reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

dziuba, madzik nie ma problemu :-)
Chodzę do gina prywatnie, sama nie wiem skąd to wszystko mają ale to naprawde fajne i przydatne :-)

reklama
kurcze jak to widać że każde dziecko inne, ja mojej kupiłam 2smoki Aventu na dzień dobry i ona od razu załapała, te z silikonowym smoczkiem okrągłym miała, teraz kupię te same. A co do butelek to ja kupiłam dla małej laktator TT i butelkę w zestawie, obie rzeczy bardzo sie sprawdziły, teraz też stawiam na TT i Avent.

ja też chodzę prywatnie i jedyne co dostałam to tylko dlatego że byłam z Tyśką u lekarza i mała marudziła to jej pielęgniarka dała siatkę z gadżetami, ale to same poradniki też były i dwie próbki jakichś witamin i kremu na rozstępy. Żadnych butelek :-( także wydatek na butlę murowany.

Widze ze o butlach rozmawiacie :) Ja przed urodzeniem Kaski kupilam caly zestaw z aventu i ....... oddalam kolezance bo memu dziecku podpasowal "szeroki" NUK i nic wiecej :) Bluetooth ta przystawka do lozka jest rewelacyjna ! polecam wszystkim ! Co do bujaczkow i lezaczkow to moze byc roznie jak zreszta z wiekszoscia rzeczy - to co podoba sie mamie i tacie nie zawsze podoba sie malenstwu :) Mysmy kupili lezaczek bujaczek z FP i ....... 2 razy uzyty czeka na nasze nastepne dziecko,ktore mam nadzieje nie bedzie takie wybredne :)

dziewczyny, po tym co czytam jakie mialyscie przeboje z butelkami to chyba faktycznie kupie najpierw jedna :baffled: i jak maluchowi sie spodoba to dopiero wtedy reszte bo jak kupie teraz caly zestaw a pozniej trzeba bedzie innych probowac bo wybredne dziecie nie bedzie takiego chcialo to nie bedzie ciekawie :no:

Trixi tez mi sie wydaje ze bedzie swietnie sie sprawdzalo chociaz w necie opinie sa rozne ale to ze wszystkim tak jest.... trzeba po prostu samemu sprawdzic.

Dziewczyny a co bardziej preferujecie do noska: gruszkę czy aspirator fridę?
Kilka stron wczesniej cos było na ten temat, ale mało z Was się wypowiedziało:)

[FONT=&quot]Mononoke[/FONT] – co do leżaczków bujaczków to najbardziej podoba mi się ten pierwszy, który pokazałaś, ten drugi ma wysoki stelaż, a ja pewnie będę chciała stawiać go często na dużym stole w kuchni, więc jakoś pierwszy mi się bardziej podoba. Trzeci jest tylko do 9kg, więc wydaje się mniej wytrzymały, a to przecież ważne.
nalka, kaniulaja też chodzę prywatnie do lekarza, ale żadnych gadźetów niestety nie dostaję, tylko zwykłe gazety są w poczekalni L
[FONT=&quot]nanusia82[/FONT] – ja nie mam na ten temat pojęcia i też czytam opinie tych doświadczonych już mam

Ja planuję na początek kupić tylko jedną małą butelkę, bo chcę karmić piersią, jak trzeba będzie, to po porodzie dokupimy następne. Tylko tak się teraz zaczynam zastanawiać, czy po cc mleko tez od razu się pojawia jak po normalnym porodzie? Bo ja sobie mogę chcieć, ale może to pokarm pojawia się dopiero po czasie? Czy ktoś wie takie rzeczy?

u mnie po naturalnym mleko pojawiło sie dopiero w 3 dobie po porodzie, wcześniej raptem kilka kropli siary i tyle. A i tak karmiłam piersią do stycznia i gdyby nie 2 ciąża to bym karmiła nadal bo to było dla nas obu super sprawa. Tylko sie nie poddawać od razu , nie słuchać mądrych teściowych czy innych co mówią by dokarmiać dziecko bo to początek końca karmienia. Moja siostra słuchała i nie karmiła nawet jednego dnia, mała sie przyzwyczaiła że z butli lepiej leci, szybciej sie najada bez wysiłku i nie chciała ssać.

Butle radze kupić dopiero jak będziecie wiedziały że nie ma karmienia cycem. Bo jak będziecie karmić piersią to nie trzeba dopajać i butelka poleży sobie z pól roku nawet.

reklama
Ja po dwóch porodach naturalnych pokarm mialam juz po dobie bo malutkie spaly przez pierwsza dobe a póxniej dopiero je zaczelam dostawiac.Zresztą w szpitalu raczej chca by dziecko dostawic jak najszybciej po porodzie wąłsnie żeby pobudzic laktację.Ale jak to jest po CC to nie mam pojęcia

Do góry