reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Axarai i Sylwia dzięki za miłe słowa wsparcia :)
swoją drogą nie zaglądałam tu 1 dzień i ledwo daję radę Was nadrobić, ależ jesteście gaduły! :)

słuchajcie jak te tygodnie się ogarnia :) jak jest pierwszy tydzień ten, w którym jest @ to to jest 1. Czy zero?
a potem raczej się zakłada, że to już 5 tydz i 2 dni czy mówi się 6 tydzień :D ? ja wiem, że głupie, ale liczę i liczę, bo tylko to mi zostało :p czekając na wizytę :)
a jak mam cykle 30 dniowe, to w sumie któryś z pierwszych tygodni jest dłuższy czy coś, bo to w sumie głupie :)
a może to wszystko jest bez znaczenia i tylko tak "około" ?:)
ależ mam problemy :)))

Witajcie Dziewczynki,
U mnie dni płodne sie zbliżaja wiec muszę brać sprawy w swoje rece hehe:cool2:. Jakos po ostatnim nieudanym staraniowo miesiacu nie nakrecam sie już tak bardzo. Tak to już dziwacznie ze mna jest że z jednej strony bardzo chce a z drugiej sie boje że powtórzy sie nieszczesliwa sytuacja w 2009 kiedy to straciłam ciąże.
Marysiu ja wiem coś o mdłościach, męczyły mnie z córcią do 5 miesiaca.Ale w końcu mina.
Jane ja także na urlopiku jestem:tak:

Ostatnio wzięłam sie za obserwację swojego organizmu tempkę mierze , śluzik ogladam i mam przeczucie że moje owulacje to tak wystepuja okolo 16, 17 dnia cyklu a zawsze mialam wrazenie ze jak cykl 28 dni to owulacja musi być 14 dnia. A moze sie myle w sumie ekspertka w tej dziedzinie sie jestem.
Miłego dnia:D:-)

Ja tez sie melduje dzisiaj wstalam o 11, ale to przez to ze po drugiej poszlismy spac. Naszczescie nie mam zbyt duzo nadrabiania bo widze ze tu cisza dzisiaj zapewne przed burza;-)

joweg - hej =)

polisia - jak jest 5 tydzień i 2 dni tzn że jesteś w 6 tygodniu .... ciąża liczy się od pierwszego dnia @ ... a o co chodzi ze przy cyklach 30 dniowych któryś tydzień jest dłuższy to Ci niestety nie pomogę bo nie załapałam twojej myśli :sorry2:

Kaso - wstaw sobie wykres w podpis...jestem ciekawa jak to u ciebie wygląda, jak mierzę pierwszy raz i nie wiem czy to tak powinno być czy nie :zawstydzona/y: .... ohhhh ja też strasznie dużo i długo wymiotowałam :dry:

Marysiu - odpoczywaj sobie na l4...oby mdłości szybko minęły :tak:

scotland - ale Ci dobrze śpiochu :-p .... mi by dziecko nigdy nie dało tyle pospać :sorry2:

ja mam dużo bialego śluzu :unsure:

Dzień dobry Kobitki! Dzisiaj pewnie spokojniejszy dzień na forum, przynajmniej dla tych co w Polsce mieszkają, będzie, Święto, Mężowie w domku może, więc tym które dzisiaj będą molestowały swoich panów, życzę udanych transakcji:-D
Ja dziś z synkiem śmigam do rodziców, bo jakoż, że mój mały jest jednym z Trzech Króli, mała imprezka się szykuje:tak: Wczoraj tak mnie brzuch bolał wieczorkiem, myślałam, że jak rano wstanę to @ przylezie, ale ufff na razie nie ma :happy2:

hej dziewczyny jestem :) no i oprzyszla @ niestesty :( mielismy isc do lekarza ale wlasnie dostalismy kredyt na dom i sie zaczyna :) kupe roboty :)
moze wiosna bedzie lepsza na in vitro:) ja bardzo trzymam kciuki cały czas:)

Dzień dobry Kobitki! Dzisiaj pewnie spokojniejszy dzień na forum, przynajmniej dla tych co w Polsce mieszkają, będzie, Święto, Mężowie w domku może, więc tym które dzisiaj będą molestowały swoich panów, życzę udanych transakcji:-D
Ja dziś z synkiem śmigam do rodziców, bo jakoż, że mój mały jest jednym z Trzech Króli, mała imprezka się szykuje:tak: Wczoraj tak mnie brzuch bolał wieczorkiem, myślałam, że jak rano wstanę to @ przylezie, ale ufff na razie nie ma :happy2:
dobrze ze @ nie przyszła, ja leze w łózku bo cos zoladek mnie boli i głowa:( mielismy jechac dzisiaj do znajomych ale nie wiem czy to wypali chyba nie...:(
niestety nie mam siły was nadrabiac axarai ty masz dobra pamiec wydazyło sie cos od wczoraj??:)

axarai - a dzisiaj planowo powinna przyjść @? .... trzymam kciuki!

Karla - brałaś jakieś kropelki na żołądek? ....współczuję

poniżej na naszym forum znalazłam info odnośnie śluzu...może komuś się przyda

SPOSÓB OBSERWACJI ŚLUZU

Na obserwację śluzu składają się odczucia i wygląd (ocena wzrokowa). W ciągu dnia kobieta jest w stanie zauważyć i rozróżnić odczucie suchości, wilgotności lub mokrości, śliskości, występujące w okolicy ujścia pochwy.

Ocenę wzrokową śluzu kobieta prowadzi każdorazowo przy korzystaniu z toalety. Dotykając papierem toaletowym okolicy sromu, stwierdza obecność śluzu i jego właściwości.

Obserwacje notuje się wieczorem. Notuje się najbardziej płodne cechy śluzu zaobserwowane w ciągu całego dnia.

ODCZUCIA JAKIE DAJE ŚLUZ I WYGLĄD ŚLUZU
Odczucia:
* sucho } brak śluzu
* wilgotno lub "już nie sucho" } śluz mniej płodny
* mokro } śluz płodny
* ślisko } śluz płodny
* "naoliwienie" } śluz płodny

Wygląd:
* mętny } śluz mniej płodny
* lepki } śluz mniej płodny
* gęsty } śluz mniej płodny
* kleisty } śluz mniej płodny
* płynny } śluz płodny
* przejrzysty } śluz płodny
* rozciągliwy } śluz płodny

Szczyt objawu śluzowego (dzień szczytu śluzu) jest to ostatni dzień, w którym śluz szyjkowy ma choć jedną cechę śluzu płodnego. Rozpoznać go można tylko retrospektywnie w dniu następnym, gdy stwierdza się, że śluz zupełnie zniknął lub wyraźnie się zmienił na śluz typu mniej płodnego, a także zniknęło odczucie mokrości (śliskości) w przedsionku pochwy.

Instrukcja interpretacji kart z obserwacji typowego cyklu - reguły typowe
1. Należy zawsze:
• sprawdzić numer cyklu,
• znaleźć i zakreślić kółkiem wszystkie zakłócenia,
• odnotować, czy w poprzednim cyklu krzywa termiczna była dwufazowa.

2. Interpretacja zmian objawu śluzu:
• Zwykle przez kilka dni po miesiączce występuje odczucie „suchości” i brak jakiegokolwiek śluzu. Następnie pojawia się odczucie „wilgotności” (zmiana z „suchości” na „już nie sucho”), a wraz z nim śluz gesty, lepki, nierozciągliwy, mętny (śluz o cechach mniejszej płodności).
• U niektórych kobiet po miesiączce występuje stała, nie zmieniająca się wydzielina z odczuciem wilgotności lub jedynie samo odczucie wilgotności bez śluzu.
• Po kilku dniach w obu tych sytuacjach w miarę wzrostu pęcherzyka jajnikowego pojawia się śluz rozciągliwy, przejrzysty, podobny do surowego białka jaja kurzego (typ śluzu wysoce płodnego) i towarzyszą mu odczucia „mokro”, „ślisko”, „naoliwienie”.
• Ostatni dzień, w którym śluz posiada jakąkolwiek cechę śluzu wysoce płodnego, nazywa się dniem szczytu objawu śluzu. Dzień ten ustala się retrospektywnie. Następnego dnia, gdy nie stwierdza się obecności żadnego śluzu lub wystąpi śluz o cechach mniejszej płodności (nierozciągliwy, gęsty, mętny) i zaniknie odczucie „mokrości”, „śliskości”, „naoliwienia”, a pojawia się odczucie „suchości” lub „wilgotności” ustala się, że dzień poprzedni był dniem objawu szczytu śluzu.
• Zaznacz 1,2, i 3 dzień po dniu szczytu objawu śluzu (S+3).

Hej dziewczyny :) nie lubię takich "dziwnych" świąt :D cały czas mam wrażenie że jest niedziela :)

oglądałam dzisiaj fajny polski dokument na tvn style pt Prawo do dziecka-o in vitro, bezpłodności, leczeniu...
i jak zwykle ja oglądam a mąż marudzi "znowu jakieś gówna oglądasz" :-D wkłada słuchawki i gra na laptopie :-D

no i tak oglądam i lekarz mówi, że problemy z zajściem w ciąże leży po obu stronach i żeby facet ograniczył palenie, zdrowo się odżywiał, nie nosił obcisłych gatek... wiecie dobrze znana nam wszystkim śpiewka :-) oczywiście milion razy mówiłam o tym mężowi ale on i tak nie pali, nie pije, nosi bokserki itd czyli "wzór", ale jak doktor powiedział, o stawianiu laptopa na kolanach...
mąż który niby miał słuchawki w uszach i nie słuchał wstał zdjął laptop z kolan i mówi "no nie będę go już nagrzewał" :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

padłam ze śmiechu tyle razy mu to mówiłam a dopiero doktora z tv posłuchał :-D
poza tym włączył się w oglądanie i psioczył na wszystkich którzy są przeciw in vitro :)

reklama
justynka - hahaha przypomniałaś mi o tych gatkach i własnie mowię do męża że muszę go przestawić na bokserki...a on zrobił taką minę :oo2: ...ale poiedzial " niech Ci będzie i tak odkuję sie jak już będziesz w ciąży" :-D

Do góry