reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Galaxia mnie się wydaję, że cięzko, bo zależy od dziecia. Teoretycznie zmiana pampka zsiusianego co jakieś 4-5h to chyba norma, ale u mnie A robiła jedną kupkę dziennie, czasem dwie, a Igor miał zdecydowanie większe zużycie pieluch, bo kupek robił tyle ile jadł, więc często zmiana pieluchy przed papu, bo zlana i zaraz po cycaniu znowu:baffled:
5-6 pampków dziennie to na pewno.

reklama
Galaxia myślę że na początek musisz przyjąć ok 6-8 pampków na dobę. Ja przed karmieniem nie zmieniałam, bo właśnie z reguły po karmieniu były siuśki i kupka, więc uważałam za bezcelowe zmienianie tuż przed karmieniem. To podobno metoda jak dziecko trzeba regularnie karmić a nie chce się rozbudzić, że niby przy zmianie się rozbudzi i będzie świadomie jadło.
Ja zużyłam parę paczek 1, bo mój Synek urodził się z wagą poniżej 3kg. Teraz zakupię 1 (białe pampersy) ich jest chyba 78 w paczce. A jak zacznie brakować to teraz w większości sklepów są to się dokupi.

moja mała urodziła się z waga 3670 i używałam dość długo z pampersa newborn. Zużywałam gdzieś około 10. Mąż kupił pampersy dopiero jak mała się urodziła , teraz kupie jedna paczkę przed porodem bo zawsze mogę A wysłać do sklepu jak mały się urodzi.

Pampersy ida jak swieze buleczki:tak: U nas kupa co karmienie czyli co 2-3 h wiec lekko trzeba liczyc 10 szt na dobe:rofl2: Gracjan mial 4260 no ale te 1 nosil jena paczke bo jak za wielki pampek to zas bokami wylatuje i caly dziec do przebiorki

Dziewczyny ile pampersów tych najmniejszych kupujecie? Ja na razie myslałam o jednej paczce DADY (bo te będę używać) bo to nie wiadomo z jaką wagą dzidzia się urodzi

nie kupuj więcej bo mogą uczulić. Sama będziesz wiedziała jak idą. Jedno dziecko robi kupę raz dziennie, a czasami raz na kilka dni wtedy pampka nie trzeba tak często zmieniać. Inne dzieci robią kupę przy każdym karmieniu, a z tym częstotliwość tez jest inna.

ja planuje teraz na weekendowych zakupach kupic jedna paczke dady wezme od 3 do 5 kg chyba...mam nadzieje ze nie uczula;-)i mleko wezme 1 bebiko zeby bylo w razie czego...z mlodym uzywalam nestle i nie byl za dobry dla niego..
galaxia a jak z tym stanikiem zamawialas?bo ja juz niewiem cholercia co robic...chyba pojde przymierze te co u nas sa i pomysle co dalej...

jednak zrezygnowałam z tego stanika i kupiłam w sklepie ze zwykłymi stanikami. Dałam 110zl, rozpinane ramiączka, półusztywniany

ja mam już chyba parę paczek pampersów, nie wiem, bo to teściowa kupowałą:p ale u mnie jest ten plus, że ona ma własny sklepik i jak 1 będzie już za mała to wymieni na 2 bez problemu:) teraz pampersy są wszędzie, więc nie warto robić takich zapasów, no chyba, że trafi sie na jakaś fajna promocje;)

Lori- mam już 5 butelek:-D z czego tylko 2 kupiłam więc super:-D 2 z lovi, 2 TT i 1 z Aventu :) Zobaczymy, która najbardziej podpasuje Lelusiowi :)

sory za posta pod postem ale zapomniałam, że przed chwilą tu pisałam;/ mózg z budyniu:p Wybaczcie! :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja dziś w paczuszce z SR dostałam butelkę z lovi. mam kilka z aventu. do tego dostałam smoczek z lovi i trochę próbek z hipa, jelpa, floradix, oilatum.

reklama
ja próbki uwielbiałam, samemu można przetestować co pasuje do skóry. Długo na nich jechałam, a teraz nie mam prawie wcale, a to przez to że nigdzie nie chodzę na nfz :dry:

Do góry