reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyprawkowo ;-)

tak, oddzielnie jest gondola a oddzielnie koła z ramą, można składać, rozkładać do woli.

ja zdemontowałam u siebie szczebelki bo Misiek już sam wychodzi z łóżeczka i wygodniej mi jak sam do niego wchodzi i się kładzie niż go wkładać od góry.

reklama
nie ma za co;-)

firmy Ci nie podam, bo to taka firma krzak była - ostatnie sztuki producent wyprzedawał i taki najprostszy był, ale byłam z niego baaaaaaaaaaaardzo zadowolona i nie będę kupować nowego.

To ja podepne sie do tematu wozka, lozeczka i przewijaka
Ja mialam wozek 3 w 1. Faktycznie gondoli uzywalam do 5mc bo potem moja corka zaczela siadac i bylo to niebezpieczne. Teraz przy drugim dziecku wiem ze napewno nie wydam kupy kasy na wozek bo sie nadzwyczajniej nie oplaca! Gondola do momentu az dziecko nie bedzie siadalo, maxi cosi bardzo przydatne i potrzebne kazdej mobilnej mamusi. Do samochodu jak ulał a i te co sie zdecyduja na wozek z adapterem idealnie bop nie trzeba gondoli brac.Spacerowka to temat rzeka bo kazda lubi co innego :-)
Dla mnie wazne bylo by rozkladala sie calkowicie do spania na plasko, miala kosz na zakupy, byla lekka i latwa w skladaniu:rofl2: i trafilam na cudo ktore teraz wykorzystam:-)
Zapewniam ze spacerowke bede uzywala zaraz jak dzidzia bedzie siadala.
Mnostwo mam zamienia ciezkie wozki na spacerowki.
Jezeli chodzi o łóżeczko to szczebelki sa wyjmowane po to by dziecko moglo samo do niego wejsc i z niego wyjsc. To z linku jest cudowne i bardzo podreczne. Szufladki na pieluszki ....
Przewijak:cool: ja mialam taki co naklada sie na lozeczko i swietnie spelnil swoja funkcje. Szczerze to bez przewijaka tez bym dala rade. Na komode nie mialam miejsca wiec nie mam doswiadczenia w tym temacie.

Kolyska cudowna tez bede miala Dostalam w prezencie od siostry a lozeczko mam po Laurze- bedzie na pozniej

Bellamy Meble Dziecięce. Dla dzieci i młodzieżowe

Do tego łóżeczka też się przymierzałam, byłoby to dla nas idealne rozwiązanie bo nie bardzo mamy gdzie wcisnąć komodę na ubranka dla dziecka. Jednak okazało się że jest o 10 cm za długie niestety :( no i ta cena. Co do szczebelków to na innej stronie z tym łóżeczkiem kiedyś czytałam że ma wyjmowane szczebelki i chyba właśnie te dwie boczne ramki to chodzi o szczebelki ale trzeba by jeszcze dopytać przed zakupem.

Ostatnia edycja:
gnagna no jeżeli chodzi o wózek to rzeczywiście temat rzeka i niestety zależny i od gustu mamy i od dziecka. Jedno będzie jeździć w gondoli do 9 miesiąca i grzecznie leżeć a inne mając 4-5 miesięcy już będzie chciało siedzieć. Jak rodzimy w marcu to plusem jest to, że nie trzeba szukać wózka z duża gondolą bo i tak następnej zimy w nim nie przejeździ (jak miałąm rodzić w lipcu to było to dla mnie istotne i udało się córkę w gondoli do końca mrozów przetrzymać). Tak jak dziewczyny piszą jeżeli jesteś mobilna to ważne, żeby można było łatwo zamiast gondoli wsadzić fotelik samochodowy bo to dużo wygodniejsze zabrać sam stelaż i fotelik niż jeszcze gondolę do bagażnika ładować. No a jeżeli chodzi o spacerówkę to kwestia np czy będziesz musiała ją nosić choć trochę. Bo jak np nie muszą ani jednego schodka wózka znosić i dla mnie spacerówka ta z wózka 3w1 jest idealna. Fakt że ciążka ale widzę, że dla Wiki wygodniejsza niż spacerówka. A jeżeli chodzi o to, czy po pewnym czasie i tak będzie trzeba kupić tzw parasolkę to zależy czy jeździcie samochodem albo generalnie macie zamiar się gdzieś z dzieckiem wybierać bo wtedy duża spacerówka to masakra. Ja naszą uwielbiam ale jak gdzieś jedziemy to i tak mamy na stałe w zasadzie w bagażniku parasolkę. A co do komody i przewijaka. To pewnie bez wszystkiego da się obejść i jakoś to zorganizować. Ja w pokoju małej mam z mebli tylko łóżeczko, fotel do karmienia i właśnie omodę z półką na przewijak i nad nią ze 3 półki wiszące. No i dla mnie jest to mega wygodne bo mam do wszystkiego blisko - ubranka na dole, taki mały przewijak który leży na wieszku zajmuje trochę więcej niż połowę a obok i na półkach mam wszystko co potrzebne - pieluchy, mokre husteczki, suche, wszelkie kremy i maści, a nawet ajpotrzebniejsze leki.

reklama
Jeżeli chodzi o mebelki, chciałabym wiedzieć, czy konieczna jest komoda z przewijakiem, czy dawałyście radę bez niej? Czy macie doświadczenia z przewijakami nakładanymi na łóżeczko?

Iza - ja miałam przwijak i używałam go jakieś 2 tygodnie. A to dlatego, że po kąpieli idealnym przwijakiem okazała się pralka - bo nie chciałam wynosić rozgrzanego malucha z łazienki, więc na pralce rozścieliłam kocyk a na tym ręcznik, a pampersy w ciągu dnia zmieniałam na łóżku, bo mi po prostu zaczęło być tak wygodnie. Potem nie odważyłam się już małego trzymać na przewijaku, bo od 4 mca Wojtek wytrwale ćwiczył przekręcanie się z plecków na brzuszek, więc się bałam, że mi spadnie. Poza tym mieszkamy w domu piętrowym, przewijak był u góry w sypialni a ja większość dnia spędzałam na dole - w kuchni lub w salonie. I jak mały zapełnił poduszkę to mi się nie chciało za każdym razem lecieć po schodach na górę, tylko przewijałam go na kanapie;) Sa osoby, które są zachwycone przewijakami, dla mnie to rzecz zbędna i nie planuję takiego zakupu przy drugim maluchu;)

Do góry