reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wzdęcia

reklama
Rozwiązanie
Przed kolonoskopią miałam tabletki ulgasim, ale czasem biorę je też na wzdęcia, bo mają w składzie symentykon, który rozbija gazy w przewodzie pokarmowym. Także likwidują te tabletki gazy. Zapytaj w razie czego swojego lekarza, czy można brać to w ciąży, ale wydaje mi się, że można.
Jeśli jesteś w ciąży i to na początku, to niestety zmiany hormonalne wpływają również na pracę jelit. Tu masz babyboomowy artykuł, jak sobie pomóc ze wzdęciami w ciąży.

Jest szansa, ze przy odpowiedniej diecie, za kilka tygodni wszystko zacznie się stabilizować. Może warto sie skonsultować z dietetykiem? Z tego co pamiętam instytut żywności i żywienia ma darmową infolinię, gdzie można porozmawiać z ekspertem :)

Ja często chodziłam do toalety bo tylko w tej pozycji mogłam łatwo i szybko pozbyć sie gazów. Rownież ciepła kąpiel pomagała. I leżenie w pozycji polsiedzacej ze zgiętymi i szeroko rozstawionymi nogami pomaga pozbyć sie gazów.

Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi.
Tak, to początek ciąży, dopiero 5t.
Dwa dni temu w nocy aż mnie skręcało z bólu - już chciałam jechać na pogotowie, bo myślałam, że coś się złego dzieje - dopiero jak poszłam do łazienki i uszło ze mnie "ciśnienie", zorientowałam się, że to gazy.

Przed kolonoskopią miałam tabletki ulgasim, ale czasem biorę je też na wzdęcia, bo mają w składzie symentykon, który rozbija gazy w przewodzie pokarmowym. Także likwidują te tabletki gazy. Zapytaj w razie czego swojego lekarza, czy można brać to w ciąży, ale wydaje mi się, że można.

Rozwiązanie
Do góry