reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Dziewczyny, mam problem z kremem do pupy dla Malucha - położna mówiła, żeby nie używać profilaktycznie kremów na bazie tlenku cynku, a jedynie w razie odparzeniowej awarii. Tormentiol czy bepanthen są dla mnie raczej lekami, a do pielęgnacji potrzebny jest kosmetyk.
Jakie kremy Wy wybrałyście?? Ja zastanawiam się nad Bambino (ta sama firma co Nivea), są dwa - "krem ochronny z tlenkiem cynku"(mały dodatek, osobiście go uwielbiam, używam do twarzy, doskonale się wchłania) oraz "krem pielegnacyjny z pantenolem"(tego używa mój S. i jest zachwycony, ja go nie znoszę, bo zostawia taką dziwną warstwę).

Edit: Heh, wystarczyło doczytać na opakowaniach:-) Pielęgnacyjny jest "do twarzy i ciała", a ochronny " do twarzy, ciała i pupy":-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie używałam kremów do pupci żadnych... Kapałam w oilatum, później w emolium, nie potrzeba było nic...

My wyprawki nie mamy, tzn mamy łóżeczko, wózek, przewijak z pokrowcami, wanienkę, stelaż - po Adasiu.
Mam ciuszki, kupiłam, kilka dostałam, bodziaki i pajace - po Adasiu.
Kosmetyki będę używać emolium, teraz się nam kończą, kupię i będę miała dla dwójki.

W sumie mam sporo... Ale jak liczyliśmy, to ponad 1000 zł pójdzie jak nic ... :-(

dsc01740dn.jpg dsc01738gi.jpg dsc01741w.jpg dsc01742u.jpg Rzeczy zakupowe. Posciel, przewijak, kocyki, okrycie kapielowe, rozek, fasolka, i żaba na *******ki przy lozku.

dsc01743ga.jpg dsc01745ut.jpg dsc01746hc.jpg dsc01747k.jpg dsc01749sx.jpg dsc01751yd.jpg

Ciuszki od kumpeli.

Biedrona nam też położna mówiła aby nie nadużywać kremów z telenkiem cynku, polecały alantan, linomag zielony lub linoderm plus z alantoniną, ja kupiłam ten ostatni koszt ok 9 zł, jak poczytałam czerwcowe mamy to bardzo sobie go chwalą.Mam też kupioną maść pośladkową z ziajki.

Ostatnia edycja:
Te rzeczy kupilam w ikei. Posciel 39,99 orAZ 49,99, do tego wypelnienie podusia 9,99, a kolderka chyba 29,9 albo 39 juz nie pamietam.
Kocyki - jeden blekitny chlopiecy z samochodzikiem 19,99, do tego taki cienszy za 6,99 i bialy wiekszy za 10. Wiec taniocha, gatunkowo naprawde ladne, choc z cienszych, ale na poczatek po co mi grubsze jak dziecko nie urodzi sie w zime stulecia.
Rozek kupilam w Bedzinie w tej hurtowni dzieciecej za 29zl bodajze. Mam tez linki do kilku sklepow ze slaska z allegro gdzie sa takie ladne i tanie rozki.
A zaba.. Swietna sprawa bo ja mam tylko jedna komode i lozeczo bedzie i gdzie trzymac te wszystkie *******ki do dziecka, husteczki, pampersy, i inne. Takie male drobnostki. Wiec bedzie zaba wisiec kolo lozeczka malego. Cena zaskakujaca w ikei 24,90

BigChild tak właśnie te opakowanie coś mi Ikeą pachniały :-D Muszę się wybrać ale to może później.

Któraś z was dawała tego linka

http://allegro.pl/17-cz-posciel-120x90-super-gratisy-i1730018772.html

myślicie że warto kupić taki komplet. Zachorowałam na model 566 i tak sobie pomyślałam że przecież nie kupuję wózka, nie kupuję łóżeczka to może chociaż nowa pościel. Najlepsze że poszłam ostatnio z bratem i widziałam akurat tą i to chyba pod prześladowanie powinno podlegać :-D Jakoś nie jestem za baldachimem czy pościelom do wózeczka ale bez tego kupując osobno wychodzi podobna cena.

Ostatnia edycja:
BigChild tak właśnie te opakowanie coś mi Ikeą pachniały :-D Muszę się wybrać ale to może później.

Któraś z was dawała tego linka

17 - cz Pościel 120x90 SUPER GRATISY!!! (1730018772) - Aukcje internetowe Allegro

myślicie że warto kupić taki komplet. Zachorowałam na model 566 i tak sobie pomyślałam że przecież nie kupuję wózka, nie kupuję łóżeczka to może chociaż nowa pościel. Najlepsze że poszłam ostatnio z bratem i widziałam akurat tą i to chyba pod prześladowanie powinno podlegać :-D Jakoś nie jestem za baldachimem czy pościelom do wózeczka ale bez tego kupując osobno wychodzi podobna cena.

A mój mąż wczoraj ten sam wzór wybrał na allegro. My tak poszaleliśmy ze zwierzątkami w pokoju maluszka na meblekach, więc żeby wszytsko pasowało to i na pościeli będą;)

reklama
Ja tez jeszcze nie mam całej wyprawki.Najgorzej u nas z ubrankami bo mam bardzo mało bo niestety nie mam znajomych którzy by mogli nam cos popodrzucac.Jedna koleżanka dała mi troszkę tych najmniejszych.Więc skazana jestem na allegro i gumtree.Ale musze poczekac do wypłaty by zakupić większa ilość.Mam juz łozeczko,pościel i kołderkę.Kupic musze jeszcze ręczniczki,rożek,podusie
Po wypłacie chce się wybrać do Ikei bo musze materac kupić do łóżeczka i pewnie kilka drobiazgów może jeszcze znajdę.
Big Child ładnie się to wszystko prezentuje :-D

Do góry