reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

Kangurka szkoda tylko ze my ludzie-ssaki potrzebujemy tak dlugo opiekunow a szczenieta,czy inne ssaki tak szybko staja sie samodzielne.
Faktycznie nie moge znalezc rejestracji,moze tu nie ma.,nie pamietam.jak bylo na tych siatkach centylowych,ja jak wchodze to odrazu pokazuje mi pomiary Klaudii.... a juz wiem normalnie wpisz np date urodzin dziecka,perwsza wage i wzrost i potem SPRAWDZ i pozniej bedzie info o rejestracji.

Kangurka jak wprowadzisz dane Nikoli i pokaze Ci jej siatki centylowe to pod nimi jest tekst :

Rejestracja jest bardzo prosta. Wystarczy, że podasz nazwę użytkownika! Alternatywnie możesz podać swój email - łatwo go będzie zapamiętać (nie zostanie on nigdy nikomu przekazany).
Nick (lub email) :

Dzięki dziewczyny!
Będę próbować jak tylko dam rade na chwilke usiąść spokojnie na kompie :happy:

reklama
Już mam.
Wklejam bo to ciekawe zjawisko u nas - zobaczcie jak układa się nasz wykres na siatce.

Wygląda to dosyc niepokojąco, ale ja jestem spokojna, bo jak pisałam wcześniej - lekarka powiedziała że Niki rozwija się rewelacyjnie i to nie jest dla niej żaden sygnał alarmowy w tym wypadku.
A nie bez powodu wygrzebałam pediatrę do którego mamy jakieś 80km drogi... :nerd:
Mamy sie stawic kontrolnie za 2 miesiące i wtedy zobacze jak przybrała Nikol.

Swoją drogą - byłabym wdzięczna za możliwość porównania mojego wykresu z wykresami innych majówek które karmiły WYŁĄCZNIE piersią do 6 miesiąca.

Na dzien dziesiejszy(6.5 miesiaca) waga Klaudii wynosi 9.900,od ostatniego wazenia przytyla 1200r a wzrost nie wiem ale ubranka na 80 i 86 nosi

chart

Ostatnia edycja:
Wiki tak jestesmy wysocy,ja 176 malzon 180. Ale i Klaudii wage urodzeniowa miala duza 4670 wiec co tu sie dziwic ;-) a Vanesska urodzila sie z waga 3800 i jak miala 13 mieseicy wazyla 10800g czyli prawie tyle co Klaudia teraz

no ta waga urodzeniowa tez duzo daje ja widze po kolezankach ktorych dzieci rodzily sie 4 albo wiecej to one takie duze sa ;-)wiesz a mi sie taka postura jak klaudi zaraz kojarzy z tym ze bedzie grala w siatke moja siorka teraz nie jest szczupla ale nie jest gruba jest taka zbudowana nie ma sadelka bo jej nie uszczypniesz hehe ale taka w sobie zbita wiesz o co chodzi ale namieszalam to mi sie wlasnie z siatkarkami zaraz kojarzy :-p

Dzis wazylam Konradka i ma 8.640g:-)jest calkowicie w normie:-)Nie chcieli mi go tylko zmierzyc bo rzekomo w osmym mies i tak beda,takie badanie ogolne:-)czyli za mie;-)
DZIEWCZYNY SKAD WZIASC TE SIATKE WAGOWA??

reklama
Kangurka, ja karmiłam wyłącznie piersią do 6 miesiąca. Link do mojej siatki jest w podpisie. U Igi też nastąpił spadek, aczkolwiek nie tak drastyczny jak u Nikol.

Do góry