reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
galaxia - ja właśnie też myślę nad tiny love tylko nie wiem która. Ta co mi sie podoba najbardziej ni idzie jeszcze jako używana, a nie wiem czy wydać 200 zł na nową :dry:

Lori ja nie planuję zakupu karuzelki... jakoś wydaje mi się to czymś zupełnie zbędnym dla dziecka i dodatkowo przeszkadzającym w łóżeczku.
Rozważałam zakup takiej małej z tiny love do samochodu, bo mu sporo podróżujemy, ale na razie się wstrzymałam, dziecko i tak przeważnie w samochodzie śpi :p Tiny Love Karuzela Podróżna 3w1 0+ (3252989473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bardziej od karuzeli jestem zwolennikiem zakupu jakiś zabawek co to mają różne struktury materiały, kolory i różne opcje. Po Szymku mam sporo Lamaze, dla Malutkiej zakupiłam ważkę... o taką Zawieszka Ważka Gryzak Bright Starts 9182 (3258420344) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mati bardzo lubiał karuzele, uspakajała go i interesowała. Super wyciągał do niej rączki wiec u nas był to zakup trafiony. Nie wyobrażam sobie nawet łóżeczka bez karuzeli. Wtedy mielismy jakąś tanią którą trzeba było ciągle ręcznie nakręcać i nawet nie wiem gdzie jest teraz.

z całą pewnością zakupie książeczkę z materiału z czarno białymi obrazkami i tata z Anglii przywiezie jakąś fajną zabawkę na zawieszkę i ja to używałam do budy w wózku. Aha no i dostanie od MAtika na przywitanie ta lalkę z metkami. Chciałabym żeby służyła jej jako przytulanka do usypiania. Jak z niej kiedys wyrośnie to schowam jej do ozdobnego pudełka na pamiątkę.

wpadła mi w oko taka http://allegro.pl/tiny-love-3w1-karuzela-magiczna-z-projektorem-i3291489436.html i taka http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-rosnij-z-muzyka-mix-kolory-new-i3294647184.html , ale wtedy różowa bo niebieska nei będzie pasowała do pościeli

Ostatnia edycja:
Położna w Szkole Rodzenia mówiła nam, żebyśmy się wstrzymali z zakupem karuzel, bo noworodkom to nie potrzebne a wręcz może stresować - one widzą podwójnie, więc jak im się kręcą dwie karuzele nad główką mogą być niespokojne ;) Ja zamierzam karuzelę kupić w drugim miesiącu życia Hani. Plus jest też taki, że jeden wydatek mnie ja początek :p Mnie się podoba ta co Lor ( Tiny Love Karuzela Rośnij z muzyką POZYTYWKA Różow (3296985998) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ) ale zdecyduję jak trochę Hankę poznam i będę wiedzieć co ją zainteresuje.

Annie - ha ha ha jeszcze tego nie słyszałam :-D ... szczerze mówiąc to większość tych położnych ma dorosłe dzieci i chyba juz nie pamiętają co robi dziecko w domu w pierwszym miesiącu, z całym szacunkiem do położnych.
Tu nie chodzi tylko o kręcenie zabawek, u nas wieczorem to był rytuał. Mat był przyzwyczajony do muzyczki z karuzelki i jak wieczorem włączałam to wiedział że to ma być czas na spanie. Bardzo szybko wystarczyło mi dwa razy nakręcenie czyli średnio z 6 minut muzyki , trzy bujnięcia becikiem na boki i już spał :-) ... jak jej wprowadze po miesiacu nowy element to wszystko rozwale i niestety duża szansa że dziecko odrzuci "atrakcje".
Znając charakter Matusia to jakbym mu po miesiącu dała karuzelke najpierw zrobił by tak :eek: a potem w bek na całą chałupą co oni mu przynieśli :sorry2:

aaa jeszcze jedna sprawa na samym początku to dziecko widzi przede wszystkim tylko twarz matki przy karmieniu bo jest najbliżej ok 20 cm od twarzy dziecka, a nie podwójną karuzelkę :-D

reklama
fillil - jak ty dałaś rade czyścić pupe płatkami gdzie kupa wielka jak chałupa ?:-D ...o jakie Ci płatki chodzi?:-p ... czy miałaś metode jak ja że najpierw tyłek pod prysznic a potem cos tylko doczyściłaś?

he he rozbroila mnie ta kupa jak chalupa ;) widac w tym tez kazde dziecko inne bo moja robila jako noworodek kupe 20 razy dziennie (po kazdym karmieniu) I bylly malutkie.

Ja szukam jakiś szablonów do zrobienia literek na ścianę, dla mojej Natki zrobiłam z cienkiego styropianu wygładziłam gładzią i na koniec farba, niestety szablony zostały w Pl :( a dla Jakuba też bym chciała sama zrobić. Tamte mi wyszły tak, co sadzicie brać się za następne czy gotowe kupić :)
Zobacz załącznik 565983

Sliczne!!! zazdroszcze talent!

My mamy taka karuzelke:
karuzela pozytywka Tiny Love muzyka klasyczna (3313583404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja mam doswiadczenia podobne do Lori - Ania uwielbiala swoja, nadal jak ja zobaczy kladzie sie na podlodze I kaze sobie wlaczyc. To byla pierwsza rzecz jaka sie "bawila" I do ktorej sie smiala a uzywalismy od poczatku.

Do góry