reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

dziewczyny niby fajne! ale jak je kupowałam od razy 2 komplety w 2011 r nie było info czego nie wolno z nimi robić !
no i prałam w 40 stopniach, suszyłam na grzejnikach i wyszło że pieluchy szybko zaczęły przeciekać ...:wściekła/y: pewnie to z mojej winy ... ale kolor fioletowy to totalna klapa ! od wewnątrz oddzieliła się warstwa cienkiej folii od materiału...

drugi komplet czeka na niunię jak zacznę używać i przestrzegać zaleceń to wtedy będę mogła coś więcej o nich napisać:tak:

reklama
hey dziewczyny wybraliśmy z mężem klasycznie bo dla synka 19m, ale kolorki super obawialam się że niebieski będzie jasny i będzie się brudzić ale materiał fajny i nie wygląda na brudzący :)

leir sliczny
ja przy synu miałam taką ceratkę chyba ze szmateksów (siostra mi wypatrzyła) z takim wkładem jak z mikrofibry i na to wkładałam tetrę super się sprawdzało:) nic nie ciekło, super się prało i szybko schło

no i prałam w 40 stopniach, suszyłam na grzejnikach i wyszło że pieluchy szybko zaczęły przeciekać ...:wściekła/y: pewnie to z mojej winy ... ale kolor fioletowy to totalna klapa ! od wewnątrz oddzieliła się warstwa cienkiej folii od materiału...

Z tego co czytałam to powinno się je suszyć w temp pokojowej więc może grzejniki im zaszkodziły?
Ja też chce używać wielorazowych ale jakich (firma) - jeszcze się nie zdecydowałam.

A mi dziś przyszły kolejne zakupy :-) Torba - więc mogę się spakować, pieluchy, czpeczki, kocyk polarowy, :-) i:

ręczniczek.jpgrożek.jpgkocyk.jpg No i miałam dzisaj prać, a tu deszcz :wściekła/y:

Załączniki

• ręczniczek.jpg
    ręczniczek.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 40
  • rożek.jpg
    rożek.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 31
  • kocyk.jpg
    kocyk.jpg
    104,7 KB · Wyświetleń: 28
lizosomek- a jaka ta torba??
czy jest tu jeszcze taka nieprzygotowana mama jak ja????:szok: my mamy tylko łóżeczko, jakieś ubranka i wózek w piwnicy u znajomych...czekam na kase z ZUS i nic....buuu

a co do ubranek, poradzcie ile macie jakich , w jakim rozmiarze??bo ja tak chodziłam po ciucholandach, sukieneczek nakupiłam,,,a w sumie na początek sa one zbędne:) okaże się że nie mam w co dziecka ubrać....nie wiem ile sztuk ma byc ubranek??np rozmiar 62??ile czasu w takim rozmiarze dziecko sie miesci??bo w 56 może się wcale nie zmieścic, jeśli wielka będzie...

Ostatnia edycja:
reklama
czas....nawet mi nie mów.....przeciez dopiero co, dowiedziałam sie o ciąży:-D a max za 2 miesiące..bede juz przewijać:szok:jestem nieprzygotowana,,,z wszystkim,,,moze by tak poczekać z tym porodem:-D...

Do góry