reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
Tak piszecie dziewczyny o tym karmieniu piersia i o tym ze niektorym z Was zdazylo sie zapalenie piersi. Nie wiecie czy jest jakis sposob zeby do tego nie doszlo?
A macie jakies rady, co wziac ze soba do szpitala przy porodzie naturalnym. Chce sie przygotowac na obydwa warianty zeby pozniej nie bylo stresu i moj M nie latal gdzies za mega majtkami :-)

jak sie karmi piersią to nie trzeba dopajać wogóle, nie przewiduje temp powyżej 40 stopni ;) tylko częściej przystawiać do piersi, zmieniać pierś w trakcie pojenia. Leci wtedy takie mleczko do picia a nie treściwe do jedzenia :) mądra natura.
czasem może się przydać butelka i smoczek jak się chce odciągnąć mleko i by ktoś inny podał. U mnie tego nie było bo mi nie miał kto zostać z dzieckiem, ale przyznam ze gdybym miała taką możliwość to chętnie bym skorzystała by raz w tygodniu na 2 godziny wyrwać sie z domu np na babskie ploty w kawiarni

Zapalenie pojawia sie wtedy gdy kanalik mlekowy sie zatka a tego przewidzieć sie nie da.Napewno nie można dopuścic by piers była bardzo twarda i wtedy trzeba troche mleczka ściągnąć i także opróżniać często pierś do końca.Karić najpierw jedna piersia do opróżnienia i nastepnie przestwic maluszka do drugiej i ja tylko troszke opróznicTakie sa reuły a zycie czasem pokazuje inaczej ;)
Info z innego forum
czy zapaleniu piersi można zapobiegać???? - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

Ja nastawiam się na karmienie, ale na razie jak to wszystko czytam co piszecie, to aż się boję myśleć jak to będzie wyglądać. I póki co ciężko mi pojąć to wszystko co związane jest z produkcją mleka - ależ ta natura nas skomplikowanie a zarazem przemyślanie stworzyła...

A jak to jest z dopajaniem maluszka przy karmieniu piersią? Nie potrzeba żadnych herbatek, czy chociażby wody?

Przy karmieniu piersia nie dopaja sie dzieci bo leci czasem mleko czasem woda czy jakos tak.I nie takie karmienie straszne ja nie miałam problemøw mała od razu chwyciła o co chodzi i połozna w szpitalu tez sprawdzała czy dobrze dziecko przystawiam.Kazała tylko piersi masowac np.jak siedzie w film ogladam czy nie mam nic innego do roboty.

A z tymi majtkam to polecam jedorazowe ,nie wiem czy w Polsce mozna takie kupic jak nie to popytajcie znajomych z zagranicy.Dla mnie rewelacja bo urodziła mala w sierpniu a nic orocz wody do mycia nie urzwałam.

A ja pamietam teraz jak przy pierwszym porodzie nic nie wiedziałam o zadnych jednorazowych gatkach i nie mialam zadnych i musiałam nieżle kombinowąc by poruszac sie z sama popdpaska miedzy nogami.A pózniej doniósl mi mąż takie bawełniane ale musiałam je zdejmowac ja jakies badanie miao byc ;-)

reklama
Do góry