reklama

Wyprawka do szpitala

reklama
Minisia ja tez prawie wsio mam tylko nie w torbie bo szkoda by mi sie kisiło:))))

U nas tez trzymaja 2 doby:tak: i mam nadzieje ze i tym razem ani minuty dłuzej neibede musiała lezeć:-p

jak rodziłam w PL Lurunie, to też niby 2 doby, a w sumie wyszło 3 bo rodziłam wieczorem. A toalety były dla całego piętra:baffled:

Witajcie! Też kupiłam na Allegro te majtki siatkowe wielorazowe - koleżanka bardzo mi je polecała, rodziła 4 m-ce temu - wygodnie i szybko można je przeprać. No ale w moim szpitalu (Inflancka) podobno krzyczą jak się chodzi w majtkach, obojętne czy jednorazowych czy siatkowych - podobno tylko podkład między nogi, ścisnąć i trzeba chodzić jak chinka :) Chyba chodzi o to, żeby się wietrzyć i żeby mięśnie pracowały

U mnie było tak samo :sorry2: - między nogi i do toalety.

A z tym leżeniem, to jest tak, że jak byłam w Bydgoszczy to mogłam wyjść już praktycznie po 1 dobie, ale lekarz polecił żebym sobie została jeszcze jeden dzień, bo oni robią rutynowo na drugą dobę badania na fenyloketonurię i coś jeszcze (nigdy nie mogę zapamiętać :baffled:), to czemu nie skorzystać.

Położną to pewnie będę mieć od siebie z przychodni chyba, że znajdę kontakt do koleżanki, która przeprowadziła się do mnie na osiedle i zapytam czy ona może się tym zająć :confused:

Też się nastawiam na poród w październiku, ale jak wyliczałam sobie, że 30 września będzie 37tc u mnie to ... :szok: chyba spakuję ją wcześniej.
Czas ucieka a jak mnie skurcze złapią to w biegu ją będę pakowała.
Może to i sposób na spędzenie tej pierwszej fazy porodu - ale po co się denerwować - lepiej za wczasu to zrobić.

reklama
Też się nastawiam na poród w październiku, ale jak wyliczałam sobie, że 30 września będzie 37tc u mnie to ... :szok: chyba spakuję ją wcześniej.
Czas ucieka a jak mnie skurcze złapią to w biegu ją będę pakowała.
Może to i sposób na spędzenie tej pierwszej fazy porodu - ale po co się denerwować - lepiej za wczasu to zrobić.

Pewnie że lepiej spakować się wcześniej niż później się stresować:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry