robic to bedziemy miec pieniadze tez nei do konca.. i jestem w kropce czy po wyplacie zamawiac okna i czekac te 4 tyg do poczatku pazdziernika czy zamawiac dopiero jak bedzie kasa, ale wtedy to moe byc tak ze okna beda wymieniac dopiero w listopadzie nawet:baffled::baffled::baffled::baffled:

wymiana okien to kosztowna sprawa...znam to z autopsji, ale jeśli zastanawiasz się jak to bedzie jak bedzie Mała na świecie i tu nagle wtargnie Ci ekipa wymieniać okna...powiem Ci, że trwa to dzień i w listopadzie może Ci trochę "chatę" przewiać, więc dobrze, żebyś była z Małą poza domem, albo choć Malutka....może gdzieś u rodzinki??

a wyobrażasz sobie zrywanie starych płytek kładzenie gładzi szlifowanie i zmiana rur i ceramiki łazienkowej przy Maleńkim dziecku?? JA nie!!! ale będę musiała coś wykombinować. Bo remont niestety jest NIEUNIKNIONY w mojej łazience,a przed narodzinami mogę zapomnieć.

ABEJKA chyba dobry pomysł

Abeja z tą szafą/kotarka na sznureczku może być wygodniej niż z koszami i faktycznie ciężko może być żeby takie co pasują i są ładne znaleść. A co do ściany to córa już "prawie" dorosła niech sama zadecyduje co chce mieć na swojej ścianie ;-)to przecież jej kącik (oczywiście w ramach rozsądku)

u mnie najgorsze ze maja okna wymieniac, ale.... dopiero jak bedziemy mieli kase bedziemy mogli isc amówic.. a..... po zamowieniu czeka sie 4 tyg!!!!!!!!!!!

Też tak jak Karolinusia myślę, że pora roku na wymianę okien będzie już nie najlepsza - chyba, że faktycznie będziesz mniała gdzie z maleństwem sie zatrzymać na ten czas. Życzę, żeby szybko kaska wpłyneła :tak:

Abeja z tą szafą/kotarka na sznureczku może być wygodniej niż z koszami i faktycznie ciężko może być żeby takie co pasują i są ładne znaleść. A co do ściany to córa już "prawie" dorosła niech sama zadecyduje co chce mieć na swojej ścianie ;-)to przecież jej kącik (oczywiście w ramach rozsądku)

Też tak jak Karolinusia myślę, że pora roku na wymianę okien będzie już nie najlepsza - chyba, że faktycznie będziesz mniała gdzie z maleństwem sie zatrzymać na ten czas. Życzę, żeby szybko kaska wpłyneła :tak:

ja wymieniałam na przełomie listopada grudnia!!!!! to był dopiero HARDCORE!

nie byłam wtedy w ciąży jeszcze, ale jak mówię chatę Ci wychłodzi równo, więc postaraj się na ten dzień dwa ulokować gdzieś z Małą

W sypialni mamy tylko łozko szafkę nocna i taki regał sosnowy z Ikea, taki powiedziałabym piwniczny :-) - mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi - kilka desek złozonych w regał z 5 pólkami.
Najpierw myslałam, że kupię takie kosze i powkładam między te półki a do tych koszy dam te podręczne rzeczy malenstwa - typu body, spiochy itd (grubsze do szafy w pokoju dziecinnym), ale pare dni temu wymysliłam sobie ze nie znajde takich pudełek na wymiar a za to z jakiegoś fajnego materiału uszyje taką zasłonkę na sznureczku, powieszę na tym regale i będzie taka podręczna szafa.... jak myślicie??

Świetny pomysł ja też coś takiego miałam bo jestem wielką fanką ikea i miałam 2 takie regały sama montowałam i na jednym miałam kosze a na drugim zasłonkę i tam były wieszaki i inne bzdety:-D:-D
Teraz jesteśmy po wymianie mebli i też mamy wszystko z ikea:-D Mają tam świetne rozwiązania:-D:-D

reklama
ABeJa ja mam ubranka nadal 70km od domku nadal ;-).

Dziś przyszła pierwsza przesyłka kurierowa i kurcze graci to wszystko mieszkanie, a ja mam jeszcze duży pokój do ogarnięcia. Tylko jakaś niechęć do pracy mnie ogarnęła. Od wczoraj się na prasowanie nie mogę zdobyć a rzeczy przybywa. A jutro być może gości będziemy mieli to trzeba by poprasować, bo tak to cała kanapa zawalona, 2 z czterech krzeseł zawalone praniem nie wiadomo gdzie gości usadzić ;-).

A ja bym chciała takie kosze wysuwane do szafy ale nigdzie nie widzę takiego wymiaru :-( a potrzebuję 58cmx49cm) - szafa z BRW, mąż mówi, że dokupi półkę i zamontuje dodatkową ale bardziej pasowałyby takie kosze albo szuflady.
Fakt, że to na krótko, bo teraz robię miejsce w szafie, bo nie chce mi się do pokoju chłopaków biegać po rzeczy młodszego, ale jak go wyprowadzimy do pokoju brata to będzie miał tam swoją komodę (teraz rzeczy z szafy przeniosłam do komody, potem zamienię).

Ostatnia edycja:
Do góry