reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Ja dostałam od szwagierki 2 reklamówki ubranek po synku-ale takie średnie-tzn dużo śpioszków, dostałam od koleżanki chyba z 12 bodziaków i pajacyka, siostra załątwiła mi dużą torbę ciuszków od swojej przyjaciółki-i te są w super stanie bo są z USA-takie włąśnie nowocześniejsze. Jeszcze jedna koleżanka chce nam przekazać trochę rzeczy po synku-także z ubranek kupię chyba tylko 1-2 wyprawki jedną 56 drugą 62, może ze 2 bluzy-sweterki-bo tego w tych "dostanych" rzeczy nie miałam. Mam 2 kocyki, 3 ręczniki z kapturkiem,laktator,kupiłam czapeczki, wanienkę i stelaż, fotelik do auta od szwagierki pożyczony i póki co tyle. Wózek/łóżeczko, pościel będziemy kupować pewnie koniec maja/czerwiec.Teraz poluję na ten monitor oddechu, no i zostaną do kupienia rzeczy typu pieluchy flanelowe, jakieś akcesoria do pielęgnacji, kosmetyki, rzeczy do porodu.

reklama
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że dostaniemy od teściów połowę na wózek ale POD WARUNKIEM że kupimy go jak już dziecko się urodzi ;/ na bank będę miała wtedy siłe po cc na latanie za wózkiem!

Ja się dzisiaj dowiedziałam, że dostaniemy od teściów połowę na wózek ale POD WARUNKIEM że kupimy go jak już dziecko się urodzi ;/ na bank będę miała wtedy siłe po cc na latanie za wózkiem!

bo to taki przesąd starszych ludzi ;-) Mój ojciec też ciągle wypomina mi jakiekolwiek zakupy dla dziecka... Bo to źle wróży...

ajajaj to niby fajnie ze dołożą ale nie fajnie że stawiają warunki
ja wózek już mam, z Oliwią miałam termin na październik a kupiłam w czerwcu i co ? Oliwia urodziła się cała i zdrowa... ale starsi ludzie wierzą w takie rzeczy..
zmykam do męża

Kasiu tiiia podziękuję i od razu poproszę, żeby sami wybrali skoro już tacy łaskawi są!

Wściekłam się bo nikt ich o nic nie prosił a skoro sami chcą dać to niech sobie odpuszczą warunki! ja rozumiem, gdybyśmy poprosili ich o pieniądze i by stwierdzili, że okej ale jak się dziecko urodzi bo teraz nie mają czy coś ale nie, że sami z pomysłem wypalają i warunkami od razu! :wściekła/y::wściekła/y:

Ja dla Maksa tez miałam szybko wózek! miał się urodzić końcem października a ja wózek kupiłam na początku lipca bo akurat trafiłam na fajny i co? mam zdrowe, piękne dziecko! gdyby coś się miało stać, to akurat najmniejszy związek z tym będzie miał wózek! :wściekła/y:

Jeszcze żeby mi było milej to się pralka zje****:wściekła/y:

nam na wózek syna dał teścią brat bo teściu nie żyje a wujek wiecie kawaler ma słabość do dziedziców nazwizka

dziewczyny mam pytanie
co bierzecie do szpitala na wyjście maluszka któraś tutaj pokazywała taki fajny komplecik pamiętacie może ??

reklama
to moja poniedziałkowe zakupy w lumpku, brązowy komplet był nowy z metkami, to samo spodnie te kremowe,
DSC08082.jpg

DSC08083.jpg

no i komplecik do chrztu, oczywiście już nie z lumpka tylko z allegro ;-) sukienka świeżo rozpakowana więc nawet jej nie prasowałam, Nastusia będzie chrzczona w ostatnią niedziele sierpnia więc w kościele będzie podawana do chrztu w rożku ;-) tak sobie wymarzyłam, a co!
DSC08085.jpg

ja mam termin cięcia na 18tego lipca, a więc biorę body na krótki rękaw, pajacyk ale bawełniany, nie welurowy!, czapeczka oraz niedrapki, do tego wrazie czego wezmę bluzę dla małej... cieniutki kocyk, no i rożka nie biorę bo mąż weźmie fotelik a chce ją zapiąć pasami, jak będzie ciepło to tylko nakryje pieluszką, zapiętą pasami no i tyle...

Załączniki

• DSC08082.jpg
    DSC08082.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC08083.jpg
    DSC08083.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC08085.jpg
    DSC08085.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Do góry