reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

W końcu i jak zaczęłam kompletować ubranka dla maluszka - na razie skorzystałam z promocji w lidlu - kupiłam bodziaki i termometr elektryczny do czoła i ucha, i e pepcko - tam kupiłam czapeczki (szczególnie za jedną mój M oszalał pewnie dlatego że pisze I Love Daddy :-) ) spodenusie i podkoszulke po 5 zł, ręczniczek za 3zł i troszkę większe śpiochy, ale były śliczne i nie mogłam się oprzeć. W sobotę jadę do mamy i tam przejrzymy ciuszki po moim braciszku to zobacze co jeszcze będę musiała kupić na początek.

reklama
jak im się chciało za parę groszy wystawiać, macie szczęście, że takie łaszki wynajdujecie;-)

jaw lumpkach kupiłam, na pierwszy dzień w szpitalu- body z krótkim rękawkiem, bluzeczkę zieloną odpinana z tyłu, żeby przez głowę nie zakładać, spodenki brązowe, czapeczkę, na drugi dzień- śpioszki i body z długim rękawkiem zapinane z przodu, tez żeby nie przez główkę, bo noworotki tego nie lubią, muszę dokupić czapeczkę i niedrapki, na 3 dzień - body z krótkim rękawkiem, spodenki białe i bluzeczka różowa w bambiego, jest urocza, ale przez głowę zakładana, trudno:shocked2: , no i tu tez skarpetkeczki, czapeczkę i niedrapki musze dokupić
i to tyle do szpitala dla maleństwa z ubranek
za to zapłaciłam może ze 3 zł, ale szukałam ubranek jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży, szafka pełna do 3 rozmiaru, dkolejne rozm. to będę się potem martwić, bo mój lumpek zamknęli:confused:

a i te staniki co weronkazzz ppytała, to ja takie kupowałam przy drugiej ciąży, nie odpowiadały mi, wisiały mi pierski, musiałam pod spód kłaść normalny stanik, więc się dodatkowo pociłam, spałam tylko w nim, mojemu mezowi sie tylko podobały w nim piersi, bo naturalne w dotyku, a jak skończyłam karmić to zakładałam sobie na normalny stanik, do biegania, żeby sobie jeszcze bardziej usztywnić piersi, a tak to nie polecam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a jaka kolderke wybieracie do lozeczka ze sztucznym czy naturalnym wypełnieniem ? Moja znajoma kupila welniana z owczej welny i w poszewke wrzucila i jest bardzo zadowolona. Ale slyszalam ze lepiej kupic sztuczne nieuczulajace. Co myslicie ?

A myśmy tu już wylobbowały, że najlepiej żadnej kołderki nie kupować bo potrzebna dopiero po roku;-)
A zalezy to od tego czy dziecko alergik czy nie a tego dowiesz się dopiero po porodzie.;-)

Ja kołderkę mam, bo dostałam, tą sztuczną, ale jak na razie nie mam zamiaru jej używać i tak jak kakakarolina pisze wcześniej niż po roku raczej nie będzie Ci potrzebna. Lepiej zastanowić się nad śpiworkiem, bądź lepszym kocykiem. ;-)

A ja też mam pytanie związane ze snem. Zastanawiam się nad wyborem materaca do łóżeczka. Jaki kupujecie albo jakich używacie??? Pianka, pianka-kokos, gryka-kokos, gryka-pianka-kokos???? Są jeszcze lateksowe, ale te to cenami przerażają. Kompletnie nie wiem jaki najlepszy. A wiem po sobie że dobry materac do spania to podstawa!

Bejbi po co Ci aż 3 czapeczki do szpitala??? U nas w szpitalu czapeczkę zakładają tylko w pierwszej dobie. A w takie upały jak teraz to nawet krócej. I lekarze tylko chodzą i zwracają uwagę że przecież nikt z nas w czapce w domu nie chodzi, więc nie ma sensu dziecka przegrzewać. Każą zakładać tylko wtedy gdy jest chłodniej a trzeba salę przewietrzyć to na czas otwierania okna zakładają.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry