reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Ancikowa no wlasnie jak widać na waszych przykładach dziecko może sie urodzić i duże i małe.. A co do tabelki to wlasnie patrzyłam na podobna, z tym ze jak wspomniałam zależy chyba wszystko od maluszka..:)
A co do szpitala to wiem gdzie będę rodzic bo tutaj przyjmuje moj lekarz tylko w całkiem innym budynku i szczerze mówiąc o szpitalach w us moje pojęcie jest zerowe bo nigdy nie byłam.. Wiec co do wyprawki doszpitalnej to dowiem sie bliżej "końca" albo na kursie ale poki co nic sie nie dowiadywałam..
A noi te sówki jakie ładniutkie [emoji171]

reklama
dziewczyny przegladam neta a tu takie cos znalazlam... nie moge sie napatrzec i czekam tylko jak moj wroci z pracy bo maja 50% off .. jest taki zestaw albo mozna pojedynczo albo tylko komoda i przewijak.. ale potrojny zestaw jest tylko bialy eh.. Normalnie 555$ i przesylka darmowa .. umieram.. normalnie taki zestaw patrzylismy to jakies 900$.. Ale moj musi to zobaczyc bo przeciez "ja sie nie znam" na materialach ani nic..
3580-coll1.jpg

Załączniki

• 3580-coll1.jpg
    3580-coll1.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 86
Śliczne bunia. Ja kupiłam podobny dla jochy. toddler bed, do tego przewijak i szafa, dokupiłam komode tylko i fajnie wyglada. Polecam jak macie kase. Ja jestem zadowolona do tego biały kolor unywersalny i mozna wszystko dodac. Ja polecam toddler bed zamiast zwykłego łóżeczka, jeśli macie miejsce bo na dłużej wam zostanie.

bunia u mnie cala trojka ubierawa neborn, ba na początku to i tiny baby lub early baby ubierali :)
Alex urodzil się 52 cm 3400
Victor 50 cm 3250
Emil 50 cm 2950

teraz tez mysle ze kolo 50 cm wiec na pewno malutkie kupie :)
Ale w sumie jeżeli masz nie ubrać to może faktycznie najwyżej meza wyślesz na zakupy ? tylko wtedy musi porpac i poprasować to :)

Pupui z tego co oglądaliśmy łóżeczka to większość jest 3 albo 4 w jednym ze jest łóżeczko, potem zamiast jednej ścianki taka pol ścianka dla większego malucha, potem mozna spać wogole bez jednego boku a potem szersze boki dają jakby podstawy boczne dla dużego łóżka jednoosobowego dla dziecka.. Jakoś tak:) i to jest super bo tak jak piszesz takie łóżeczko może służyć dłuższy czas..
Zastanawia mnie ten biały kolor.. Hm mamy białe szafki w kuchni i nie jest zle jesli chodzi o kurz itp..
Akuku no wlasnie z tym praniem i prasowaniem to problem mógłby byc :) o ile włączyć pralkę umie i poskładać to prasowanie dla niego ro czarna magia :D chyba wezmę 2-3 szt z promocji i albo sie przydadzą albo nie :) lepiej sie będę chyba czuła ze jest w razie w.. A ze to nasze pierwsze dzieciątko to nie wiemy sami jak bedzie w sierpniu :)

Kolor kwestią gustu. Ja mam białe i nie żeby jakoś strasznie kurz było widać nie mogę narzekać. racze jak wszędzie. Co do ubranek ja też kupie kilka malutkich newborn, z jocha nie miałami żałuje. U Nas tzn A dziecie są raczej drobniejsze wiec i tym razem obstawiam, że gigantem nie będzie. Jocha ważył 3,350kg. a dł nie znam bo tu nie mierzą.

A zdaniem meżczyzny czasem nie do konca się kieruj, jeśli się Tobie podoba to kieruj się też własnym pomysłem a nie to że si nie znasz :) Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Rachunek za i przeciw i gotowe :p

reklama
Do góry