reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

domisia jesli masz regularne cykle 26 dniowe to tak jak pisze ilonka owu gdzieś 12-13 dc

a ja dzisiaj mam gorszy dzień. na dworze szaro, buro, pada deszcz. ja od 8 w pracy walczę ze sobą aby nie zasnąć. do tego cały czas czuję brzuch i biegam siusiu co chwila więc boję się że to jakaś infekcja się przyplątała.

karolcia
ja też

reklama
agnes, Ilonka, dziękuję za informację, ja 2 miesiące temu odstawiłam tabletki i chyba organizm dochodzi do siebie dopiero teraz. Zobaczymy jak będzie w tym miesiącu. Po odstawieniu tab. moje 2 cykle miały po 26 dni. Teraz mam usg owu w 13 i 16 dniu więc sobaczymy co tam w "trawie" piszczy ;). Wzięłam cast zobaczymy czy coś da. Zastanawiam się czy nie zrobić sobie badań progesteronu kilka dni po owu, żeby w razie czego brać dupha.
Mam taką do bani sytuację z ginekologiem, bo teraz poszła na macierzyński jest jakaś laska na zastępstwo i terminy jakieś chore grrr więc ciężko anwet się coś dopytać. Dobrze, że jesteście :)

hehehe... ja też jestem tego zdania, że bagaż doświadczen niektórych z nas dla pozostalych jest skarbnicą wiedzy.

ja właśnie kombinuję jak zdobyć skierowanie na badania krwi, bo wczoraj dostałam całą litanię. niestety lekarz przyjmuje tylko prywatnie i skierowanie wypisał, ale i tak jest pełnopłatne, a mi troszkę szkoda tych 300-400 zł...

Witam i ja :-D

Ilonka rozumiem ,ze pospałaś hehe a ja zaspałam troche heheh,ale juz dawno w pracy,spokój i nic sie nie dzieje

Karolina nooo nareszcie hehe ,ale super ze wszystko ok ,wiedziałam ze tak bedzie:-):-) ale tak nas trzymac w napięciu :no::no::no: ale zostaje wybaczone hihihi

was nadrobić to graniczy z cudem heheh ale udaje sie ;-)

zzagubiona czad ta sukienka i tylko 1 dzien pracy???? ty napewno dopiero sie uczysz????

Dzoana no to moze fasolinka nam sie zagnieżdza,obym miała racje trzymam kciuki &&&&&&

u mnie padał snieg,ale chlapa na całego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ,co do mojego wykresu to wszystko stoi w miejscu,tylko troche brzuch pobolewa :no:

Karolina spróbuj się zapisać do "państwowego". Żeby od niego barć skierowania i chociaż część badań na NFZ robić. Poziom hormonów chyba też jest płatny a nie wiecie czy skierowanie jest potrzebne?

domisia hormony jak chcesz zbadać to nie musisz mieć skierowania. ale musisz zapłacić. u mnie progesteron 30zł kosztował. i najlepiej 7 dni po owu zrobić

domiśka- badania hormonów możesz zrobić bez skierowania tylko są płatne.
ja sobie zrobiłam wszystkie badania jakieś dwa miesiące temu i był to koszt chyba 300 zł- masakra!!! dlatego teraz chciałabym dostać skierowanie na niepłatne. w końcu składki placę nie małe, więc mogę zrobić raz w roku badania za 300 zl ;) nie wiem czy nie poproszę mamy o pomoc, ale moge dopiero w sobotę, bo ona też jeszcze nic nie wie ;)))

a poza progesteronem polecam też zbadać LH, prolaktynę i tarczycowe. Ja jeszcze robiłam FSH i estradiol, ale nie wiem czy były takie niezbedne ;)

Domiska spojrz sobie na moj wykres zobaczysz jak u mnie wypadaja owu a cykle mam krotkie. Wydaje mi sie ze jak pojdziesz na 16 dc to bedzie juz po owu.Ja czuje ze ten cykl bedzie 26d . Jak narazie to nic nie boli nic nie kluje wybuchow jeszcze nie ma ale to za pare dni bedzie :-(

Karolciu jak bedzie coreczka to masz zapewnione stroje na balik krolewny itp :-)

Ilonko ty po lekarzu szybciutko do domku i pisac co tam u Malgosi :-)

A torebki bede miala gdzies za okolo 2 dodz tyle ze maz okupuje od rana kompa :wściekła/y: ale wybaczam mu bo dzisiaj ma imieninki Mariuszek moj :-)

reklama
Karolina najlepiej bedzie jak znajdziesz sobie tez lekarza na nfz wtedy za darmo bedziesz miec wszystkie :) bo raczej lekarze dają te podstawowe zawsze na początku ciąży, a jak któregoś nie da to sobie zrobisz prywatnie i juz, bo naprawde tyle kasy to szkoda skoro mozesz je miec za darmo:) dlatego ja chodze na razie na nfz ale do bardzo dobrego wiec nie narzekam:) poza tym po poronieniu ile bym kasy wydała gdyby nie on, a tak to za darmoche wszystko:)
Małami no coś stoi ta Twoja tempka ale spokojnie, napewno bedzie skok niedługo:) a poza tym po poronieniu nie zawsze musi być cykl taki jak przed ,wiec moze to tez wina ze jeszcze nie ma owu !!!!!!

Do góry