reklama

Wyprawka do szpitala

A ja dziś zadzwoniłam do szpitala i zapytałam położną, co zabrać dla maluszka i miło się rozczarowałam, bo biorę tylko: chusteczki do pupy nawilżone, rekawiczki niedrapki, smoczek (na wszelki wypadek) i jak chcę to body,ale nie musze, bo dziecko dostanie szpitalne kaftaniki. Zadnych kocyków, rozków i innych kosmetyków - wszytsko maja swoje, pampki też. No, chociaż coś :)
A dla siebie biore majtki jednorazowe siateczkowe ponoc lepsze (przepuszczaja wiecej powietrza i lepiej przylegaja do ciała wiec podkład nie lata przy kazdym ruchu) oraz wkłady poporodowe - i majtasy i wkłady kupiłam na allegro.

reklama
a ja wam powiem tak
co do PODKłADóW i MAJTEK, to z Laurą używałam typowych podkładów poporodowych- byłam w szpitalu 3 dni i zużyłam 4 paczki i do tego majtki jednorazowe.

a co do rozmiarów UBRANEK- Laura miała długości 59cm, waga 4300 i pierwszy miesiąc spokojnie mieściła sie w typowe 56. Pierwsze, jakieś 2 tyg ubierałam ją w domku w śpiochy i kaftaniki, a dopiero potem, gdy dobrze wygoił się pępuszek i zaczęliśmy gdzieś wybywać to w bardziej "normalne" ubranka.

justyneczka- dobra uwaga. Zastanawiałam się co wsiąść dla maluszka do szpitala i na wyjście, ale niema sensu bać "normalnych" ubranek bo będą uwierać pępuszek, Najlepsze będą śpioszki. :)

Sylwia - majtki siateczkowe ???? nie widziałam nigdzie takiego wynalazku... gdzie Ty je kupujesz ??

Aniu, ja kupiłam takie, firmy Hartmann. najlepsze jest to,ze je mozna prać, a te jednorazowe fliselinowe musisz wyrzucic.

http://www.allegro.pl/item426967381_poporodowe_majtki_siatkowe_hartmann_wielorazowe.html

justyneczka- dobra uwaga. Zastanawiałam się co wsiąść dla maluszka do szpitala i na wyjście, ale niema sensu bać "normalnych" ubranek bo będą uwierać pępuszek, Najlepsze będą śpioszki. :)

Marmo, może po prostu zadzwoń do szpitala i zapytaj? Ja wlasnie tak zrobiłam, bo w każdym szpitalu dają co innego, a są szpitale, gdzie wszystko musisz mieć własne.

a ja wam powiem tak
co do PODKłADóW i MAJTEK, to z Laurą używałam typowych podkładów poporodowych- byłam w szpitalu 3 dni i zużyłam 4 paczki i do tego majtki jednorazowe.

a co do rozmiarów UBRANEK- Laura miała długości 59cm, waga 4300 i pierwszy miesiąc spokojnie mieściła sie w typowe 56. Pierwsze, jakieś 2 tyg ubierałam ją w domku w śpiochy i kaftaniki, a dopiero potem, gdy dobrze wygoił się pępuszek i zaczęliśmy gdzieś wybywać to w bardziej "normalne" ubranka.

Justyneczko, to jak jest z tymi rozmiarami ubranek??? Swoją drogą urodziłaś piekną i dorodną córę :)

Ostatnia edycja:
SIATECZKOWE wielorazowe

Oryginalne WIELORAZOWE MAJTKI poporodowe HARTMANN (427024794) - Aukcje internetowe Allegro

JEDNORAZOWE ja właśnie takie używałam i byłam bardzo zadowolona. w sumie zużyłam 4 paczki. teraz przywiozłam sobie z PL identyczne. tylko trzeba pamiętać, żeby kupić 1 lub2 rozmiary większe, bo one nie są elastyczne i mogą pęknąć:-D

Majtki jednorazowe dla kobiet kpl-5szt. XL (428781476) - Aukcje internetowe Allegro

sylwia- nie wiem, bo widzisz, każda firma czy szwalnia tak naprawde ma inna rozmiarówke, a moje mega dziecko długo się mieściło, więc to może tylko takie orientacyjne metki są ;) hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie! Też kupiłam na Allegro te majtki siatkowe wielorazowe - koleżanka bardzo mi je polecała, rodziła 4 m-ce temu - wygodnie i szybko można je przeprać. No ale w moim szpitalu (Inflancka) podobno krzyczą jak się chodzi w majtkach, obojętne czy jednorazowych czy siatkowych - podobno tylko podkład między nogi, ścisnąć i trzeba chodzić jak chinka :) Chyba chodzi o to, żeby się wietrzyć i żeby mięśnie pracowały

Dokładnie tak jest - moja sis rodziła w zeszłym roku w lutym i miała takie majtki - pielęgniarka nakrzyczała na nią.
A siostra powiedziała, że jest po cesarce.
Ale tak to nie pozwalają.

reklama
Witajcie! Też kupiłam na Allegro te majtki siatkowe wielorazowe - koleżanka bardzo mi je polecała, rodziła 4 m-ce temu - wygodnie i szybko można je przeprać. No ale w moim szpitalu (Inflancka) podobno krzyczą jak się chodzi w majtkach, obojętne czy jednorazowych czy siatkowych - podobno tylko podkład między nogi, ścisnąć i trzeba chodzić jak chinka :) Chyba chodzi o to, żeby się wietrzyć i żeby mięśnie pracowały
Wlasnie tak chodzilam:tak::tak::tak: ppodklad między nogi i esssa do łazienki :laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry