reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ja się chyba zdecyduję na Avent, jestem zadowolona z tej firmy, także
Nalka też chętnie jedną przyjmę, z tak poza tym fajnego masz lekarza, że Cię tak prezentami obdarowuje:-)

reklama
Ewelinka z Tommee Tippee też jest wersja bezkolkowa (z tą rurką)
Kasiula na pewno jak chodzisz na ubezpieczenie to żadnych prezentów nie dostajesz :no::no: a u prywatnego to też od lekarza zależy.

nalka, kasiula, no to super lekarzy macie. Ja tez nic nie dostaje ale ponoc daja w szpitalu jakas wyprawke ale nie wiem dokladnie co.
Mamy pytanie ogolne na temat prania:
1. Czy ciuszki maluchow, szczegolnie pierwszy raz, pierzecie wedlug zalecen na metce czy w 60 stopniach?
2. Czy dodaje sie plynu do plukania (jesli tak, to jaki polecacie) czy lepiej nie, ze wzgledu na wystapienie alergii i podraznien?

Bluetooth płynów do płukania lepiej nie używac.Proszek sam w sobie ma ładny zapach.Ja prałam w 60 stopniach normalnie ;)
A co do tych prezentów w szpitalu po porodzie to sa takie pudełka z poradnikami i próbkami .Wypełniało tez sie ankiete i później przysyłali do domu co kilka miesięcy różne próbki ;)
Ja chodze prywatnie na wizyty i dostałam ostatnio kilka próbek witamin ;)

hej
ja nic nie dostaje a chodzę prywatnie. Ale mam USG na każdej wizycie i wizyty nbie są drogie strasznie więc wolę to niz jakieś niepotrzebne gadżety. U na Avent butelki stoją i kisną bo Kinga ich nie lubiała, to samo jeszcze kilka innych rodzajów łącznie z Tommee Tippee a tylko Nuby okazał sie dla niej super. to teraz mam przegląd butelek dla nowego maluszka. Zobaczymy co mu poopasuje.
Prałam zawsze w Lovelli w 60 stopniach bez środka do płukania i tak do 1 roku małej. A potem powoli przechodziłam na sensitive i teraz piorę jej rzeczy w persilu tylko dalej daję 4 płukania i bez płynu.

ja jeszcze nic nie kupiłam nowego dla maluszka bo obiecaliśmy sobie że kupimy tylko jedną rzecz by miał coś nowego ale taką super. Więc cały czas łazę i wynajduje coś co mi sie w danym ubranku nie podoba ;) Mam ubranka po Kini ładne nie zniszczone i tylko wyprać, wyprasować ale to tuż przed porodem bo by sie jeszcze zakurzyły.

No walśnie może butelki kupic po porodzie ;) ze smoczkami bedzie pewnie podobnie i trzeba będzie posprawdzac kilka rodzai bo nie każdy przypada do gustu maluszkowi.Tak samo zakup laktatora ;-)

U nas z butelkami nie było problemu, tylko ze smoczkami właśnie...ile ja się naszukałam, aż w końcu trafiłam na te z Aventu i to był strzał w 10:-)

Mój Krzyś był bardzo wybredny co do smoczków. Mieliśmy Avent, Nuk, Canpol, Nuby ale tylko Lovi przypadł do gustu mojemu synkowi. Myślę że warto poczekać do porodu ja bardzo bym chciała karmić piersią i jeśli mi się uda to będzie potrzebna tylko 1 mała butelka. U mnie laktator się nie sprawdził kupiłam przed porodem i użyłam tylko1 raz :zawstydzona/y:

reklama
my z butelkami zaczęliśmy jak Kinga miała 6 miesięcy i żadneju nie chciała. Dopiero jak nas przypiloło znalazłam Nuby i tylko ją zaakceptowała na szczęście. Ale to już było w styczniu bo do tego czasu było picie tylko łyżeczką a w nocy cyc. Za to smoczka nie chciała i nie szukaliśmy specjalnie. Nasza bestia smoczkiem kręciła na tym łańcuszku, wkładała go do kubeczka albo gryzła kółeczko a nie smoka. Więc nie musimy odstawiać od smoka ;)

A co do laktatora to mi sie przydał dopiero jak poszłam do pracy. Wcześniej nie bylo po co kupować

Do góry