reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

dziewuszki glowy do góry. .. po porodzie w szpitalu pielegniarki duzo uczą :) przystawiania do piersi czy poelegnacji maluszka ;)
mi przy 4 dziecku pomagaly do piersi przystawic ... bylam w szoku ale miło mi bylo ze nie traktowaly mnie gorzej niz pierworodki ;) kąpać tez nie trzeba od razu w wannie mozna myc myjka na przewijaku :)
pozniej instynkt przejmie wladze i bedzie dobrze;))

To zależy od szpitala i pielęgniarek. Ja na początku kompletnie nie miałam pojęcia jak w ogóle podnieść noworodka, to jak poszłam poprosić to mnie wyśmiała i pytała czy nie byłam na szkole rodzenia (no nie byłam, to nie obowiązek, zwłaszcza przy cc...) i nie bawiłam się lalkami? No w końcu mi pokazała ale nie czułam się z tym fajnie.

reklama
tez mam ten lęk!:) baaardzo licze na mojego meza bo on odchowal dwoje i podobno mlodszym synem zajmowal sie przez pierwszy rok wlasciwie sam (troche przesadza ale niewiele). rozmawiam z nim wczoraj w nocy i obiecal mi pomoc przez pierwsze dni. nawet obiecal ze ze 2 dni wolnego wezmie:)) na szczescie to akurat taki czas ze on ma malo pracy. potem mi mama pomoze zeby nie chodzila jak zombie:)
wiem, ze wszystko przychodzi samo i po tygodniu bede mistrzem zmieniania pieluch!:) cale szczescie ze z troche starszymi dziecmi to juz mam spore doswiadczenie (pasierb mial 4 lata jak go poznalam) i tego sie zupelnie nie boje.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
No ja miałam podobną sytuację, bo D miał już doświadczenie z córką, dlatego się jakoś bezpieczniej czułam jak był.

dziewuszki glowy do góry. .. po porodzie w szpitalu pielegniarki duzo uczą :) przystawiania do piersi czy poelegnacji maluszka ;)
mi przy 4 dziecku pomagaly do piersi przystawic ... bylam w szoku ale miło mi bylo ze nie traktowaly mnie gorzej niz pierworodki ;) kąpać tez nie trzeba od razu w wannie mozna myc myjka na przewijaku :)
pozniej instynkt przejmie wladze i bedzie dobrze;))

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie tam w niczym nie chciały pomagać. Nawet jak laktacyjną prosiłam o pomoc, to łaskę robiła. O ile poród wspominam super, to sam oddział położniczy już mniej.

poszalalam dzis ;)
1464864486-1d1mld.jpeg

1464864501-1d1mld.jpeg
1464864513-1d1mld.jpeg
1464864527-1d1mld.jpeg
1464864533-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Szalenstwo!

Mnie opieka nad dzieckiem przyszła instynktownie. Nawet prosić nie musiałam. Na szczęście nie było problemów z przystawieniem do piersi ani nic. z kolejnym dzieckiem to już mnie położne uważały za zaprawioną w bojach.

Piekne naprawde ja zobacze do 14 czerwca co mi tam wyjdzie czy faktycznie dziewuszka i wtedy posegreguje sobie ciuszki po Nadii wiem tyle ze kombinezony musze pokupic zimowe bo sprzedalam

Ja jeszcze nie wiem co mi tam w brzuszku siedzi, więc muszę zaczekac z zakupami. Zresztą największy szał zakupowy jest chyba w pierwszej ciąży :-) ja juz jestem w trzeciej, więc juz tak na luzie do tego podchodzę. Choć nie ukrywam że takie zakupy są mega przyjemne :-)
Elifit, to tak juz właśnie jest, że wraz z urodzeniem dziecka przychodzi instynkt, ze juz się wie co i jak. A gdyby czegos sie nie wiedzialo, zawsze mozna sie spytac, czy to położnej, czy koleżanki z sali :-)
Ja np. na poczatku nie kąpalam mojej pierwszej niui, bo się bałam :-) mój mąż to robił...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry