reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

Kangurka, ja karmiłam wyłącznie piersią do 6 miesiąca. Link do mojej siatki jest w podpisie. U Igi też nastąpił spadek, aczkolwiek nie tak drastyczny jak u Nikol.

Faktycznie, spadek u Was nieznaczny, w porownaniu z nami.
Ale tendencja podobna - gorsze przyrosty u naszych panienek po 3 miesiącu.
Dzięki za odpowiedz :tak:

Moze ktos jeszcze??

reklama
kangurka- chyba wszystkie dzieci nie maja takiego samego przyrostu wagi jak w pierwszych 3 miesiącach.
Ja karmiłam piersią i dokarmiałam butelką a też Miko już tak nie przybiera. Nawet pomimo dawania kaszek, obiadków, zagęszczania mleka kaszkami/kleikami. Teraz więcej się rusza- więcej kalorii spala.
kwiateczek - Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka

No a jak skoncza roczek to juz wogole przyrost wagi maly, mowi sie ze na pol rocze dziecko podwaja wage a na rok potraja wage urodzeniowa.
Vanesska jka miala nie wiem gdzies 13 miesiecy wazyla niecale 11kilo a teraz dwa lata pozniej wazy 15 kilo i nie jest jakims chudzielcem wcale,dzieci sie wudluzaja i ida w gore i wlasnie wiecej ruszaja wiec i spalaja.

Kwiateczku, właśnie o to mi chodziło - bo wykres wagi macie bardzo ładny - stąd moje niedowierzanie ze jestescie wyłacznie na piersi :-)

Co do walki z cycem - moze napisze na odpowiednim wątku...

reklama
Do góry