reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

hej. Czy któraś jest z Krakowa? Są w Krakowie w biedronce gdzieś dady 1? My często jesteśmy w Krakowie ale nigdy nie ma czasu latać po mieście by szukać. Będe teraz w środe na nocke a w czwartek po ktg wracamy do NT.

Co do rozka ja miałam 2 z Kinią i nam sie przydały ale nie tylko jako rożki- często je rozwijałam i Kinia sobie leżała na łózku na rozku jak na kocyku a nie na naszym kocu bezpośrednio. W razie jej sie ulało to był rożek do prania ;)

reklama
Anisen ja jestem z Krakowa, ale nie wiem gdzie moga być te Dady 1, ja byłam w 3 biedronkach i w żadnej ich nie było, dalej nie chciało mi sie szukać kupiłam pampera 1, a Dady spróbuję od 2

hej. Czy któraś jest z Krakowa? Są w Krakowie w biedronce gdzieś dady 1? My często jesteśmy w Krakowie ale nigdy nie ma czasu latać po mieście by szukać. Będe teraz w środe na nocke a w czwartek po ktg wracamy do NT.

Co do rozka ja miałam 2 z Kinią i nam sie przydały ale nie tylko jako rożki- często je rozwijałam i Kinia sobie leżała na łózku na rozku jak na kocyku a nie na naszym kocu bezpośrednio. W razie jej sie ulało to był rożek do prania ;)

Mam dady 1 i 2 i wydaje mi się,że nie ma między nimi wielkiej różnicy. Wg mnie to może cm różnicy w wysokości i to tyle. Więc myślę,że dady2 też będą dobre.

dzięki kochane :) kupię te 2 dady. Najwyżej poczekają odrobinę. Mam hugisy new born - tak to one mają wycięcie na pępuszek, dobrze pamiętałam i nam sie z Kingą one sprawdziły na początku. kupilam tylko dlatego ze był zestaw strtowy - pieluszki, husteczki i czapeczka w fajnej cenie.

A dziś byłam w biedronce naszej i 2 jest od groma ;) za to 4 jak zwykle brak ;)

A my wczoraj dostaliśmy wreszcie paczkę z allegro z pościelą itp., wcześniej pokazywałam co zamówiłam - fajne ładne delikatne wzorki, dobry materiał, wszystko mi się podoba, nawet mój K stwierdził, ze ładne :) więc jestem bardzo zadowolona. Tylko przesyłka trochę trwała, bo babeczce skończyły się takie wzorki pieluch flanelowych jak chciałam i pytała czy mogą być inne. Także mogę spokojnie polecić Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy jakby któraś jeszcze szukała.
Myślałam tylko, że ta pościel do wózeczka to troszkę grubsza będzie, a to taka bardziej wersja ozdobna, bo na zimę to na pewno trzeba bobaska ubrać w jakiś śpiworek i można przykryć kołderką.

dzięki kochane :) kupię te 2 dady. Najwyżej poczekają odrobinę. Mam hugisy new born - tak to one mają wycięcie na pępuszek, dobrze pamiętałam i nam sie z Kingą one sprawdziły na początku. kupilam tylko dlatego ze był zestaw strtowy - pieluszki, husteczki i czapeczka w fajnej cenie.

A dziś byłam w biedronce naszej i 2 jest od groma ;) za to 4 jak zwykle brak ;)

a ja mam huggisy newborn i nie mają wycięcia na pępek, ani jedynki ani dwójki. dziwne :/

kupiłam wczoraj termometr Microlife nc 100 w promocji w superpharmie za 74 zł i jest super. mierzy szybko i powtarza wyniki, pozatym jest bezdotykowy, co dla mnie ważne żeby dzieciaki się nie zarażały. Można nim tez mierzyć tem wody w wanience, mleka w butelce itp. Pani w aptece mówiła że najdokładniejsze są takie stare rtęciowe, a te elektroniczne pod pache najmniej dokładne, że w sumie powinno się ich używaż do pupy a nie pod pache.

i tym sposobem mamy już chyba wszystko, poza wózkiem.
musze tlyko rogala drugiego doszyć, bo pierwszy wyszedł podobny do precla ale i tak się przydaje.
i wypełnienie do malutkiej pościeli musze zrobić.

kurcze ale mam chyba ślepotę ;) te z wcieciami to happy ;) a nie hugisy. Mam 2 paczki tego i 2 tego. wyciągnęlam porównać obie pieluszki i rzuciło mi sie w oczy to wcięcie. Z Kinią też mieliśmy te wcięte.

porównałam dady i 2 całkiem niezłe będą. Rany pamiętam ze z Kingą to na początku te pieluszki szły jak woda ;)

no to się zgadza, bo z tego co wiem to tlyko te happy mają wycięcie na pępek :)
Ja odkryłam dlaczego u meni w biedroce leżą te jedynki cały czas na półce. Mają cene podaną jak za duże opakowania 26 zł z groszami to nie dziwie sie że nikt ich nie bierze. Niech sobie leżą i czekają na nas :) jak mała nie będzie na nie uczulona to będziemy je kupować, chyba że zanim zuzyjemy to co mamy to na 2 już przejdziemy.

Ja ciągle nie wiem gdzie przewijak postawić ,czy w łazience czy na komodzie w sypialni. tu i tu mipasuje i ma swoje pluzy i minusy :(
pewnie się nie zdecyduje i na początek będą 2 i zobaczy,y który się sprawdzi.

asia - ty nie wiesz gdzie postawić przewijak, ja jeszcze nie wiem gdzie będziemy kąpać synusia, bo w łazience to nie ma najmniejszych szans jest tak malutka, ze można wejść do środka i obrócić się tylko wokół własnej osi, hehe. Pewnie będziemy kąpać w kuchni na początku, tylko jakos jeszcze nie wiem gdzie tą wannę postawić, na razie stoi w sypialni na szafie...

reklama
no z kompaniem nie mam problemu, mam stojak do wnaienki, pozatym zawsze może stać na pralce albo na ławie w pokoju.
Gorzej z czymaniem tego wszystkiego, narazie leży na balkonie bo nigdzie się nie mieści :( nie wiem co z tmy będziemy robić.
Zastanawiam się nad mniejszą wanienką, bardziej miską. pozatym mam pewne wątpliwosci co do tej wanienki co mamy, dostalismy ją w spadku i 3 lata leżała gdzieś na strychu i jakoś mam obawy :/

Do góry