reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dziewczyny ja znowu z głupim pytaniem, wybaczcie:zawstydzona/y:
Na proszku dla dzieci jest napisane żeby dodatkowo po praniu wypłukać jeszcze raz, robiłyście tak???
Pranie siedzi w pralce a ja teraz się zastanawiam;-)

Moja pralka ma opcję prania bielizny dziecięcej. Jak to ustawię, to automatycznie ustawiają się 4 płukania.

reklama
a ja od jakiegoś czasu używam proszku Jelp, bo Mężuś ma jakieś uczulenie i ten proszek się nie spiera do końca, czasami zostają białe plamy. też tak macie? a może po prostu za dużo wkładam do pralki? :rofl2:

a ja nie jestem przekonana do tych chusteczek rosmanowskich.Dla nas ostatnio kupiłam i wydają mi się za mało nawilżane.

Kinguś a co do płukania to ja raz płukałam. Miałam co prawda 2 razy, ale przy ustawianiu prania zapomniałam :sorry2:

Mi też te rosmanowskie się mało nawilżane wydają.. A po chusteczkach Johnsona piekła mnie twarz :sorry: Nie wiem, jakie kupić. O tych biedronkowych dużo dobrego piszecie, może się na nie skuszę..:confused:

A ja płukam 2 razy na koniec, bo właczam na program niemowlęcy (lubię nową pralkę) i ten program chaakteryzuje się tym, że ma dodatkowe płukanie w ciepłej wodzie, super te ubranka z pralki są takie cieplutkie i milutkie i prawdę mówiąc piorę w samym proszku Lovella bez płynów do płukania a ubranka są milutkie w dotyku i wcale nie śmierdzą, tylko pachną dzidziusiowym zapachem.
A sama lovella jak się wącha w opakowaniu to rzeczywiście trochę brzydko pachnie.

Wczoraj 2 prania zrobiłam.
Dziś drugie pranie włączyłam, jeszcze ze 2-3 mi zostały. Tylko minusem 7kg pralki jest to, że mi 2 prania to na moje suszarki nie wchodzi, dobrze, że na dworzu szybciej wysycha, ale więcej niż 2 prania na dzień nie mam gdzie wieszać.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja znowu z głupim pytaniem, wybaczcie:zawstydzona/y:
Na proszku dla dzieci jest napisane żeby dodatkowo po praniu wypłukać jeszcze raz, robiłyście tak???
Pranie siedzi w pralce a ja teraz się zastanawiam;-)

Ja mam Lovele mydło w płynie do prania i też jest info. o dodatkowym płukaniu. Standardowo w praniu mam trzy płukania i po praniu ustawiam pralkę tylko na płukanie z wirowaniem.:-) co do husteczek mam huggies - była promocja 3-pak i tak kupiłam ale jeszcze nie próbowałam.

Ja mam chusteczki Pampers Sensitive. Wyprobowalam jedynie na sobie;-)Bez zadnego zapachu,ale jak narazie jedyne po ktorych nic mnie nie "szczypalo",nie probowalam jeszcze Huggies.

reklama
a ja od jakiegoś czasu używam proszku Jelp, bo Mężuś ma jakieś uczulenie i ten proszek się nie spiera do końca, czasami zostają białe plamy. też tak macie? a może po prostu za dużo wkładam do pralki? :rofl2:
tak, takie smugi od proszku sie robią jak za dużo sie wlozy do pralkii- tez tak casem miałam:tak::tak: i to nie zalezy jaki proszek;-)

Do góry