reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Dziękuję za Wasze opinie dot. "kokona". Na razie nie kupię, jak się okaże (nie daj Boże), że Hania jest płaczliwa/niespokojna czy ma kolki to może kupię.
Mnie się strasznie nie podobają te wszystkie rożki :/ Więc na 100% tego nie kupię.
Za to Hania będzie miała otulaczek chyba ten: Milutki otulacz dla niemowląt - różowy - MAMAGAMA
Ochraniacz też zamierzam kupić, podoba mi się ten z klasycznym Kubusiem w Mothercare : Classic Winnie The Pooh Bed In Bag - bales & sets - Mothercare

Edit: Lor, rożki z tej strony są ładne! Jestem zaskoczona ;) Bo do tej pory same maszkarony widziałam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Annie - twój otulacz tez mi się podoba... zwłaszcza dla tego że jest w środku ocieplany co sie powinno fajnie sprawdzić w okresie jesienno zimowym, ale co jak na początku będzie ciepło? ... to znowu się dziecko ugotuje...kurcze. Jak kupisz to daj znać czy jest w jakiś sposób rozkładany :-p ... kusząca propozycja :-p
.... pościel śliczna :tak: ... ja bede szukała czegos bardziej dziewczęcego, ale delikatnego bo sie chce nacieszyc że dziewczynka sie trafiła :-p:-p:-p

.... nie wiem czemu, ale ten śpiworek http://www.nextdirect.com/pl/pl/sho...drens Throws > Childrens Bedding skojarzył mi się z twoją Hanią :-)

Ostatnia edycja:
Annie- kokonik mnie też nie przekonuje, dziecko musi być biedne w takim czymś, jak chlebek:)
Rożek miałam, używałam go tylko jako maty, podkładki jak gdzieś kładłam małą poza jej środowiskiem;-) ona generalnie nie cierpiała przegrzewania i otulania, jedynie kiedy miała kolki to pomagały wibracje w kołysce Kolkraft, metoda 5S Karpa (polecam) krople Sab-Simplex i kangurowanie z noszeniem w chuście na przemian:) Generalnie jestem wyznawczynią metody, że nigdy za dużo bliskości i czułości okazywanej maleństwu.
Ochraniacz w łóżeczku miałam, mała spała na boczku najpierw w kołysce później we własnym łóżeczku. Teraz z pewnością też kupię kołyskę, mogłam ją przewieźć do dowolnego pomieszczenia, łatwo się to prało, schło momentalnie , korzystałyśmy do 8 miesiąca :)
Znalazłam fajną alternatywę dla kocyków La Millou: HugMe albo Belle Petite na pewno dzieciakom coś sprawię z ich oferty :)

Lor - miło mi, że myślisz o nas w kontekście takich ładnych rzeczy :) Dzięki :*

Sanya - mnie też się podobają te kocyki z metkami!

Sanya - mnie też się podobają te kocyki z metkami!

Jak Misia byla malutka to wygrzebałam gdzieś w necie w UK takie kocyki tycie i niebotycznie drogie, z wyszytym imieniem małej na zamówienie - godzinami przyglądała się metkom i miała swoją ulubioną z lwem, stukała w nią palcem i krzyczała " co to jest, co to jest?" -miałam z niej ubaw:)

pościel feretti

Ja mam kilka zmian pościeli tej firmy i ochraniacze także.Jest fantastyczna zarówno kołderka jak i poszewka.Prane wielokrotnie i naprawdę zero śladu użytkowania.Przyjemna miła i piękne wzory

To ja sie jeszcze zastanowie nad ochraniaczem. Dziecko tej mojej kolezanki co sie przydusilo to niefortunnie odwróciła się i zasnęła z główką w bocznym. No ale noworodki raczej się same nie kręcą więc będę obserwować :-)

Iryska - ja tez uwielbiam pościel z feretti :-) bylam baaaaaardzo zadowolona. Po Matusiu mam z papugą a dla Lili dokupie fioletową :-)

Lori-te co najbardziej mi się podobały były niedostępne ale może i dobrze dzięki temu mamy kolorowe wersję(ja wybrałabym beżową) U nas pomarańczowa pszczółka i niebieski piesek.

reklama
Jesli chodzi o te ochraniacze - to osobiscie nie znam nikogo kto mial jakas sytuacje niebezpieczna z nim ale na wielu stronach mozna znalesc statystyki ile niemowlat przez nie sie dusi (nie tylko ochraniacze ale tez maskotki, poduszki, kolderki itd). Tutaj zalecaja przykrywac dziecko tylko kocykami "z dziurkami" a pozatym nic nie wkladac do lozeczka (na poczatku, rocznemu maluchowi mozna). Galaxia ja ochraniacza nie uzywalam I bylo ok, mi sie wydaje ze spokojnie mozna sobie bez niego poradzic :)

Ja mam jeszcze spiworki po Ani, ale dla mnie one nie byly za wygodne... jakos mi sie w nich gubila I zawijala, wiec przestalam uzywac.

Do góry