reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Tzn. pajace niekoniecznie tylko do spania, ale są wygodne poprostu.
Jak ciepło to body, skarpetki, spodenki i bluza czy bluzka. jak zimno i na dwór to na to jeszcze coś grubszego, kombinezonik cieńszy czy jakiś spiworek. A w domu to najlepiej pajac albo spiochy- moze też zaopatrz się w jakiś kilka sztuk, nawet w szpitalu Ci się przydadzą, łatwiej przewinać i dziecku wygodnie.

reklama
BigChild a jaka masz rozmiarowke tych ubranek? Bo ja to sobie podzielilam oprocz tego ze na rodzaje ubranek to jeszcze na wzrost zeby sie nie okazalo ze 62 mam duzo a 68 prawie wcale.

Aha czyli te pajace to do spania. A jak sie pozniej ubiera takie dziecko? :p Sorrry...
No body, do tego jakies galoty i bluzeczka tak. Sory za glupie pytania
.ja kupiłam wiele ślicznych bluzeczek i spodenek na rozmiar 56 i 62 i bardzo mało ich używałam,prawie wcale. najwygodniejsze dla takiego malucha są pajace (nie tylko do spania) i body plus śpiochy. po 3 miesiącu zaczełam zakładać bluzeczki częściej :)

Dzieki za rady , to skupie sie na pajacach i spiochach,. Faktycznie takie malenstwo prosto ze szpitala nie wsadza sie w jeansy.

U mnie ciężko konkretne rozmiary podać, bo metki głównie wskazują na liczbę miesięcy, ale mam tak:

Body na krótki rękaw: ok 15szt ( w tym 5szt 0-3m, 5szt 3-6 i 5szt 6-9 i 12-18)
Body na długi rękaw: 9szt ( 4szt 0-3m, 5szt 3-6m)
Spodenki bawełniane: 2 szt na 56cm
Półśpiochy: 0-3m 5szt, 3-6m 1szt, 6-9m 1szt
Spodenki dresowe: 56-68cm 4szt
Spodenki ocieplane na zimę: 56cm 1 szt
Śpiochy: 56cm 3szt, 62cm - 1szt, 74/80 - 1szt
Pajace bawełniane: 56-80cm - 16szt
Pajace ocieplane ( polarowe, welurowe): 56-80 5szt
Kaftaniki: 5szt 56-62
Bluzeczki: 56-68m - ok 10szt, reszta od 9-12m

Pozostałe rzeczy jakie mamy: to koszule, jeansy, sztruksy, dresy i kombinezony

Hej ja tez mam juz troszke ciuszków i kupuje rozmiar 0-3 miesiecy i wydaje i sie tak jak pisze Aniawos ze pajace bedą najwygodniejsze na poczatek dla naszych bobasów :) co do nakładek na sutki chyba je zakupie tak na wszelki wypadek nie wiem czy sie przydadzą drogie nie sa wiec kupie. Macie juz jakies kosmetyki dla bobasów ? myslałam o zakupie mydełka czy lepsze sa jakies płyny do kąpieli? tutaj polecaja smarowac dzieci oliwą z oliwek zamiast tradycyjnych kosmetyków .

nanusia - jestem pod wrażeniem liczby bodziaków!! ja mam 5 na razie i mam zamiar jeszcze ze 2 dokupić...!! :szok::szok:

to ja mam tak:

body z długim rękawkiem - 3szt.-62cm
body z krótkim rękawkiem - 2szt.-62cm
dres polarkowy - 1, 56cm
pajace takie na dzień - 1szt.-56cm, 1szt.-62cm (tego jeszcze trzeba dokupić...)
bluzeczki - 2szt.-62cm, 1szt.-68cm
spodenki - jedne jeansowe mam 62cm i jedne welurowe na 68cm
skarpetki - dwie pary
kapciochy
kaftanik - 1szt.-56cm (zamierzam jeszcze dokupić 2 na 62cm)
półśpiochy - 2szt.-62cm
śpiochów na razie brak :/
no i mam kombinezonik taki ocieplany, misiowy, na pierwsze spacerki :)

a co do kosmetyków, ja jedyne co używałam dla Martynki to oliwka ta w żelu Johnsona (bo najwydajniejsza) i żel do mycia ciała i włosków 2w1 Nivea, teraz pewno tak samo będę robić, a jak się zimno zrobi to "krem na każdą pogodę" Nivei i wszystko :)

reklama
nanusia - jestem pod wrażeniem liczby bodziaków!! ja mam 5 na razie i mam zamiar jeszcze ze 2 dokupić...!! :szok::szok:

to ja mam tak:

body z długim rękawkiem - 3szt.-62cm
body z krótkim rękawkiem - 2szt.-62cm
dres polarkowy - 1, 56cm
pajace takie na dzień - 1szt.-56cm, 1szt.-62cm (tego jeszcze trzeba dokupić...)
bluzeczki - 2szt.-62cm, 1szt.-68cm
spodenki - jedne jeansowe mam 62cm i jedne welurowe na 68cm
skarpetki - dwie pary
kapciochy
kaftanik - 1szt.-56cm (zamierzam jeszcze dokupić 2 na 62cm)
półśpiochy - 2szt.-62cm
śpiochów na razie brak :/
no i mam kombinezonik taki ocieplany, misiowy, na pierwsze spacerki :)

a co do kosmetyków, ja jedyne co używałam dla Martynki to oliwka ta w żelu Johnsona (bo najwydajniejsza) i żel do mycia ciała i włosków 2w1 Nivea, teraz pewno tak samo będę robić, a jak się zimno zrobi to "krem na każdą pogodę" Nivei i wszystko :)

No sporo się tego uzbierało, ale jak widać są na różne etapy życia maluszka;). W planach mam jeszcze dokupienie paru na póxniejszy okres, bo wychodzę z założenia,że bodziaków nigdy nie za wiele;).

A z kosmetyków, to ja planuje tylko kupić mydełko i oliwkę i krem Bambino, a później jakiś krem na zimę.

Do góry