reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Pisalam Wam dziewczynki ze dzwonilam do gina i niestety nic na tym etapie nie zrobi kazal brac kwas 2 tabletki i czekac do poniedzialku wtedy zrobic jeszcze raz bete i zadzwonic, mi jest dzis strasznie niedobrze mdli mnie na calego. ide sie polozyc bo zaraz padne :-( a co do norm to u mnie w lab zaczyna sie od 5 ciaza ale ja juz pisalam wam wczesniej ze w ciazy z aniolkiem nie mialam od razu bety wysokiej . pozniej dam znac

reklama
Karolina ja byłam jakoś pod koniec 5 tygodnia (może początek 6), to wg moich obliczeń :) tydzień temu, wtedy nic. Powiedziała, że za wcześnie, że macica mała, w dodatku tyłozgięcie więc nic nie znajdzie i mam przyjść za około 3 tygodnie. Twierdziła, że skoro 2 kreski to najpewniej jest ciąża, ale nie może potwierdzić, więc mam łykać folik i czekać.
A ja się nakręcam. Boli - źle, nie boli - jeszcze gorzej. Szczerze mówiąc z tego co piszesz to tak, jak Ty :)
Myślę, że spróbuję pójść do lekarza na koniec przyszłego tygodnia, bo muszę bez zapisu, bo zapisy są na połowę lutego :D tak wg rachunków to będzie 7 tydz i kilka dni, więc już chyba coś znajdzie... albo nie...
To pewnie zależy i od lekarza i ciąży i aparatury, u mnie nie było usg, tylko ręczne badanie.

i tak jak pisze Ilona za wcześnie to więcej nerwówo - mówię Ci!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
polisia to gin nie zrobiła usg i twierdzi ze nie mozę potwierdzić ciąży ????????????????? :szok: Ja bym, od razu poszła do innego NORMALNEGO lekarza !!!!!!!!

Polisia co to znaczy "albo i nie" kiedyś kobitki szły do lekarza w 8 tygodniu najwcześniej, a że nie było USG, to nawet jeszcze nie mogli potwierdzić na 100%, a powiem Tobie, że mniej się człowiek wtedy stresował:tak: Ja nawet z pierwszą dwójką to nie miałam testów ciążowych, nawet nie wiem, czy wtedy były:blink:, więc się nie denerwuj, kreseczki są, są! Spokojnie poczekaj!
Scotland no może, może...... tak ładnie wyglądają te jedyneczki:-D

Ilona ja nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie dostaje się skierowanie osobne do lekarza, w gabinecie nie ma usg, chyba, że prywatnie, ja chodzę państwowo.
I gdzie nie byłam to tak jest.
i co, znaczy mam iść prywatnie? zawsze macie na usg?

Axarai dziękuję, też tak mi się wydaje, moja mama ze mną miala 1 usg i to niedokładne, chyba faktycznie mniej stresu było :)
staram się cieszyć a potem włażę na forum i się stresuję! :)

axari- na pewno znaczy :) dopadnę Cię a za dwa tygodnie zacznę oglądać- jak już powiem mamuni ;)

polisia- no ja chciałabym pójść za dwa tygodnie dokładnie i jeśli dobrze liczę to będzie to 6 tydzień i 5 dzień. wiem, że wcześniej się będę denerwować, więc nie ma potrzeby fiksować niepotrzebnie ;)

mam do niego milion pytań :)

ja jak chodziłam to zawsze usg było "w pakiecie". teraz z uwagi na przeprowadzkę musialam zmienić lekarza no i chodze prywatnie- wizyta 70 zl ;) lekarz przyjeżdża do przychodni z własnym USG`aczem i bada. a czy jest dobry to trudno stwierdzić- nie znam opinii, bo dopiero co się przeprowadziłam i nawet niewiele osób znam :(

ooo.... właśnie zabolał jajnior- tak nawet jakby zapiekł.
ciągle durna mam wrażenie, że @ idzie :(((

Witajcie właśnie wracam z pracy i próbuje nadrobić ale cieżko
Pozdrawiam odezwę się z domku

Karolina ja też miałam milion pytań, aż sobie spisałam, by z wrażenia nie zapomnieć... ale mnie zgasił tym, że za wcześnie :)
mnie lekko mdli i to mnie cieszy :) co prawda nigdy mnie wcześniej nie mdliło, więc sobie wyobrażam, że właśnie tak to wygląda - podchodzi mi wszystko ciutkę do góry :D nie myślałąm, że takie rzeczy sprawią mi radość :)

no i właśnie u mnie nigdy nie było usg, zawsze jak miałam skierowanie to trzeba iść do innego pokoju się zapisać :) w sumie to niegłupie z tym, że lekarz ma własny, ja prywatnych nie znam, więc chodzę tam gdzie zawsze :)

reklama
Hejka....
Bobo bardzo dobrze ze zadzwonilas...zrob tak jak ci lekarz polecil i sprubuj sie nie denerwowac....bedzie dobrze.....a i tak masz teraz duzo na glowie
Solcia nie martw sie to jest pewnego rodzaju utrudnienie ale ale mase kobiet majac PCOS zachodzi w ciaze a dzieciaczki rodza sie silne i zdrowe...bedzie dobrze
Axarai ja tez juz sie nie moge doczekac twojego testowania

A ja wlasnie wrocilam od ksiegowej...rozliczylam sie....uff....

Karolcia sliczny suwaczek ;-):-D

Ostatnia edycja:
Do góry