reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

lori ja mówię jak jest! wiele rzeczy wiesz i nam to pomaga, noi fakt że masz już dzieciątko i jesteś często dostępna na forum - samo przez się... mianuję Cię SPECEM WYPRAWKOWYM! :-D :*
ahh...i nie kombinuj już z tymi suwaczkami, bo ja mam pamięć wzrokową i co chwila zanim coś przeczytam myślę...a kto to? nowy suwaczek... :sorry:

reklama
Dzisiaj oglądałam te tetrowe i flanelowe w biedronce wg mnie beznadziejne zwłaszcza tetrowe jak bandaż flanela ładna ale byle jaka.
cytryna-a dlaczego pościel dopiero po roku kupowałaś?Czym do tej pory przykrywałaś dziecko?

monia - a bo ja lubię zmiany :)

jeśli chodzi o pościel to ja kupie komplet 3-elem. Ochraniacz, poszwa na poduszke i na kołdrę. Najpierw będę używała ochraniacza, a pościel jak mała podrośnie, ale chce kupić komplet żeby było ładnie a nie wszystko z innej parafii.

iryska z tą flanelą... ja wymacałam kilka i były różne. wybrałam jedną paczkę, ale tetra była przestraszna! ja sama bym nie chciała się nią okrywać, a co takie maleńkie dzidzi... za to kocyki były pierwsza klasa!

monia-kocyki były przebrane i nie było wyboru zresztą ja mam 2 śliczne beżowe milusie w smyku kupiłam dla Amelii a są jak nowe.
Ostatnio teściowa znalazła tetrę po swojej córce najmłodszej(14 lat) i porównywałyśmy niebo a ziemia w porównaniu z tymi co teraz są w sklepach takie mięciutkie i zwarte
Ja kołderkę używałam jak tylko mała w łóżeczku zaczęła spać czyli od 3 miesiąca poduszkę dałam po pierwszym roku życia ale feretti ma takie fajne płaskie całkowicie

Ja kupiłam sobie ostatnio 2 pieluszki flanelowe w Smyku. Moim zdaniem sa dobrej jakości chociaż się nie znam, bo to pierwsz pieluszki jakie kupowałam:-D wzorki przesłodkie i mięciutkie w dotyku. te tetrowe mnie w ogóle przerażają, tak jak mówicie większość to teraz takie sztywne i twarde, fuj:-p. Pamiętam jak jeszcze moja mama zawsze do kapieli robiła sobie taką chustkę z tertrowej pieluchy na głowe i to w dotyku było znacznie milsze :p

Dzisiaj oglądałam te tetrowe i flanelowe w biedronce wg mnie beznadziejne zwłaszcza tetrowe jak bandaż flanela ładna ale byle jaka.
cytryna-a dlaczego pościel dopiero po roku kupowałaś?Czym do tej pory przykrywałaś dziecko?

Kocykiem. Tu mozna kupic takie duze, jak jest cieplo rozlozyc, a jak zimno przykryc kilkoma warstwami. Zreszta Ania sie strasznie rozkopywala tak czy tak, wiec tez ja cieplej ubieralam, np body z dlugim rekawem i plarkowy pajacyk. Ja sie nad tym specjalnie nie zastanawialam, powiedzieli ze dziecko do roku ma nie spac na poduszcze i nie byc przykrywane kolderka to sie trzymalam zalecen ;)

Macie może upatrzone na allegro ręczniki?? Kupujecie zwykły czy z okryciem na główkę??? Ja miałam z Natalką ten z okryciem ale jakiś mały mega szybko mi z niego wyrosła!

Łóżeczko będzie zielone lub brąz jeszcze myśle :) ale napewno turystyczne tak mi sie tym razem zachciało nie tradycyjnie, tzn tamtym razem też chciałąm ale mąż focha strzelił tym razem się nie dam :D
Caretero GRANDE łóżeczko turystyczne + przewijak (3218705164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Karolina - kupiłam ręcznik feretti bo wydał mi sie najlepszy w dotyku i porządny. Będzie dobrze zbierał wodę. Ma kieszonkę na główkę dziecka i kupowałam od razu duży a nie te malutkie.

jeśli chodzi o łóżeczka to ja mam w domu drewniane, ale koleżanka tez sie zdecydowała na turystyczne to się dzisiaj naoglądałam i nasłuchałam. Upatrzyła na necie dokładnie to które Ty pokazałaś, ale babka odradziła i zasugerowała to BABY DESIGN DREAM 2013 kojec łóżeczko, MOSKITIERA (3218852935) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Ma 100 razy lepszy materiał, więc dłużej wytrzyma. Ma lepsze wykończenia.

a ja dzisiaj zaszalałam i kupiłam pościel glucka...jest taka śliczna, wymarzona jaką chciałam :) ręcznik feretti, prześcieradło i pokrowiec na przewijak :-)

reklama
Lori co za prześcieradło kupiłaś i pokrowiec ? W sensie jakiej firmy. Bo ja też muszę zakupić i jakoś nie mam sprawdzonej firmy. A widzę że jednak na Glucku stanęło. Super.

Do góry