reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

Widzę, że moja Klaudynka to prawdziwa kruszynka bo waży obecnie 6890 a mierzy 69 cm. Lekarka mówi, że troszke za mało przybiera na wadze (przeciętnie tylko 400g na miesiąc) i za duża rozbierzność jest między tymi centylami ale ja nie znam się na tym :p. Osobiście uważam, że córcia wcale źle nie wygląda i widocznie taka już będzie drobniejsza. Robiłyśmy badania krwi itd, i nic nie wykazały więc widocznie Ona poprostu tak ma.

reklama
Widzę, że moja Klaudynka to prawdziwa kruszynka bo waży obecnie 6890 a mierzy 69 cm. Lekarka mówi, że troszke za mało przybiera na wadze (przeciętnie tylko 400g na miesiąc) i za duża rozbierzność jest między tymi centylami ale ja nie znam się na tym :p. Osobiście uważam, że córcia wcale źle nie wygląda i widocznie taka już będzie drobniejsza. Robiłyśmy badania krwi itd, i nic nie wykazały więc widocznie Ona poprostu tak ma.

Po pierwsze - witaj wśród Majówek :)

Co do centyli i Waszej wagi odsyłam do moich wcześniejszych postów:
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...naszych-dzieci-17583/index24.html#post2934892
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...naszych-dzieci-17583/index25.html#post2940035

głowa do góry :)

Panistepelek Twoja corcia jest w sam raz:tak: moj Konradek jest taki sam no moze ma 71cm ale to nie wielka roznica.w tutejszej skali jest to n orma wiec sie nie martw:-)my tez tyjemy tyle 400-500g tak powinno w sumie teraz byc:tak::tak:

kwiateczek, kangurka - Dobrze, wiedzieć, że nie tylko moja Klaudynka tyle waży. Wsumie to nie mam co sie martwic, bo dobrze sie rozwija i zdrówko też ogólnie dopisuje.

moj ma 71 i wazy juz 10kg ale nie wyglada na tuscioszka policzki ma tylko takie puce ale reszta ostatnio chudziutka:-( zeberka mu czuc nozki mu troszke schudly a jak go z wanienki wyciagam to wydaje mi sie ze sie wysliznie

Nie pierwszego bo nasza Zuzia chyba też 10kg waży i ma 72 cm:tak::-)
:szok: ale masz mleko z dopalaczem.

Miku waży 8 kg i nie wiem ile wzrostu ale 74 miał w listopadzie a z ciuchów wyrósł.
Tak jak u Kamilki, buzia pyzata ale brzuszka nie ma, żebra na wierzchu a dupinkę to ma w ogóle jak na usg z 22 tyg. taka nietłuszczowa:-(.Też jak go z kąpieli podnoszę to mi sie wydaję, ze go złamię lub wypuszczę.

reklama
Do góry