reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Sann, slodki rozek.
Dobrze widze ze jeszcze poszewka poduszka i kocyk/kolderke? Tez sliczne.
Ja poduszke mialam duzo pozniej i bardziej plaska, taki placek. Kierowalam sie zaleceniami, ze lepiej bez

reklama
Natka - my mówimy o zupełnie innych rzeczach... Nie chodzi o cenę - zresztą Nivea nie jest jakimś cenowym guru, ale o to co te chusteczki mają w sobie...i o ile rozumiem sceptyczne podejście do babcinych (jak to nazwałaś) metod kąpieli, to chyba warto poczytać o składzie chusteczek nawilżanych. Naprawdę, nie chodzi nam w tej dyskusji i poszukiwaniach o pieniądze.

aaa i jeszcze... to nie chodzi o to co kto lubi i na co sobie może pozwolić... Ja np. lubię firmę Pampers i zanim zaczęłam szperać, byłam przekonana, że na ich chusteczkach będę leciała ( są raczej droższe od Nivea) i że płyny i oliwki od J&J są super, albo kremy Nivea... ale niestety nie są super.

Sann komplecik uroczy :-)

Natka tez miałam takie podejście jak Ty, ale życie je mocno zweryfikowało. Teraz myśle jak Olka, tylko to co najbardziej zbliżone do eko i nawet niech będzie,ze i średniowiecza. Nie czuje sie tym urażona. Uważam,ze to jest najlepsze dla mojego dziecka. A jesli chodzi o kasę na kosmetyki to te, któryś używał-bo na szcżescie stosujemy ich juz mniej-kosztowały mnie ok 300 zł miesięcznie. Same z górnej polki, bo nic nie pasowało. Moj maz używa Emolium, ja tego nie tknę, a na pewno nie w ciazy. Mnie alergie wychodzą po 30-tce.
J&J nie ma miejsca w moim domu.

Termometru używałam elektronicznego. Następnie bezdotykowego firmy baby one. Nie polecam! To jakaś pomyłka! Wskazywał 37,5 a Franio miał 39.9 i dostawał juz drgawek. Badziew!
Teraz tez tylko elektroniczny, bo im zaufałam.

Ja nie pozwalam kapac po porodzie..kapie sama w domu..
Co do plynow to u nas byl oilatum ale z checia poczytam o lepsYch opcjach.

Do pepka nic nie uzywalam i odpadal w ciagu tygodnia ;)

Ja dla Alexa kupowala J&J ale byl uczulony i w pl kupilam nivea. Viki tez nivea uzywal.. a Emilek Oilatum .. ale byl myty co 3 dni a tak to tylko woda i waciki.
Ja tu nie mam baby dream ale moze w pl kupie i wysle sobie paczuszke.
Chusteczki uzywalam huggies a pozniej pampers ale wiedze ze musze poszukac innych.
Dobrze ze sa tu madre mamy wybierajace lepsze skladnikowo kosmetyki dla swoich dzieci ;)

Jak widac i ja mama 3 dzieci moge sie czegos nauczyc. Dziekuje ;)

Natka o matko 250 pln na kosmetyki to strasznie duzo ja max 100 pln mam zamiar wydac na plyn do prania lub platki mydlane, pieluszki, z 2 paczki chusteczek nawlizajacych bo glownie chce obmywac woda, platki, patyczki, alantan na odpazenia.

reklama
Akuku jesli sa u was kosmetyki Hipp to tez warto.

Na srokao.pl sa fajnie podzielone kategorie testow wiec latwo wyszukac kosmetyki, ktore nas interesuja. Zerknij moze znajdziesz jakies u was w sklepach. A przynajmniej zobaczysz jakich substancji nie powinno byc w kosmetykach dla dzieci.

Do góry